Onko BMW e39 hyvä auto?

BMW e39

BMW E39 on yksi BMW:n kaikkien aikojen komeimmista autoista. Lähin kilpailija ulkonäöltään on BMW E46 3-sarjan sedan. Ulkonäön lisäksi BMW E39 on suorituskykyinen ja hauska auto. Mutta onko BMW e39 hyvä auto?

BMW e39 on sekä hyvä että huono. Se on hyvä sen poikkeuksellisen suorituskyvyn, erinomaisen luotettavuuden ja upean ulkonäön vuoksi. Se voi kuitenkin olla huono kalliiden ylläpitokustannusten, korkeiden alkukustannusten ja kalliiden korjausten vuoksi. Kaiken kaikkiaan BMW e39 on erinomainen BMW 5-sarja ja yksi parhaista BMW:istä, joita on koskaan valmistettu.

BMW e39:n historia

BMW E39 on osa BMW 5-sarjaa. Se on BMW 5-sarjan edustusautojen sarjan neljäs sukupolvi. Lisäksi sitä valmistettiin vuosina 1995-2004. Vaikka BMW E39 lanseerattiin aluksi sedan-korimallina, farmariauto esiteltiin myöhemmin vuonna 1996.

BMW e39:stä teki ainutlaatuisen muun muassa alumiinin käyttö kaikissa tärkeimmissä osissa etu- ja takajousituksessa. Lisäksi se oli ensimmäinen 5-sarja, jossa oli nelisylinterinen dieselmoottori. Tässä autossa oli erilaisia moottoreita, kuten 2,0-3,0-litrainen M52/M54-rivikuutosmoottori ja 3,5-4,9-litrainen M62/S62 V8-moottori.

BMW e39:n ominaisuudet

Ulkonäkö

BMW e39 on yksi kaikkien aikojen komeimmista BMW-malleista. Julkaisunsa aikana kaikki tiedotusvälineet ympäri maailmaa ylistivät autoa. Joitakin ominaisuuksia, jotka erottuvat tästä autosta, ovat kirkaslasiset ajovalot LED-takavalot ja suuret pyörät. Myös sisätilat ovat viihtyisät ja niissä on paljon edistyksellisiä ominaisuuksia.

  Yleiset BMW sDrive -ongelmat

Suorituskyky

Sukupolvensa autoihin verrattuna BMW e39 on yksi suorituskykyisimmistä autoista. Vaikka BMW e39:ssä on erilaisia varusteita, M5 on suorituskykyisin varustelu. Kiitos tehokkaan 4,9-litraisen S62 V8 -moottorin, joka tuottaa jopa 394 hv ja 369 lb-ft vääntöä.

Mukavuus ja tavaratila

BMW e39 on saatavana sedan- ja farmari-korimallina. Molemmissa autoissa on viisi istumapaikkaa, mikä on ihanteellista perheille. Myös sisätilat ovat tilavat ja niissä on paljon jalkatilaa. Tavaratilan osalta tämä auto tarjoaa yhteensä 16 kuutiometriä tilaa, mikä on melko suuri ja ihanteellinen lukuisten matkatavaroiden kuljettamiseen.

Turvallisuus

BMW rakentaa joitakin markkinoiden turvallisimmista autoista. Vaikka BMW e39 on vanha auto, se on edelleen erittäin turvallinen, ja siinä on paljon huippuluokan turvavarusteita. Joitakin tämän auton huipputurvallisuusvarusteita ovat mm. ajonvakautusjärjestelmä, lukkiutumattomat jarrut, esikiristimet, turvajärjestelmä, etuturvatyynyt, sivutörmäysturvatyynyt ja kattoturvatyynyt.

Polttoainetehokkuus

BMW:t eivät yleensä ole polttoainetehokkaita autoja. BMW e39 ei ole poikkeus. Esimerkiksi vuoden 2003 BMW 540i:n yhdistetty EPA-luokitus on 16 mpg, josta 14 mpg kaupungissa ja 21 mpg kaupungissa. Tällaisen EPA-luokituksen ansiosta polttoaineeseen kuluu hieman enemmän rahaa.

Hinta

BMW e39:n hinta vaihtelee paikasta toiseen. Lisäksi se riippuu auton kunnosta. Tällä hetkellä useimmat BMW e39 -mallit myydään 6 000 ja 12 000 dollarin välillä. On kuitenkin ratkaisevan tärkeää, että auto tarkastetaan ennen kuin siitä maksetaan.

  Onko BMW X5 luotettava?

FAQ

### Kannattaako BMW e39 ostaa?
Kyllä, BMW e39 kannattaa ostaa, jos haluat suorituskykyisen, tyylikkään, tehokkaan ja luotettavan BMW-sedanin. Sitä vastoin se ei ole ihanteellinen auto henkilölle, joka etsii vähän huoltoa vaativaa ja edullista luksussedania. Kaiken kaikkiaan se on erinomainen auto ja ihanteellinen perheelle.

Kuinka nopea BMW e39 on?

Valmistusaikanaan BMW e39 oli kilpailijoihinsa verrattuna yksi markkinoiden nopeimmista autoista. BMW e39:n nopein varustelu on M5, jossa on 4,9-litrainen S62-moottori. Tämä auto tuottaa maksimissaan 394 hv ja 369 lb-ft vääntöä. Se kiihtyy myös 5,3 sekunnissa nopeudesta 0-100 km/h ja sen huippunopeus on 155 km/h.

Mitkä ovat BMW e39:n yleiset ongelmat?

BMW e39 on luotettava auto, mutta siinä on myös useita ongelmia, joihin kiinnostuneiden ostajien tulisi olla valmiita. Joitakin yleisimpiä ongelmia ovat jäähdytysjärjestelmän vikaantuminen, kaksois-Vanojen vikaantuminen, LCD-näytön ongelmat, letku- ja linjavuodot, ikkunan säätimien pettäminen ja työntötukivarren holkkien vikaantuminen.

Huolimatta useista ongelmista useimmat niistä voidaan välttää pitämällä hyvää huolta BMW:stä ja noudattamalla BMW:n suosittelemia määräaikaishuoltoja.

Mikä on BMW e39:n korkea ajokilometrimäärä?

BMW lopetti BMW e39:n valmistuksen vuonna 2004. Tämän seurauksena uuden BMW e39:n löytäminen markkinoilta on lähes mahdotonta. Jos siis etsit käytettyä BMW e39:ää, on hyvin todennäköistä, että törmäät BMW e39:ään, jonka ajokilometrit ovat korkeat. Jos haluat vähemmän ongelmia tällaisten vanhojen BMW:iden kanssa, kannattaa harkita sellaisen ostamista, jossa on alle 150 000 kilometriä.
Kaiken kaikkiaan useimmissa BMW e39 -malleissa ilmenee vakavia ongelmia, kun niitä on ajettu yli 150 000 kilometriä. Mutta jos auto on hyvin huollettu, sinun ei pitäisi kokea monia vakavia ongelmia.

  BMW i8:n yleiset ongelmat

Tuleeko BMW e39:stä klassikko?

Kyllä, BMW e39 on tunnustettu BMW-klassikoksi. Se on yksi suorituskykyisimmistä autoista, ja se näyttää poikkeuksellisen hyvältä. Tässä autossa on kaikki klassikkoauton tunnusmerkit. Ei ole kauaakaan siitä, kun BMW virallisti e39:n aseman siirtämällä e39-alustan ”nykyisestä” varaosaluettelosta ”perinne-” tai ”klassikkoluetteloon”.

Yhteenveto

BMW E39 on yksi sukupolvensa hienoimmista autoista. Valmistusaikanaan se kuului markkinoiden nykyaikaisimpiin BMW-malleihin, ja sen käsiteltävyys, hallittavuus ja suorituskyky olivat erinomaiset. Mutta kuten monissa BMW-malleissa, myös tässä autossa on useita ongelmia. Kuitenkin asianmukainen hoito ja huolto estävät suurimman osan ongelmista.

Nyt kun BMW e39:stä on tulossa klassikko, sen hinta on noussut. Muutaman vuoden kuluttua BMW e39 on yksi 90-luvun halutuimmista BMW-malleista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z