Onko BMW luotettava 100k jälkeen?

BMW on laajalti tunnustettu yhdeksi ylellisistä automerkeistä, jotka tarjoavat myös loistavia ajo-ominaisuuksia. Mutta ovatko BMW:t todella luotettavia, kun niillä on ajettu yli 100 000 kilometriä? Joidenkin mallien, kuten BMW E46:n ja E90:n, tiedetään ajaneen yli 300 000 kilometriä. Mutta se riippuu monista tekijöistä.

Mitkä BMW:t ovat luotettavia 100 000 kilometrin jälkeen?

Monet ihmiset ovat kertoneet ajaneensa BMW E90:llä yli 100 000 mailia. Tällaiset autot kulkevat edelleen hyvin ilman suurempia ongelmia.

Vuoden 2006 jälkeen valmistetut BMW-autot ovat harvoin yhtä luotettavia kuin ennen vuotta 2000 valmistetut mallit, koska uudempien autojen moottoreissa käytetään hajoavia muoveja Euroopan unionin kestävän kehityksen regalementin mukaisesti.

Vuoden 2000 jälkeiset BMW:n luotettavat mallit

● BMW 2006 – 2010 3-sarja (E90)
● BMW 2004 – 2010 5-sarja (E60 ja E61).
● BMW 2002 – 2008 7-sarja
● BMW 318i, vuoden 2000 jälkeen tai E46 ennen vuotta 2000.
● BMW 325i
Riippumatta siitä, miten hyvin huollat ajoneuvosi, jotkin mallit on tehty kestämään enemmän kuin toiset.

Miten pitää BMW:n käyttöikä yli 100 000 kilometrin ajan?

Joidenkin BMW-mallien tiedetään kulkevan yli 300 000 mailia. Tämä riippuu kuitenkin monista tekijöistä. Jos et esimerkiksi vaihda öljyä säännöllisesti ja huolla moottoria kunnolla, on todennäköistä, että autosi tarvitsee suuria korjauksia 100 tkm:n jälkeen.

BMW-ajoneuvot on suunniteltu niin, että niitä on helppo huoltaa ja korjata. Parhaan suorituskyvyn saavuttamiseksi on kuitenkin tärkeää, että noudatat näitä huolto-ohjeita:

  Mikä on BMW:n renkaiden vaihtokustannus?

Vaihda öljy ja suodattimet
Vaihda BMW-autosi öljy ja suodatin säännöllisesti kerran vuodessa tai 8 000 mailin välein (noin kahden vuoden ajoaika riippuen siitä, kuinka usein ajat). Vaihda ilmansuodattimet säännöllisesti sekä käy kerran vuodessa mekaanikon pikatarkastuksessa. (Jos aiot ajaa autolla jonkin aikaa).

Aja varovasti
Aggressiivinen ajaminen voi myös vahingoittaa BMW:n moottoria. Paina kaasupoljinta säännöllisesti kevyesti ja vältä voimakasta kiihdytystä sekä äkkinäisiä jarrutuksia mahdollisuuksien mukaan. Aggressiivinen ajotapa voi paitsi vahingoittaa moottoria, autosi jarruja ja jousitusta, myös vaarantaa sinun ja läheistesi turvallisuuden.

Tarkasta ajoneuvosi
Tarkista säännöllisesti nesteet, hihnat, letkut ja muut osat kulumisen varalta ja vaihda ne tarvittaessa. Esim: Vaihda jarrupalat, jotka ovat kuluneet yli 30 % alkuperäisestä.

Vakuutus ja takuu
On parasta investoida hyvään BMW-takuuseen, kun ostat ajoneuvon. Se kattaa kaikki BMW:n mahdollisesti tarvitsemat korjaukset, ja se voi tulla melko kalliiksi, jos laajennettu takuusopimus ei kata niitä. Hyvällä vakuutuksella ja takuulla voit ajaa jopa 80 000 kilometriä. Mikä lasketaan jo joksikin.

Uusien saksalaisten autojen hajoaminen takuun jälkeen ei kuitenkaan ole myytti.
Vanhemmat BMW-mallit ovat tunnetusti luotettavia ja kestävät pitkään. Monilla ihmisillä on kuitenkin ollut ongelmia uudempien BMW:iden kanssa 100 000 tai jopa 75 000 kilometrin jälkeen, heti takuun päättymisen jälkeen.

Miksi uudet BMW:t hajoavat 100 kilometrin jälkeen?

On tosiasia, että mikä tahansa auto hajoaa elinkaarensa loputtua. BMW:t eivät ole poikkeus tästä säännöstä, ja ne on rakennettu monimutkaisella tekniikalla, joka vaatii lopulta huolto- tai korjaustöitä.

  Mikä on paras vanha BMW ostettavaksi?

Uudemmat BMW:n moottorit eivät ole vain täynnä hajoavaa muovimateriaalia, joka sulaa helposti, vaan ne ovat myös täynnä uutta tekniikkaa, joka voi helposti toimia väärin.

Ohjelmoitu vanhentuminen on suuri syy siihen, miksi uudet BMW:t eivät kulje yli 100 000 kilometrin matkalla.

Ohjelmoitu vanhentuminen tarkoittaa sitä, että auton suunnittelu tekee siitä vanhentuneen ennen aikojaan. Näin voi tapahtua, kun valmistajat suunnittelevat uusia malleja ja haluavat päästä eroon vanhoista malleistaan tai kun ne käyttävät halvempia osia vähentääkseen tuotantokustannuksia ja säästääkseen rahaa itselleen.

Hyvä esimerkki ohjelmoidusta vanhentumisesta on se, että Apple julkaisee iPhoneihinsa ohjelmistopäivityksen, joka hidastaa vanhojen puhelinten toimintaa, jotta käyttäjät ostaisivat uudet puhelimet. Vaikka näin ei tapahdu autojen kohdalla samalla tavalla, useimmat saksalaiset valmistajat rajoittavat tarkoituksella ajoneuvojensa käyttöikää, toisin kuin japanilaiset ja korealaiset valmistajat.

Periaatteessa ohjelmoitua vanhentumista käytetään, jotta saadaan enemmän myyntiä ajan myötä. Jos valmistajat saavat vanhemmat mallinsa näyttämään vanhentuneilta, ne voivat myydä enemmän autoja pitkällä aikavälillä.

Sellaisen auton valmistaminen, joka voi ajaa yli 100 000 kilometriä, ei ehkä ole paras strategia yritykselle, joka yrittää pysyä myynnissä mukana. Todennäköisesti on monia ihmisiä, jotka ovat ajaneet BMW:llä yli 200 000 tai 300 000 kilometriä.

FAQ

Kannattaako paljon kilometrejä ajettuja käytettyjä BMW-autoja ostaa?

Se, kannattaako ostaa paljon kilometrejä ajettu BMW, riippuu suuresti siitä, miten hyvin sitä on huollettu, sen huoltotiedoista ja siitä, miten sillä on ajettu. Lisäksi sillä, minkä tyyppistä BMW:tä olet ostamassa, on todella merkitystä. Eri malleilla on erilainen käyttöikä. Nyrkkisääntönä on, että uudempien BMW:iden kohdalla kannattaa yrittää ostaa auto, jonka ajokilometrit ovat alle 60 000 kilometriä. Jos kyseessä on vanhempi BMW, joka on valmistettu ennen vuotta 2006, etsi autoja, joiden ajokilometrit ovat alle 100 000.

  Mitkä ovat BMW-sarjan erot?

Kuinka monta kilometriä BMW kestää parhaassa tapauksessa?

On olemassa tietoja BMW:stä, joka on ajanut yli 300 000 mailia. Tällaiset tapaukset ovat tietysti poikkeamia, eikä niitä ole helppo tavoittaa. Useimmat BMW:t kestävät yleensä 100 000-200 000 kilometriä, kun ne huolletaan ja kunnossapidetään hyvin. Toisaalta useimmat autoliikkeet välttävät myymästä BMW:tä, jonka ajokilometrit ovat yli 80 000 kilometriä, koska ne vaativat yleensä paljon huoltoa ja suuria korjauksia.

Milloin BMW-autoissa alkaa esiintyä ongelmia ja suuria ongelmia?

Useimmissa uudemmissa BMW-malleissa alkaa esiintyä vakavia ongelmia noin vuosi takuun päättymisen jälkeen tai yleensä 80 000 tai 100 000 mailin kohdalla. Kaikki tämä riippuu suuresti siitä, kuinka hyvin olet huoltanut ajoneuvoa, mutta huolenpidostasi riippumatta näillä ajoneuvoilla on rajallinen käyttöikä, ja mitä vanhemmaksi BMW tulee, sitä kalliimpaa on pitkällä aikavälillä ylläpitää sen toimintaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z