Onko Citroën C5 X hyvä auto?

Onko Citroën C5 X hyvä auto?

Citroen C5 X on tyylikäs neliovinen perheauto, joka on suunniteltu palauttamaan Citroenin entinen kunnia maineikkaassa D-autojen markkinasegmentissä. C5 X toivoo saavuttavansa kaiken sen, mitä Citroen on asettanut tavoitteekseen uusimmilla autoillaan, eli tuoda takaisin vanhat hyvät ajat ranskalaisten ”ylellisten” perheautojen parissa. Onko Citroen C5 X siis hyvä auto?

Citroen C5 X on varmasti jännittävä uusi auto, joka lupaa nostaa Citroenin aivan uudelle tasolle ja kohti kauan sitten unohdettua luksusasiakaskuntaa. Citroen C5 X näyttää erilaiselta, se näyttää omituiselta, se erottuu edukseen, ja sellaista ei nykyään näe kovin usein. Sinänsä C5 X on todellakin hyvä auto.

Siinä on myös suhteellisen tehokkaat, tehokkaat ja suhteellisen pehmeät moottorit. Ajokokemuksessa keskitytään ennen kaikkea helppokäyttöisyyteen ja mukavuuteen. Tämä tarkoittaa sitä, että C5 X ei yritä olla urheilullinen, sillä Citroen toivoo saavuttavansa sen tarkemmin kohdennetuilla malleilla.

Luotettavuus on vielä melkoinen kysymysmerkki, sillä C5 X on aivan liian tuore, eikä sitä voi vielä kunnolla arvioida. Hinnaltaan C5 X ei pääse lähellekään vakiintuneita luksustarjouksia, mikä tarkoittaa, että se tarjoaa paljon vastinetta rahalle. Käytännöllisyys on todella hyvä, mutta takapenkkien tila on hieman ahdas kaltevan kattolinjan vuoksi.

Citroen C5 X – Voimanlähde

Citroen C5 X:n moottoripaletti alkaa 1,2-litraisella 3-sylinterisellä moottorilla, jossa on 130 hevosvoimaa ja 169 hevosvoimaa vääntöä. Tämä moottori nopeuttaa 0-100 km/h noin 11 sekunnissa ja saavuttaa 122 km/h huippunopeuden. Seuraavana vuorossa on 1,6 litran 4-sylinterinen rivimoottori, joka tarjoaa 181 hv ja 184 lb-ft vääntöä. Tämä moottori nopeutuu 0-100 km/h 8,2 sekunnissa ja saavuttaa 134 km/h:n huippunopeuden.

  Onko Citroën DS3 hyvä auto?

C5 X:ää tarjotaan myös hybridinä, jossa käytetään 1,6 litran nelisylinteristä moottoria, mutta sen päälle lisätään sähkömoottori, jonka yhteisteho on 225 hv ja 265 lb-ft vääntöä. Tämä moottori on myös tehokkain, sillä sen kulutus on 78MPG, kun taas bensiinimallien kulutus on 45-50MPG.

Kaikissa malleissa on 8-vaihteinen automaattivaihteisto, ja kaikki mallit toimivat yksinomaan etuvetoisena. Kaiken kaikkiaan C5 X saa melko tehokkaan ja tasaisen moottoripaletin, mutta dieselmalli olisi hyvä lisä, ja sama juttu koskee myös AWD:tä.

Citroen C5 X – muotoilu ja alusta

Citroen C5 X noudattaa tuttua Citroenin muotokieltä, jossa auto pyrkii olemaan erilainen, omalaatuinen ja silmiä hivelevä. Voimme vilpittömästi sanoa, että Citroen onnistui siinä, sillä C5 X näyttää aivan samanlaiselta kuin mikään muu auto tiellä. Myös C5 X:n sisätilat ovat ainutlaatuiset ja erittäin hyvin varustellut, sillä autoon saa melkein kaiken, mitä haluaa.

Ajokokemus keskittyy yksinomaan mukavuuteen ja helppokäyttöisyyteen, eikä C5 X yritä olla urheiluauto. Tämä tarkoittaa sitä, että auto on mukava, se selviää kuopista todella hyvin ja se pysyy rauhallisena nopeuskuoppien yli. Tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että auto rullaa melko paljon kaarreajossa eikä se ole lainkaan ketterä.

Citroen C5 X – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

On vielä liian aikaista sanoa, onko C5 X todella luotettava auto vai ei, koska se on aivan liian tuore tehtaalta. Meidän on odotettava kunnon aikaa, ennen kuin voimme arvioida autoa kunnolla, sillä nyt C5 X -malleja ei yksinkertaisesti ole vielä paljon liikkeellä kaupunkien kaduilla.

  Onko Citroën C4 Cactus hyvä auto?

Jotkut toimittajat valittivat hybridijärjestelmän kalibroinnista, sillä se voi olla nykivää ja nykivää. Joka tapauksessa meidän on odotettava ja katsottava, sillä oikeat luotettavuusarviot voidaan tehdä vasta, kun auto on vähintään vuoden vanha.

Citroen C5 X – Arvo ja käytännöllisyys

Yksi C5 X:n parhaista puolista on sen hintalappu, sillä auto alittaa lähes kaikki vakiintuneet luksusautot. Myönnettäköön, että C5 X:ää ei voi oikeastaan verrata mihinkään näistä autoista, mutta saat paljon vastinetta rahoillesi, sillä auto todella kuroo umpeen kuilun vanhojen Citroenien ja saavutettavissa olevan ylellisyyden välillä.

Käytännöllisyys on myös todella hyvä, sillä autossa on neljä ovea ja takaluukku. Korkeamman ajokorkeuden ansiosta autoon on myös todella helppo nousta sisään ja ulos. Myös säilytystilaa on runsaasti, mitä useimmat perheet varmasti arvostavat.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Citroen C5 X?

Jos pidät Citroen C5 X:n ulkonäöstä, tulet todennäköisesti pitämään kaikesta muustakin C5 X:stä, sillä se näyttää upealta, tarjoaa paljon kaikkea ja siinä on riittävästi tilaa perheelle. Meidän on kuitenkin pidettävä mielessä, että luotettavuus on vielä tuntematon, ja todennäköisesti se pysyy sellaisena vielä jonkin aikaa.

Näin ollen sinun pitäisi odottaa vuosi tai kaksi, jos et ole täysin myyty C5 X:stä, jotta voit lisätä luotettavuustulokset yhtälöön.

  Citroën C4 Picasso yleiset ongelmat

Onko Citroen C5 X turvallinen auto?

Kyllä, Citroen C5 X vaikuttaa todella turvalliselta autolta, sillä se on saanut monien törmäystestien perusteella erinomaisen viiden tähden turvallisuusluokituksen. Lisäksi C5 X:ssä on joukko huippuluokan aktiivisia turvajärjestelmiä, jotka on suunniteltu pitämään sinut turvassa koko ajan, olitpa sitten liikkeellä tai paikallaan.

Onko Citroen C5 X luksusauto?

Citroen C5 X on Citroenin suurin ja ylellisin auto, mutta onko se todellinen luksusauto? Ei, C5 X on todellakin todella hyvin koottu auto, mutta se ei voi kilpailla BMW:n, Audin ja Mercedeksen kaltaisten autojen kanssa. C5 X:n hintalappu ei kuitenkaan ole läheskään yhtä huomattava kuin näiden kolmen muun merkin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z