Onko Hyundai Tucson hyvä auto?

Onko Hyundai Tucson hyvä auto?

Hyundai Tucson on pienikokoinen tai keskikokoinen perhemaasturi, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2004 ja jota on valmistettu jatkuvasti siitä lähtien. Yli 7 miljoonalla maailmanlaajuisesti myydyllä kappaleella Tucson on yksi ihmiskunnan historian menestyneimmistä katumaastureista. Onko Hyundai Tucson siis hyvä auto?

Kyllä, Hyundai Tucson on todellakin todella hyvä auto, koska se tarjoaa todella monipuolisen kokemuksen hinnalla, jota on todella vaikea voittaa tässä segmentissä. Tarjolla olevat moottorit ovat kaikki hienostuneita, tehokkaita ja suhteellisen tehokkaita. Ulkomuotoilu on todella futuristinen, ja koko autossa on hienoja muotoilun yksityiskohtia.

Myös sisätilat on hyvin varusteltu, ja niissä on kaikki, mitä tarvitset viihtyisyyteen ja turvallisuuteen. Luotettavuus vaikuttaa todella hyvältä, kuten useimmissa Hyundai-malleissa nykyään. Joitakin puhumisen arvoisia ongelmia on, erityisesti moottorin, vaihteiston, elektroniikan, varusteiden ja ilmastointijärjestelmän osalta.

Kun kyse on suorasta arvosta, Tucsonia on todella vaikea voittaa alle 30 000 dollarin lähtöhinnallaan. Myös käytetyt yksilöt myyvät todella hyvin, ja ne onnistuvat säilyttämään arvonsa edullisesti. Käytännöllisyys on myös todella hyvä neljän suuren istuimen, runsaan sisätilan ja todella suuren tavaratilan ansiosta.

Hyundai Tucson – Voimanlähde

Hyundai Tucson on saatavana yhdellä bensiinivaihtoehdolla, mutta tuo moottori voidaan yhdistää myös sähkömoottoriin. Tämän moottorin iskutilavuus on 1,6 litraa ja se on 4-sylinterinen moottori. Tämä riittää Tucsonissa 150 hv:n ja 184 lb-ft:n vääntömomentin tuottamiseen. Lähes 40PMG:n yhdistetyllä teholla Tucson on erittäin tehokas siihen nähden, mitä se on.

  Onko Hyundai Elantra hyvä auto?

Tucsonin saa myös joko perinteisenä hybridinä tai pistokehybridinä. Tavanomaisessa hybridissä on 1,6 litran moottori ja sähkömoottori, joiden yhteenlaskettu teho on 230 hv ja 258 lb-ft vääntöä. Plug-in-versiossa on sama kokoonpano, mutta se pystyy tarjoamaan 265 hv ja 260 lb-ft vääntöä. Molempien yhdistetty kulutus on yli 40MPG.

FWD on vakiovarusteena kaikkialla, ja ainoa vaihteistovaihtoehto on 6-vaihteinen automaattivaihteisto. Kaiken kaikkiaan Tucsonin voimansiirto ei ole mitään erikoista, mutta riittävä.

Hyundai Tucson – muotoilu ja alusta

Muotoilun osalta Tucson onnistuu näyttämään todella hyvältä. Hyundai on tehostanut peliään viime vuosina, mikä tarkoittaa sitä, että Hyundain mallit näyttävät nyt todella futuristisilta ja huomiota herättäviltä. Tucsonin sisätilat ovat myös todella hyvin varustellut, ja niissä on hyvännäköinen ulkoasu ja riittävästi tekniikkaa myös tekniikkaa osaaville omistajille.

Ajokokemus on useimmille tylsä, mutta sitä tällaiselta autolta voi odottaa. Se on mukava perhemaasturi, joka ei yritä olla maasturi tai urheilumaasturi. Kaiken kaikkiaan, jos olet tottunut tämänkaltaisiin autoihin, Tucson ei tule olemaan yhtään erilainen.

Hyundai Tucson – luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden osalta Tucson onnistuu olemaan useimpien omistajien mielestä todella luotettava auto. Hyundai on tunnettu luotettavista autoista jo vuosikymmeniä, eikä Tucson ole siitä poikkeava. Joitakin puhumisen arvoisia ongelmia on, mutta kaiken kaikkiaan Tucson on luotettavuuden huippua tässä segmentissä.

  Hyundai Veloster N Luotettavuus

Yleisimpiä ongelmia ovat moottorin, vaihteiston, ilmastointijärjestelmän, sähköjen ja varusteiden ongelmat. Hyundai teki Tucsonille muutamia takaisinkutsuja, ja useimmat näistä takaisinkutsuista ratkaisivat joukon ongelmia.

Hyundai Tucson – Arvo ja käytännöllisyys

Hyundai Tucsonin lähtöhinta on 25 350 dollaria lähtötason SE-mallissa, kun taas huippumallit maksavat yleensä yli 37 000 dollaria. Tuohon hintaan ei todellakaan löydy montaa autoa, joka voisi kilpailla Tucsonin kanssa. Käytetyt mallit ovat myös todella suosittuja, mikä tarkoittaa, että Tucson säilyttää arvonsa todella hyvin, erityisesti Yhdysvaltojen markkinoilla.

Käytännöllisyydeltään Tucson on myös todella hyvä, sillä sisätiloissa on paljon istuimia, paljon säilytystiloja ja fiksuja käytännöllisyysratkaisuja, jotka tekevät autosta todella hyvän perhekäyttöön. Näkyvyys on erinomainen korkeamman painopisteen ansiosta, mikä hyödyttää myös autoon nousemista ja siitä poistumista.

UKK-osio

Onko Hyundai Tucson sen arvoinen?

Alle 30 000 dollarin kompaktin ja keskikokoisen katumaasturin vaihtoehdot ovat melko rajalliset, mikä tarkoittaa, että et löydä pakettia, joka antaisi sinulle kaiken. Hyundai Tucson on kuitenkin lähimpänä kaikkea, mitä voit saada tässä hintaluokassa, erityisesti uusin Tucson-malli, joka on parantunut edellisestä melkoisesti.

Sinänsä Hyundai Tucsonin ostamista kannattaa todellakin harkita, sillä se on todella hyvä yleiskatumaasturi. Monet perheet ympäri maailmaa valitsevat Tucsonin ensisijaiseksi kulkuvälineekseen, koska se antaa paljon, mutta ei silti maksa kovin paljon.

  Hyundai Ioniq 5 yleiset ongelmat

Onko Hyundai Tucson luksusmaasturi?

Ei, se ei ole. On totta, että säästötason merkit kaventavat kuilua huippuluokan luksusautojen ja kohtuuhintaisten autojen välillä, koska luksusautojen tekniikan viimeisimmät edistysaskeleet ovat enimmäkseen ihon alla, jossa niitä ei huomaa silmin. Siksi luksusmaasturin ei tarvitse aina näyttää parhaalta, kuten vielä vuosikymmen sitten.

Hyundai Tucson on todella hyvin suunniteltu auto, ja on ymmärrettävää, miksi ihmiset uskovat, että se kuroo umpeen kuilun luksusmaastureiden ja edullisten säästötason maastureiden välillä.

Onko Hyundai Tucson maastoauto?

Kun otetaan huomioon, että Tucson ei tarjoa AWD-järjestelmää ja se, että se ei tarjoa mitään maastoajovaihtoehtoja, on turvallista sanoa, että se ei ole missään nimessä maastoauto. Kaukana ovat ne ajat, jolloin kaikki maasturit suunniteltiin hyötyajoneuvoiksi, sillä useimmat niistä eivät ole sitä.

Tucson ei todellakaan ole mitään Hyundai Sonataa parempaa, lukuun ottamatta hieman korkeampaa maavaraa. Tucsonille ei ole paljon käyttöä ajoradalla, mikä tarkoittaa, että 99 prosenttia omistajista ostaa nämä muihin tarkoituksiin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z