Onko Kia Soul hyvä auto?

Kia Soul

Kia valmistaa joitakin markkinoiden parhaista valtavirta-autoista. Hondan ja Toyotan tavoin Kia valmistaa luotettavia, tehokkaita ja edullisia autoja. Kia Soul on hyvä esimerkki tästä. Onko Kia Soul kuitenkin hyvä auto?

Kia Soul ei ole vain ainutlaatuinen auto, vaan se sopii myös erinomaisesti niille, jotka etsivät luotettavaa, tehokasta, tilavaa, turvallista, mukavaa, edullista ja käytännöllistä autoa. Toisaalta se ei ehkä houkuttele ihmisiä, jotka etsivät ylellistä, suorituskykyistä ja tyylikästä pienikokoista katumaasturia.

Kia Soulin historia

Kia Soul on Kian valmistama pienikokoinen crossover-maasturi. Tämä auto on ollut tuotannossa vuodesta 2008 tähän päivään asti. Lisäksi Kia Soul debytoi Pariisin autonäyttelyssä vuonna 2008, ja se valmistetaan Etelä-Koreassa. Tämäkin katumaasturi perustuu Hyundai-Kia PB-alustaan, joka on läheistä sukua Hyundai i20:lle ja Kia Vengalle.

Kia Soul on varustettu useilla moottoreilla, kuten 1,6-litraisella Gamma MPI I4 -moottorilla, 2,0-litraisella Nu MPI I4 -moottorilla ja 1,6-litraisella U II CRDI I4 -moottorilla. Siihen on valittavissa myös erilaisia vaihteistoja, kuten 5- ja 6-vaihteinen manuaalivaihteisto sekä 4- ja 6-vaihteinen automaattivaihteisto.

Kia Soulin ominaisuudet

Ulkonäkö

Vanhat Kia Soul -mallit eivät ole yhtä houkuttelevia kuin uudemmat mallit. Kia on antanut faceliftin laatikkomaiselle muotoilulle, joka erottuu kilpailijoistaan. Joitakin sen läheisiä kilpailijoita ovat Kia Seltos, Hyundai Kona ja Volkswagen Taos.

Vaikka Kia Soulin ulkomuoto ei ole kovin houkutteleva, sisätilat kilpailevat edullisesti useimpien kilpailijoiden kanssa. Kiitos tilavan matkustamon ja käytännöllisen muotoilun. Autossa on värikkäät verhoilut, kuvioidut ovipaneelien insertit, lämmitettävät istuimet ja ohjauspyörä sekä mukava head-up-näyttö.

  Kia Rio Luotettavuus

Kia Soul voi olla kompakti, mutta se palvelee tarkoitustaan erittäin hyvin. Sen akseliväli on 102,4 tuumaa, pituus 165,2 tuumaa, leveys 70,9 tuumaa ja korkeus 63 tuumaa.

Suorituskyky

Kia Soulin suorituskyky on huomattavan hyvä. Kuten odotettua, suorituskyky vaihtelee varustetasosta toiseen, ja kalleimmat varustetasot tarjoavat parhaan suorituskyvyn. Joitakin tarjolla olevia varusteita ovat LX, S, GT-Line ja EX. Tässä autossa on 2,0-litrainen nelivetoinen rivimoottori, jossa on etuveto.

Moottori tuottaa maksimissaan 285 hv ja 132 lb-ft vääntöä. Parhaiten suorituskykyisen mallin huippunopeus on 135 km/h, ja se kiihtyy nopeudesta 0-100 7,95 sekunnissa.

Mukavuus ja tavaratila

Vaikka Kia Soul ei näytä kovin houkuttelevalta, se on erittäin mukava ja tilava. Tähän autoon mahtuu jopa viisi henkilöä, joten se sopii perheille. Lisäksi siinä on suuri tavaratila vauhti, sillä tilaa on yhteensä 24,2 kuutiometriä. Tämä riittää jopa seitsemän matkalaukun kuljettamiseen.

Turvallisuus

Kiat ovat erittäin turvallisia autoja. Jos siis olet perheellinen tai haluat vain turvallisen pienikokoisen crossover-maasturin, Kia Soul on mukava auto. Tämä johtuu siitä, että se on varustettu erilaisilla vakiovarusteisilla turvallisuusominaisuuksilla, kuten kaistavahti, etutörmäysvaroitin, kaistanpitoavustin ja automaattinen hätäjarrutus.

Polttoainetehokkuus

Yksi Kia-autojen suurimmista myyntivaltteista on niiden tehokkuus. Kia Soul on erittäin tehokas, sillä sen EPA-luokitus on 29 mpg kaupungissa, 35 mpg maantiellä ja yhdistetty 31 mpg. Tämä on samaa luokkaa kuin useimmat sen kilpailijat. Näin ollen käyttäjä säästää polttoainekuluissa.

  Kia Spectra Luotettavuus

Hinta

Kia Soul kuuluu luokkansa edullisimpiin autoihin. Perusmallin lähtöhinta on 21 085 dollaria, kun taas joidenkin sen kilpailijoiden, kuten Hyundai Konan, lähtöhinta on 22 595 dollaria ja Mazda CX-30:n 23 775 dollaria. Korkeammat versiot, kuten EX, maksavat kuitenkin jopa 25 385 dollaria.

FAQ

Onko Kia Soul ostamisen arvoinen?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Kia Soul tarjoaa kuitenkin hyvää vastinetta rahalle. Kiitos tilavan matkustamon, laadukkaan ajonautinnon, mukavuuden, huollon helppouden, turvallisuuden ja käytännöllisyyden. Jos kuitenkin haluat ylellisen, suorituskykyisen ja tyylikkään auton, tämä ei ole oikea auto sinulle.

Mitkä ovat Kia Soulin yleiset ongelmat?

Kia Soul on upea pienikokoinen crossover-maasturi, jossa on useita kiehtovia ominaisuuksia. Siitä huolimatta siinä on erilaisia ongelmia, jotka käyttäjien tulisi tietää. Joitakin niistä ovat muun muassa moottorin puhkeaminen, moottorin kolkuttava ääni, ohjauksen hallinnan menetys, kuoppainen ajo, sähköongelmat, katalysaattorin pettäminen ja vakionopeudensäätimen aaltoilu.

Kuinka nopea Kia Soul on?

Vuoden 2022 Kia Soulissa on 2,0-litrainen nelosrivimoottori, joka tuottaa jopa 285 hv ja 132 lb-ft vääntöä. Lisäksi tämä auto kiihtyy 0-100 vain 7,95 sekunnissa. Lisäksi sen huippunopeus on 135 mailia tunnissa, mikä on suuri nopeus verrattuna useimpiin kilpailijoihinsa.

Mikä on Kia Soulin korkea ajokilometrimäärä?

Kia Soul on ollut markkinoilla yli 14 vuotta. Tämän seurauksena voit löytää laadukkaita käytettyjä autoja, joiden matkamittarissa on yli 150 000 tai jopa 200 000 kilometriä. Mutta jos haluat saada hyvän auton, jossa ei ole paljon ongelmia, varmista, että hankit käytetyn Kia Soulin, jossa on alle 150 000 kilometriä. Tämä johtuu siitä, että Kia Soulin suuret ongelmat alkavat kehittyä, kun se saavuttaa yli 150k mailia.

  Kia Soulin yleiset ongelmat

Onko Kia Soul hyvä päivittäinen kuljettaja?

Täydellisen auton löytäminen päivittäiseen ajoon ei ole koskaan helppoa. Kia Soulissa on kuitenkin paljon ominaisuuksia, jotka tekevät siitä mukavan päivittäiskuljettajan. Tämä auto on edullinen, polttoainetaloudellinen, tilava, mukava, käytännöllinen ja halpa ylläpitää. Lisäksi siinä on useita turvallisuusominaisuuksia ja sen ajo-ominaisuudet ovat miellyttävät.

Näin poikkeuksellisten ominaisuuksien ansiosta nautit tämän auton ajamisesta liikenteessä tai vilkkaalla moottoritiellä. Sen ulkonäkö ei kuitenkaan ole kovin houkutteleva. Mutta tämän ei pitäisi olla esteenä.

Lopulliset ajatukset

Kia Soul on hyvä auto. Vaikka sillä ei ole kovin vaikuttava ulkonäkö, se on erittäin tehokas, luotettava, mukava, tilava ja turvallinen. Siksi se on hyvä perheauto ja ihanteellinen päivittäiseen ajoon. Mutta kuten useimmissa autoissa, sujuvan ajon ja pitkäikäisyyden takaamiseksi tarvitaan asianmukaista hoitoa ja huoltoa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z