Kia Sorenton yleiset ongelmat

Kia Sorenton

Kia Sorento on yksi markkinoiden suurimmista keskikokoisista katumaastureista. Sitä paitsi siinä on paljon poikkeuksellisia vakiovarusteita ja siinä on mukava sisustus. Kuten kaikissa muissakin autoissa, myös Kia Sorentossa on kuitenkin useita ongelmia. Mutta mitkä ovat Kia Sorenton yleisiä ongelmia?

Kia Sorenton yleisiä ongelmia ovat moottorivika, tehon menetys, vialliset ovenkahvat, nykiminen vaihdettaessa vaihteita, ajovalojen palaminen, huono kampiakselin hihnapyörän pultti ja meluisa ilmastointilaite. Huomaa, että jotkin ongelmat esiintyvät vain tietyissä Kia Sorenton vuosimalleissa.

Mitkä ovat Kia Sorenton yleisiä ongelmia?

Moottorivika

Moottorivika on yksi suurimmista ongelmista, joihin Kia Sorenton käyttäjät törmäävät. Moottorivika on yleinen Kia Sorenton vuosimalleissa 2011, 2016 ja 2017. Tämä ongelma johtuu yleensä vioittuneesta kärkitiivisteestä.

Moottori vikaantuu, koska vioittuneen kärkitiivisteen ansiosta jäähdytysjärjestelmästä tuleva vesi pääsee sekoittumaan moottorin öljyyn. Tämän seurauksena se näkyy jäähdyttimessä, ja vesi muuttuu rasvaiseksi sotkuksi. Vaikka tämä ongelma voidaan korjata, se on melko kallis.

Vialliset ovenkahvat

Jotkin auton ongelmat voivat olla masentavia, ja ne voivat tapahtua silloin, kun niitä vähiten odotat. Yksi tällainen ongelma on viallinen ovenkahva. Jos ovenkahvasi jumiutuu tai ei suostu avautumaan ulkopuolelta, saatat turhautua, varsinkin jos sinulla on kiire. Tämä ongelma on hyvin yleinen vuoden 2011 Kia Sorento -malleissa.

Valitettavasti Kia ei ole koskaan muistuttanut kyseisiä autoja, ja lapsilukot pahensivat ongelmaa. Tämä ongelma on kuitenkin helppo korjata, sillä mekaanikkosi voi vaihtaa viallisen ovilukkojärjestelmän ongelman korjaamiseksi.

  Kia Spectra5 Luotettavuus

Nykiminen vaihdettaessa vaihdetta

Useat Kia Sorenton käyttäjät ovat raportoineet, että heidän autonsa nykii eteenpäin vaihdettaessa vaihteita. Valitettavasti Kia-jälleenmyyjät ovat yhdistäneet tämän ongelman järjestelmän nollaukseen, joka ei aina toimi. Jos haluat korjata tämän ongelman, pyydät ammattitaitoista mekaanikkoa vaihtamaan vaihdelaatikon.

Meluisa ilmastointilaite

Useimmissa vuosina 2002-2009 valmistetuissa Kia Sorento -mallivuosissa oli ilmastointikompressorit, joissa oli vialliset kytkimet. Jos kytkin siis palaa loppuun tai takertuu, ilmastointikompressori ei toimi. Yksi yleinen merkki huonosta ilmastointilaitteen kytkimestä on korkea vinkuminen, kun käynnistät sen.

Lisäksi jos viallinen kytkin takertuu, sitä käyttävä hihna yleensä katkeaa, ja lisää ongelmia voi jopa syntyä. Jos sinulla on siis ilmastointilaiteongelmia, on tärkeää korjata ne ajoissa, sillä niiden korjaaminen voi olla kallista ja työlästä.

Huono kampiakselin hihnapyörän pultti

Tämä ongelma koski ensimmäisen sukupolven Kia Sorento-malleja. Enimmäkseen se vaikutti vuosina 2003-2006 valmistettuihin Kia Sorento-malleihin. Kyseisissä autoissa oli huonot kampiakselin hihnapyörän pultit. Huomaa, että huonot pultit ovat ne, jotka pitävät hihnapyörän paikallaan.

Huomaa, että auton hihnapyörä- ja hihnajärjestelmät pitävät ohjaustehostimen, generaattorin, ilmastointilaitteen ja muut elintärkeät järjestelmät toiminnassa. Jos hihnapyörä on vaurioitunut, kaikki sen tukemat järjestelmät eivät toimi kuten pitää. Varmista, että tämä ongelma on korjattu ajoissa, jotta muut osat eivät vahingoitu.

Tehon menetys

Virran menetys on myös toinen ongelma, josta Kia Sorenton käyttäjät ovat raportoineet kärsineensä aiemmin. Käyttäjät ovat raportoineet tehon menettämisestä kiihdytettäessä ja toiset ovat havainneet pakoputkesta tulevan mustaa savua. Tämä on merkki siitä, että Kia Sorentosi välijäähdyttimen letkut ovat huonoja ja ne on vaihdettava.

  Kia Niro luotettavuus

Ajovalojen palaminen

Toinen yleinen ongelma, josta Kia Sorenton käyttäjien tulisi olla huolissaan, on ajovalojen palaminen odotettua aikaisemmin. Tämä ongelma oli yleinen mallivuosina 2002-2009. Monet käyttäjät valittivat, että valoasennelma osoitti palamisen merkkejä.

Valitettavasti Kia ei koskaan julkaissut takaisinkutsua tämän ongelman vuoksi. Jos siis huomaat, että ajovalot eivät toimi kunnolla tai palavat loppuun, ne on vaihdettava. Huomaa, että ajovalot ovat melko kalliita.

FAQ

Onko Kia Sorento luotettava?

Kia on merkkinä erittäin luotettava. Kia Sorento ei kuitenkaan ole yhtä luotettava, sillä sen luotettavuusarvosana on hieman keskimääräistä parempi. J.D. Powerin mukaan Kia Sorento sai pistemäärän 77 pistettä 100:sta.

Onko Kia Sorenton huolto kallista?

Kia Sorento on huomattavasti halvempi ylläpitää kuin useimmat kilpailijansa. Kia Sorenton omistaja joutuu maksamaan noin 7 953 dollaria autonsa ylläpitämisestä 10 vuoden ajan. Tämä on hieman vähemmän, 1 180 dollaria, verrattuna sen kilpailijoihin. Omistajan on kuitenkin oltava valmis myös suurempiin korjauksiin tänä aikana.

Mikä on luotettavin Kia Sorenton vuosimalli?

Kia on valmistanut Kia Sorentoa vuodesta 2002 lähtien. Kaikki mallit eivät kuitenkaan ole luotettavia tai epäluotettavia. Jotkin mallivuodet ovat olleet luotettavampia kuin toiset. Jos haluat luotettavimmat Kia Sorento -mallivuodet, harkitse käytettyjen 2020-, 2021- ja 2017-mallivuosien hankkimista. Näissä autoissa on vähemmän ongelmia ja ne ovat edullisia ylläpitää.

  Onko Kia Telluride hyvä auto?

Kuinka kauan Kia Sorento kestää?

Kia valmistaa joitakin markkinoiden luotettavimmista autoista. Niinpä Kia Sorenton pitäisi kestää asianmukaisella huollolla ja korjauksella yli 200 000 kilometriä. Jotkut käyttäjät ovat kertoneet ajaneensa yli 300 000 kilometriä. Mutta jos haluat autosi kestävän näin pitkään, sinun on myös noudatettava hyviä ajotapoja.

Säilyttääkö Kia Sorento arvonsa?

Kyllä, Kia Sorento pitää arvonsa paremmin kuin useimmat kilpailijansa. Esimerkiksi Kia Sorento menettää arvoaan vain 40 % 5 vuoden kuluttua. Tämä tarkoittaa, että auton jälleenmyyntiarvo on 5 vuoden kuluttua 24 281 dollaria. Sen lisäksi, että Kia Sorento pitää arvonsa, se on halpa ylläpitää ja se on melko edullinen vakuuttaa.

Loppupäätelmät

Kia Sorento ei ainoastaan näytä tyylikkäältä ja modernilta, vaan se on myös luotettava, polttoainetehokas ja siinä on hienostunut sisustus. Mutta kuten missä tahansa muussa autossa, myös Kia Sorentossa on ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien tulisi tietää. Tämä auttaa heitä huoltamaan autoa hyvin ja ehkäisemään ongelmat ennen kuin ne ilmenevät.

Kaiken kaikkiaan Kia Sorento on mukava perheauto, jossa on vauhdikas turbomoottori. Hyvällä hoidolla ja huollolla tämä auto kestää pitkään.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z