Onko Mercedes parempi kuin Rolls-Royce?

Onko Mercedes parempi kuin Rolls-Royce?

Useimmille ihmisille Mercedes on autojen luksuksen huippu. Tuskin kukaan väittää, että tarvitaan jotain vielä ylellisempää kuin Maybach S-luokka. Maybach S-luokka tarjoaa samanlaista ylellisyyttä ja mukavuutta kuin monen miljoonan dollarin jahdissa, mutta luksusautomarkkinoilla on tasoja.

Luksusautoteollisuuden huipulla on merkittävä valmistaja Rolls-Royce Goodwoodista, Englannista. Se on valmistanut hienoimpia luksusautoja jo pitkään, ja on melko turvallista sanoa, että mikään muu ei voi todella kilpailla Rolls-Roycen kanssa.

Tuotevalikoima

Mercedes on valtavirran autonvalmistaja, joka tarjoaa laajan valikoiman hyötyajoneuvoja, viistoperiä, sedaneja, katumaastureita ja urheiluautoja sekä jopa hyperautoja. Jos verrataan Mercedeksen tuotevalikoimaa Rolls-Royceen, voisi ajatella, että näin suuren ajoneuvomäärän ansiosta Mercedes päihittäisi Rollsin kaikin mahdollisin tavoin.

Ja se pitääkin jossain määrin paikkansa. Mercedes tarjoaa parempia autoja useisiin eri käyttötilanteisiin. Rolls tarjoaa vain 5 mallia pienelle osalle asiakkaista, joilla on todella erityinen maku. Ja tämä maku koskee ylellisyyttä, paljon ja paljon vertaansa vailla olevaa ylellisyyttä.

Rolls-Royce Ghostia pidetään Rolls-Roycen ”lähtötason” autona, joka maksaa hieman yli 330 000 dollaria. Saattaa tuntua naurettavalta ajatella, että ”pieni” Rolls-Royce maksaa enemmän kuin lähes kolme S-luokan perustason autoa. Mutta joillekin se on helppo valinta. Ymmärtääksesi Rolls-Roycen vetovoiman sinun on unohdettava, mitä valtavirran ”luksus” tarkoittaa.

Autoteollisuudessa on ollut valtava trendi, jossa premium-valmistajat tuovat markkinoille oman versionsa ”parhaasta maasturista”. Lamborghinilla on tulta puhaltava Urus, Bentleylla on Benteyga, Aston Martin julkaisi juuri DBX:n, ja jopa Ferrari julkaisee pian Purosanguen. Rolls-Roycella on Cullinan.

Cullinan maksaa myös yli 330 000 dollaria. Perusteellisesti spesifioidusta Cullinanista voisi jopa ostaa muutaman G-luokan. On aika epäreilua, että muita valmistajia verrataan Rolls-Royceen. Rolls on omaa luokkaansa, ja jos vertailun kohteena on luksusosasto, kaikki muut autonvalmistajat yksinkertaisesti kalpenevat sen rinnalla.

  Mikä Mercedes ajaa itseään

Rolls-Roycen parhaat puolet vs. Mercedeksen parhaat puolet.

Jos ottaisimme isot aseet esiin, Rolls-Royceen sisältämien yksityiskohtien ja huomion pelkkä laajuus jättäisi varjoonsa kaiken, mitä Mercedeksellä on tarjota. Rolls-Roycen paras, kuninkaallisin ja ylellisin auto on Phantom.

RR Phantomin lähtöhinta on reilusti yli 450 000 dollaria, mutta se on vain lähtöhinta. Phantom tehdään lähes aina erityisesti yhtä asiakasta silmällä pitäen. Rolls mainostaa ylpeänä, että se tekee Phantomille aivan mitä tahansa, kunhan olet valmis maksamaan siitä.

Jos haluat tietyn värin, Rolls maalaa Phantomin samalla värillä. Jos haluat kustomoidut ompeleet, jotka muistuttavat enemmän Guccin puseroa, saat ne. Jos mielestäsi Rollsisi merkki ei ole tarpeeksi räikeä, voit valita sen yksivärisen kullan.

Rolls-Roycen yksityiskohtien määrittelyssä ei ole käytännössä mitään rajoja, ja tämä koskee kaikkia heidän valmistamiaan malleja ja erityisesti Phantomia. Siinä onkin suurin ero Mercedes Maybach S-luokan ja Phantomin välillä: eksklusiivisuus ja yksityiskohtien huomioiminen.

Lähes jokainen Rolls-Roycen osa on valmistettu huolellisesti hienoimmista materiaaleista. Kaikki, mikä näyttää metallilta, on todellakin metallia. Siellä täällä ei ole leikattu dollarin säästämiseksi, ei ole mitään sellaista. Rolls on tehty vain yhtä tarkoitusta varten, ja se on olla ylellisempi kuin mikään muu.

AMG vs. Black Badge Line

Edellä mainituissa malleissa käytetään yleisesti autonkuljettajia. Mutta entä jos haluat ajaa autoja itse?
Mercedes AMG on Mercedeksen suorituskykyyn keskittyvä osasto, joka tarjoaa ajoneuvoja, jotka on tehty lentämään Saksan autobaanalla ja jopa pelottelemaan Porschea tai kahta radalla. Esimerkiksi Mercedes S63 AMG tarjoaa lähes 600 hevosvoimaa, nelivedon ja tahmeat rata-ajoon soveltuvat renkaat.

  Tekeekö Mercedes toisen Gullwingin?

Rolls-Roycen nurkassa on Black Badge Line. Black Badge Rolls-Royce -mallit on suunniteltu ensisijaisesti nuorempaa asiakaskuntaa silmällä pitäen. BB-Rollsit tarjoavat hieman urheilullisemman ajokokemuksen V12-tuplaturbomoottoreiden mukaansatempaavammalla kartoituksella.

Jos haluat auton, joka tuntuu urheilulliselta, ja pidät enemmän alustan jäykkyydestä kuin seinämäisestä autosta, kannattaa harkita Mercedestä. Mutta jos haluat mukavuutta, jossa on mausteena hieman urheilullisuutta, BB Rolls saattaa olla parempi valinta. Tietenkin kyse on luultavasti siitä, mihin sinulla on varaa.

Rolls-Royce FAQ

Millainen on Rolls-Roycen arvonalennus?

Voisi luulla, että Rolls-Royce Phantomin, joka maksaa yleensä yli puoli miljoonaa dollaria, arvo romahtaisi parin vuoden kuluttua, eivätkä ne heikkene niin pahasti kuin voisi olettaa. Phantomin odotetaan menettävän jopa 30 prosenttia arvostaan viiden ensimmäisen vuoden aikana.
Tämä saattaa tuntua pahalta, mutta S-luokka menettää arvonsa yli kaksinkertaisesti. Tietenkin on otettava huomioon myös hintaero.
Rollsilta ei tule uusia malleja kovinkaan usein. Kymmenestä viiteentoista vuoteen kuluu yleensä kymmenen vuotta, ennen kuin Rolls tuo markkinoille uuden mallin, ja se vaikuttaa myönteisesti arvon alenemiseen. Niitä ei ole paljon, ja Rolls-Royce-brändinimi on niin vahva, että RR-malleja pidetään vielä 20 vuoden jälkeenkin ylellisinä.

Miksi Rolls-Roycea arvostetaan autoteollisuudessa niin korkealle?

Mikään ei todellakaan aja niin kuin Rolls. Rollsin jokainen osa on tarkkaan harkittu. Jokainen yksityiskohta on käsin tehty ja tarkastettu. Jokaisen maalaustyön tekee yksi ainoa henkilö. Jokaisen ompeleen, jokaisen nahanpalasen kokoaa huolellisesti valvova kokenut mestari.

  Mikä auto on parempi kuin Mercedes-Benz?

Muut vastaavat valmistajat, kuten Bentley tai Aston Martin, rakentavat myös ylellisiä autoja, mutta niissä on urheilullisia piirteitä. Mutta ei Rolls, sillä ylellisyys on ainoa syy, miksi Rollseja rakennetaan. Ylellisyys on ollut etusijalla yrityksen syntymästä lähtien, ja se on todennäköisesti edelleen etusijalla vielä vuosia.

Pitäisikö sinun harkita käytetyn Rollsin ostamista?

Rolls-Roycen autot ovat sietämättömän kalliita. Sen ostamista voi olla vaikea perustella, vaikka autot olisivat kuinka hyviä. Sinun kannattaisi siis harkita käytettyä Rollsia. Ne eivät päivitä mallejaan säännöllisesti, joten on mahdollista, että saat jopa 5 vuoden kuluttua ”uusimman” mallin.
Rollseissa on kyse rajattomasta kustomoinnista. Rollsin ostaminen on tapahtuma, mutta Rollsin rakentaminen on prosessi, jossa sinä asiakkaana voit itse asiassa rajattomasti valita kaiken uuteen kiiltävään vaunuusi liittyvän. Osa tästä näkökulmasta menetetään, kun ostetaan käytetty Rolls.
Mutta jos haluat markkinoiden parhaan ja ylellisimmän auton ja jos et välitä niin paljon räätälöidyistä eritelmistä, käytetty Rolls on paljon järkevämpi vaihtoehto. Voit hankkia sen heti, ja oli miten oli, se on täynnä hyviä ominaisuuksia ja Rolls-Royce-nimen tuomaa arvovaltaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z