Onko Mercedes W213 hyvä auto?

Mercedes W213

Mercedes W213 on keskikokoinen luksussedan, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2015. W213 sai noin kaksi vuotta sitten mittavan keskisyklisen päivityksen, jonka ansiosta W213 on nyt samassa linjassa BMW 5-sarjan ja Audi A6:n kanssa. Onko Mercedes W213 hyvä auto? Mercedes W213 on todellakin todella hyvä auto, lue artikkeli ja ota selvää.

Ensinnäkin W213:ssa on runsaasti tehokkaita, hienostuneita ja tehokkaita moottoreita, jotka todennäköisesti tyydyttävät kaikentyyppisiä ostajia. Toiseksi W213 näyttää vaikuttavalta sekä sisältä että ulkoa, eikä se näytä vanhentuneelta edes 20 vuoden kuluttua. W213 on yksi parhaiten muotoilluista nykyajan Mercedes-malleista, koska se on mitoitettu täydellisesti sekä sisältä että ulkoa.

W213 on myös todella mukava auto ajaa ja siinä on todella miellyttävä viettää aikaa. E63 S AMG on todella jäykkä, mutta faceliftin jälkeinen malli on paljon parempi. Luotettavuus ei ole täydellinen, ja joitakin puhumisen arvoisia ongelmia on, onneksi ne eivät ole liian vakavia.

W213:n arvo on laskenut melkoisesti, ja se on nyt todella suosittu auto toisen käden markkinoilla. Käytännöllisyys on loistava, sillä kyseessä on keskikokoinen auto, mikä tarkoittaa, että W213:n sisälle mahtuu viisi aikuista ilman ongelmia. Tavaratila on suuri, näkyvyys on hyvä ja autoa on helppo ajaa.

Mercedes W213 – Voimanlähde

W213:n moottorivalikoima on todella suuri, ja siinä on moottoreita, jotka todennäköisesti tyydyttävät kaikkia. Bensiinimallisto alkaa E200-moottorilla, joka saa 184/197 hv ennen faceliftia ja sen jälkeen valmistuvissa malleissa. Seuraavana vuorossa on E300, jossa on 245/258 hv, kun taas E350:n teho on 300 hv, ja se on saatavana vain pre-facelift-malliin. Kaikissa E400:n alapuolella olevissa malleissa on 2,0 litran nelisylinterinen turbo.

  Mikä on paras Mercedes Sprinterin moottori?

E450 saa 3,0 litran 6-sylinterisen, 367 hv:n tehoisen moottorin. Alkutason 43AMG saa saman moottorin, mutta 400hv, E53 tarjoaa 435hv. Huippumalli E63 saa 4.0L BiTurbo V8:n, jossa on jopa 612hv. E 300 e on W213:n hybridimalli, jossa on sähkömoottori ja 2,0 litran 4-sylinterinen moottori, joiden yhteisteho on 286hv-320hv.

W213:sta on saatavana myös erilaisia dieselmalleja. E200d on lähtötason malli, jossa on 150hv/160hv, E220d tarjoaa 195hv ja E300d 245hv/265h. Mallistoon kuuluvat myös E350 ja E450, jotka tarjoavat suuremman 258hv-340hv 3.0L V6:n verrattuna lähtötason 2.0L dieseliin.

Auto on saatavana yksinomaan automaattivaihteistolla, ja joihinkin malleihin on saatavana myös Mercedeksen oma AWD 4MATIC-järjestelmä.

Mercedes W213 – muotoilu ja alusta

W213:n muotoilu on todella ylellinen ja houkutteleva sekä sisältä että ulkoa. Auto on myös vahvasti riippuvainen valitsemistasi lisävarusteista, ja AMG-paketti ja LED Multibeam -ajovalot ovat ehdoton valinta. Sisätilat ovat upeat, mutta aidosta nahasta on maksettava enemmän, ja täysimittainen Mercedes Command System ambient-valoilla ja Burmester-äänentoistolla on myös pakollinen.

Auto kulkee uskomattoman hyvin, koska se on saatavana joko vakiojousituksella tai ilmajousituksella. AMG-mallit ovat selvästi jäykempiä, mutta silti melko mukavat.

Mercedes W213 – Luotettavuus ja yleisiä ongelmia

Luotettavuuden osalta W213-Mersu on kelpo, mutta vain jos sitä huolletaan riittävän hyvin. Nämä autot ovat monimutkaisia ja suuria, joten monet asiat voivat mennä pieleen, jos autoa ei huolleta kunnolla. Yleisimmät ongelmat liittyvät moottoriin, öljynkulutukseen, sähköihin, jousitukseen, NOx-anturiin ja jarruihin.

  Kumpi on turvallisempi - BMW vai Mercedes?

Useimmat näistä voidaan ratkaista helposti ja nopeasti, mutta jotkut, kuten moottorin mäntäongelmat, voivat aiheuttaa täydellisen moottoririkon, jonka korjaaminen voi maksaa kymmeniä tuhansia dollareita. Onneksi näitä on lähinnä aiemmissa Mercedes W216 -dieselmalleissa.

Mercedes W213 – Arvo ja käytännöllisyys

W213-malli on menettänyt arvoaan melkoisesti sen jälkeen, kun se julkaistiin, mutta faceliftin jälkeisen mallin voi yhä ostaa uudesta. Parasta on etsiä vuosimallia 2016-2017, sillä ne ovat todella luotettavia ja tarjoavat parhaan vastineen rahalle.

Käytännöllisyys on myös loistava, koska W213 on keskikokoinen luksussedan. Se tarkoittaa, että siinä on paljon tilaa sisältä ja ulkoa, joka riittää jopa viidelle aikuiselle. Tavaratila on suuri, autoon on helppo nousta ja sitä on helppo ajaa, ja myös näkyvyys on todella hyvä.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Mercedes W213?

Sinun kannattaa ostaa W213-Mersu, jos olet kiinnostunut hankkimaan kevyesti käytetyn premium-keskikokoisen sedanin, joka voi kilpailla maailman uusimpien ja kehittyneimpien keskikokoisten sedanien kanssa. W213 on todella hyvä käytetty auto ostaa juuri nyt, koska niitä on liikkeellä tonneittain ja ne saa nyt todella hyvään hintaan.

Kaiken kaikkiaan W213 ei ole vanha auto, koska se on vanhentunut melko hyvin vuosien varrella. Ennen faceliftia oleva malli kannattaa mielestäni hankkia, koska se tarjoaa niistä kaikista parhaan arvon.

  Mercedes-Benz GLK-luokan luotettavuus

Onko Mercedes W213 hyvä perheauto?

Mercedes W213 on todella hyvä perheauto, koska se on riittävän suuri, riittävän turvallinen ja kaiken kaikkiaan todella mukava auto. Keskikokoiset luksussedanit ovat yleinen näky monilla esikaupunkialueilla, ja monet ihmiset haluavat nämä perhevaunuikseen, koska ne ovat niin hyviä kaikessa, mitä ne tekevät.

Vaikka W213:ssa on paljon sisätilaa, voit aina valita farmariversion, joka kasvattaa tavaratilan tilavuutta melkoisesti.

Milloin uusi Mercedes E-luokka tulee markkinoille?

Seuraavan sukupolven Mercedes E-Klasse julkaistaan todennäköisesti joskus tämän vuoden aikana. Useimpien lähteiden mukaan auto tulee markkinoille aikaisintaan vuoden 2023 lopulla. Niin tai näin, uusi E-Luokka tulee ottamaan käyttöön pienemmät moottorit, hybridisoinnin ja sähköistämisen.

Muotoilullisesti uusi E-luokka lainaa suurimman osan muotoilusta uudesta C-luokasta ja uudesta S-luokasta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z