Onko Mersun varastaminen vaikeaa?

Muutaman viime vuoden aikana on lisääntynyt ”avaimeton” autovarkaus, jossa käytetään relehyökkäyksiä. Myös Mercedes on joutunut kohteeksi, sillä joitakin Benz-autoja on varastettu relehyökkäyksiä käyttäen. Onko Mercedeksen varastaminen kuitenkin vaikeaa?

Mercedes-Benz-malleissa on avaimeton kulku lisävarusteena, mutta niitä ei ole helppo varastaa. Verrattuna muihin saksalaisiin luksusautoihin, kuten BMW:hen, Audiin, Porscheen ja Volkswageniin, Mercedes on vähiten varastettujen autojen joukossa. Kiitos niiden kehittyneen turvajärjestelmän, joka on vaikea murtaa.

Mercedes-Benzin mukana tulevan varkaudenestopaketin ansiosta Mercedeksen varastaminen ei ole niin yksinkertaista. Tämä järjestelmä suojaa autoa murtautumiselta ja hinaukselta. Lisäksi Mercedes on parantanut avaimetonta menoa koskevia ominaisuuksiaan, sillä siinä on tunnistin ja avaimeton signaali voidaan kytkeä pois päältä auton lukitsemisen jälkeen.

Toinen askel, jonka Mercedes on ottanut autojensa turvallisuuden parantamiseksi, on liiketunnistimien lisääminen avainnippuihin. Tämä tekniikka on tärkeää, jotta autovarkauksia voidaan estää relehyökkäyksillä. Tämä johtuu siitä, että se estää avainta tuottamasta signaalia, jos se ei liiku. Varkaat eivät siis voi hakkeroida signaalia kuten ennen.

Mitä on avaimeton autovarkaus?

Toisin kuin perinteisissä autoissa, joissa on metalliavaimet, avaimettomissa autoissa ei yleensä ole perinteistä metalliavainta auton ovien avaamiseen tai käynnistämiseen. Päinvastoin, avaimettomissa autoissa käytetään digitaalista avaimenperää, älypuhelinsovellusta tai korttia sisäänpääsyyn ja joskus myös auton käynnistämiseen. Tarvitaan vain, että digitaalinen avain havaitaan auton sisällä, jotta se käynnistyy.

  Kumpi on arvokkaampi, Mercedes vai BMW?

Avaimeton autovarkaus tarkoittaa siis sitä, että varas pääsee sisään ja varastaa autosi ilman alkuperäistä avaimenperää tai korttia. Autovarkaat huijaavat autoa uskomaan, että siinä käytetään digitaalista avainta.

Miten avaimeton tekniikka toimii?

Keyless-tekniikka toimii käyttämällä avaimetonta avaimenperää, joka hyödyntää lyhyen kantaman radioaaltoja. Avaimenperä lähettää signaalin, jonka ajoneuvon vastaanotin vastaanottaa. Jos ajoneuvo havaitsee signaalin, ajoneuvon ovet avautuvat. Joissakin ajoneuvoissa sinun on ehkä painettava painiketta. Samaa menettelyä käytetään ajoneuvon käynnistämiseen.

Miten signaalin välitys tai relehyökkäys toimii?

Tämäntyyppisessä avaimettomassa varkaudessa varkaat käyttävät relekoteloita. Yksi laatikko on yleensä lähellä autoasi ja toinen laatikko lähellä sitä paikkaa, jossa säilytät avaimenperää. Varkaat yleensä pidentävät auton avaimen tuottamaa signaalia, jolloin autosi huijataan luulemaan, että avain on lähellä.
Relehyökkäysten lisäksi varkaat käyttävät myös muita menetelmiä varastaa autosi avaimettoman avaimen avulla häiritsemällä signaalia, testaamalla lähietäisyydeltä, ohjelmoimalla avaimia, hakkeroimalla sovelluksia ja sieppaamalla koodeja.

Miten suojata Mercedes avaimettomalta varkaudelta?

Voit suojata Mercedeksesi avaimettomalta varkaudelta useilla eri tavoilla. Joitakin niistä ovat mm:

 1. Auton lukitseminen
  Lukitse Mersusi aina, vaikka maksaisit pysäköintimaksuja. Varmista lisäksi, että kaikki turvatoiminnot on kytketty päälle, jotta varkaat eivät varastaisi autoasi. Kun lukitset autosi, kuuntele lukkojen kilinää, ennen kuin oletat, että olet lukinnut sen kunnolla.
 2. Avaimenperän asianmukainen säilyttäminen
  Autovarkaudet ovat lisääntyneet siksi, että älykkäät varkaat käyttävät avainsignaaleja murtautuakseen autoihin ja poistuakseen niiden kanssa. Auton avainten säilyttäminen oikeassa paikassa auttaa siis vähentämään varkauksia. Siksi avainnippu kannattaa pitää poissa näkyvistä ja kantaman ulottumattomissa.
  Paras paikka säilyttää avainnippu on signaalin estävässä laatikossa tai alumiinipurkissa. Ja jos liikut, pidä autosi signaali suojatussa lompakossa tai alumiinipurkissa. Lisäksi avainnippu kannattaa pitää kaukana ikkunasta tai ovesta, josta signaali voidaan helposti havaita.
 3. Turvajärjestelmään sijoittaminen
  Kannattaa myös investoida hyvään turvajärjestelmään autoa ja kotia varten. Ensinnäkin sinun on vahvistettava autosi turvallisuutta lisäämällä siihen ohjauspyörän lukko ja pyöränpidin. Näin jos avaimeton meno vaarantuu, varkaiden on silti vaikea viedä autoasi. Älä unohda lisätä autoosi paikannusjärjestelmää.
  Lisäksi varkaiden on syytä vaikeuttaa pääsyä taloosi tai autotalliisi. Lisää siksi esimerkiksi älykkäitä ovikelloja, turvallisia portteja ja valvontakameroita. Vaikka nämä asiat eivät estä varkaita murtautumasta kotiisi, mutta ne pelottavat heitä, sillä varkaat eivät halua vaikeuksia.
 4. Auton asianmukainen säilytys
  Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä kannattaa investoida turvalliseen ja varmaan autohalliin. Autosi pysäköinti ulkona on hyvin riskialtista ja antaa varkaiden erota autostasi helpommin. Lisäksi autosi pitäminen pysäköitynä pois uteliailta katseilta ei houkuttele varkaita.
  Missä Mercedeksissä on DISTRONIC PLUS

FAQ

Miten voin suojata Mersuni varkauksilta?

Jos haluat suojata Mercedeksesi varkauksilta, varmista, että autosi säilytetään autotallissa tai suljetussa tilassa. Toiseksi pidä avaimenperä poissa paikasta, jossa signaali voi vaarantua. Seuraavaksi varmista, että sammutat avaimenperän, kun olet lukinnut autosi kunnolla.

Ovatko push-start-autot helpompia varastaa?

Totta kai. Push-käynnistettävät autot voidaan varastaa käyttämällä relehyökkäyksiä, signaalien häirintää ja avaimen ohjelmointia. Varmista siis, että autosi on suojattu tällaisilta varkauksilta. Käytä tässä artikkelissa lueteltuja turvallisuuskäytäntöjä autosi turvallisuuden varmistamiseksi.

Onko Mercedes varastettujen autojen joukossa?

Ei, Mercedes ei ole varastettujen autojen joukossa. Varastettujen autojen kärjessä ovat Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Ford Focus, BMW X5 ja BMW 3-sarja. Siitä huolimatta varastetuin Mercedes-Benz-malli on Mercedes-Benz C-luokka, jota seuraa Mercedes-Benz E-luokka.

Yhteenveto

Mercedes-Benzin varastaminen ei ole helppoa. Tämä johtuu siitä, että niiden autot on varustettu varkaudenestopaketilla, joka pitää ne hieman turvassa, mutta ei turvassa. Tapaukset, joissa avaimettomalla avaimella varustettuja autoja on varastettu, ovat lisääntyneet, ja jotkut Mercedeksen omistajat ovat joutuneet uhreiksi.

Hyvä uutinen on se, että Mercedes on parantanut avaimetonta avainta, koska sen voi kytkeä päälle/pois päältä. Tämän lisäksi Mercedes-Benz on lisännyt liiketunnistimet, joiden ansiosta relehyökkäykset eivät toimi. Avaimet on kuitenkin edelleen pidettävä kaukana autosta turvallisuuden lisäämiseksi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z