Tarvitseeko Mercedes erityistä öljyä?

Tarvitseeko Mercedes-Benzisi öljynvaihtoa? Oletko hämmentynyt siitä, pitäisikö käyttää erikoisöljyä vai tavallista moottoriöljyä?

Mercedes-Benz vaatii toimiakseen erikoisöljyä. Kolmen tähden merkki tarvitsee synteettistä moottoriöljyä tavallisen öljyn sijaan. Mercedes ja useimmat saksalaiset ajoneuvot käyttävät kestävää täyssynteettistä moottoriöljyä, joka vastaa eurooppalaisia ACEA-standardeja. Lisäksi Mercedes suosittelee käyttäjilleen MB-hyväksyttyjen 229.51-monilaatuisten moottoriöljyjen käyttöä.

MB-hyväksytty 229.51-öljy on kalliimpaa kuin tavallinen öljy. Sillä on kuitenkin myös monia etuja tavalliseen moottoriöljyyn verrattuna. Siksi Mercedes suosittelee sitä asiakkailleen. Mercedeksesi öljy tulisi vaihtaa 10 000 mailin välein tai kerran vuodessa.

Synteettinen öljy vs. tavallinen öljy

Synteettinen moottoriöljy eroaa tavallisesta moottoriöljystä monin tavoin. Synteettinen öljy koostuu perusöljystä, jauhemaisista lisäaineista ja kantajaöljystä, joka mahdollistaa lisäaineiden tasaisen jakautumisen.

Molemmat öljytyypit valmistetaan raakaöljyistä. Tärkein ero tavallisen ja synteettisen öljyn välillä on kuitenkin jalostusaste. Huomaa, että synteettinen öljy jalostetaan, tislataan, puhdistetaan ja hajotetaan sitten molekyylitasolla. Siksi sillä on monia etuja tavalliseen öljyyn verrattuna.

Mikä on synteettinen sekoiteöljy?

Synteettisekoiteöljy eroaa synteettisestä öljystä. Tämä johtuu siitä, että siinä yhdistyvät sekä täyssynteettisen että perinteisen moottoriöljyn parhaat ominaisuudet. Jotkut kutsuvat sitä osasynteettiseksi tai puolisynteettiseksi. Vaikka sillä on synteettisen öljyn ominaisuuksia, se on hieman halvempaa kuin täysin synteettinen öljy. Se on kuitenkin edelleen kalliimpaa kuin tavallinen öljy.

Synteettisen öljyn edut

Synteettisen öljyn käyttämisellä on monia etuja, mm:
o Poikkeuksellinen suorituskyky ääri-ilmastossa
o Siinä on vähemmän kitkaa samanlaisten molekyylikokojen vuoksi
o Lopputuotteessa on vähemmän epäpuhtauksia
o Siinä on vähemmän kerrostumia
o Se tarjoaa puhtaamman moottorin toiminnan lisäaineiden ansiosta. o Se tarjoaa puhtaamman moottorin toiminnan lisäaineiden ansiosta.

  Mitkä Mercedekset valmistetaan Yhdysvalloissa?

Synteettiset moottoriöljyt Mercedes-ajoneuvoihin

Lehti 229.1:
o Mobil 1 Tri-Synthetic Formula 0w-40.
o Mobil 1 Tri-Synthetic Formula 15w-50 (Mobil 1 Tri-Synthetic Formula 15w-50)
o Castrol Syntec 5w-50
o Castrol Syntec 10W-50
o Valvoline Synpower täyssynteettinen moottoriöljy 5w-40
o 76 Pure Synteettinen moottoriöljy 5w-40
o Quaker State Full Synthetic European Formula 5w-40 o Quaker State Full Synthetic European Formula 5w-40
o Pennzoil Synthetic European 5w-40 o Pennzoil Synthetic European 5w-40
Lehti 229.3:
o Castrol TXT Softec Plus 5w-30 o Castrol TXT Softec Plus 5w-30
o Shell Helix Ultra 5w-30
o Shell Helix Ultra 5w-40

Mitä Mercedeksen öljyhuolto sisältää?

Öljynvaihdon tekemisen lisäksi Mercedes-jälleenmyyjä suorittaa nämä palvelut osana säännöllistä öljynvaihtohuoltoa:
o Synteettisen moottoriöljyn vaihdon suorittaminen mallivuosille 2009 ja uudemmat osana Mercedes-huoltoa A tai huoltoa B.
o Suorittaa Mercedes-öljynvaihdon mallivuosille 2008 ja sitä vanhemmille.
o Suorita öljynsuodattimen vaihto käyttäen aitoja osia
o Kierrätä vanha suodatin

Mercedes-öljynvaihto FAQ

Voinko laittaa tavallista öljyä Mercedesiini?

Ei, et voi. Mercedes-Benz vaatii erityyppistä öljyä. Mercedes-Benz-ajoneuvoissa käytetään pitkäikäistä täyssynteettistä moottoriöljyä, joka vastaa eurooppalaisia ACEA-standardeja. Lisäksi käytettävän öljytyypin on täytettävä ACEA-luokitus A3/B3 tai A3/B4. Mercedes suosittelee lämpimästi 229.51 moniluokkaisten moottoriöljyjen käyttöä.

Miksi Mercedeksen öljynvaihto on niin kallista?

Tämä johtuu siitä, että Mercedes-Benz käyttää eurospesifistä synteettistä moottoriöljyä. Tämän lisäksi Mercedes-Benzit valmistetaan suuremmilla polttoainesäiliöillä, mikä tarkoittaa, että ne tarvitsevat enemmän öljyä säiliön täyttämiseen. Öljynvaihtoprosessi Mercedes-Benzissä on myös melko työläs, ja siksi sinulta veloitetaan enemmän.

  Tekeekö Mercedes hybridisedan?

Toinen syy siihen, miksi Mercedeksen öljynvaihto on niin kallista, on se, että siihen sisältyy muutakin kuin vain moottoriöljyn vaihto. Muita mekaanikon tarjoamia palveluja ovat muun muassa öljynsuodattimen, polttoainesuodattimen ja matkustamon ilmansuodattimen tarkastus. Lisäksi Mercedes-jälleenmyyjät, joilla on lupa tehdä Mercedes-ajoneuvojen huolto- ja korjaustöitä, ovat melko kalliita.

Milloin minun pitäisi vaihtaa öljy Mercedesiini?

Toisin kuin muissa automerkeissä, joissa öljy on vaihdettava 3 000-5 000 kilometrin välein, Mercedeksessä öljy on vaihdettava vasta 10 000 kilometrin jälkeen. Tämä johtuu sen suuresta polttoainesäiliöstä, johon mahtuu enemmän öljyä kuin muihin automerkkeihin.

Lisäksi tämä tarkoittaa vähemmän matkoja jälleenmyyjälle tai mekaanikolle öljynvaihtoa varten. Jos omistat esimerkiksi Toyotan, saatat joutua vaihtamaan öljyn vähintään 3-4 kertaa vuodessa. Mutta Mercedeksen kohdalla sinun tarvitsee vaihtaa öljy vain kerran.

Vaikka öljynvaihto Mercedes-Benzissä on kallista, se tarvitsee tehdä vain kerran vuodessa. Jos sinulla on jokin muu automerkki, jonka öljy on vaihdettava kolme kertaa vuodessa, käytät enemmän rahaa ja aikaa kuin Mercedekseen.

Ilmoittaako Mercedes minulle, kun öljy on vaihdettava?

Kyllä ilmoittaa. Yksi asia, joka tekee Mercedeksestä erityisen, on sen huipputekniset ominaisuudet. Mercedes-Benz on varustettu erittäin tarkoilla antureilla, jotka hälyttävät, jos autossasi on jokin ongelma tai jos jokin asia on vaihdettava. Jos Mersusi tarvitsee siis öljynvaihdon, anturi ilmoittaa siitä auton kojelaudassa.

  Kuinka kauan Mercedes-pyyhkijänsulat kestävät?

Voinko vaihtaa Mersuni öljyn itse?

Kyllä voit. Tarvitset kuitenkin erikoistyökaluja ja sinun on noudatettava tiukkaa menettelyä, joka on hieman haastava. Siksi on suositeltavaa teettää öljynvaihto valtuutetulla Mercedes-jälleenmyyjällä. Vaikka Mercedes-jälleenmyyjät ovat kalliita, he ovat yleensä jokaisen pennin arvoisia.

Toisin kuin tavallisessa autossa, jossa öljy vain tyhjennetään, öljynsuodatin vaihdetaan ja moottori täytetään uudella öljyllä, Mercedeksen öljynvaihto on aivan erilainen ja hankala. Prosessi on melko haastava ja vaatii erikoistyökaluja.

Öljyn vaihtaminen Mercedes-Benzissä edellyttää öljyn imuroimista tai imuroimista. Sinun on käytettävä kallista ja erikoistunutta alipaineistustyökalua, joka löytyy yleensä Mercedes-jälleenmyyjäliikkeestä. Jos et halua käydä Mercedes-jälleenmyyjäliikkeessä, varmista, että korjaamossa, jossa käyt, on tämä erikoislaite.

Mercedeksen öljyn vaihtaminen

Jos Mercedeksesi moottorin tarkastusvalo kehottaa sinua vaihtamaan öljyn, varmista, että käytät Mercedeksen suosittelemaa öljytyyppiä. Mercedes-autot vaativat täysin synteettistä moottoriöljyä, joka täyttää eurooppalaiset ACEA-standardit. Tarkemmin sanottuna ne suosittelevat MB-hyväksytyn 229.51-synteettisen öljyn käyttöä.

Toisin kuin tavallinen öljy, MB-hyväksytty 229.51-moottoriöljy on melko kallista. Tällä öljyllä on kuitenkin monia etuja tavalliseen öljyyn verrattuna, kuten vähäisemmät saostumat, vähemmän epäpuhtauksia ja vähemmän kitkaa. Sinun on myös käytävä Mercedes-jälleenmyyjäliikkeessä asianmukaista öljynvaihtoa varten.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z