Parhaat käytetyt autot lyhyille kuljettajille

Joko keskimääräistä pidempi tai lyhyempi pituus tuo mukanaan haasteita jokapäiväiseen elämään. Olipa kyse sitten kengänkoosta tai auton koosta, sinun on varmistettava, että molemmat sopivat jokapäiväisiin tarpeisiisi. Molempien on oltava mukavia, hyvännäköisiä ja riittävän tilavia ilman, että ne maksavat kohtuuttomia summia rahaa.

Lyhyet ihmiset hyötyvät kuitenkin autoista, joihin on helppo päästä, joissa on paljon säätövaraa sekä istuimissa että ohjauspyörässä ja joissa on hyvä näkyvyys kaikkialle. He hyötyvät myös ohjauspyörän hallintalaitteista, sähkötoimisesta takaluukusta, säädettävästä jousituksesta ja monista kahvoista sekä mahdollisesti jopa astinlaudoista.

Hyundai Santa Fe saattaa olla erinomainen vaihtoehto, jos haluat kevyesti käytetyn katumaasturin, jossa ergonomia ja arvo yhdistyvät täydellisesti. Honda CR-V tarjoaa melko lailla samat edut, mikä pätee myös Subaru Foresteriin. Kaikki kolme näistä ovat myös luotettavia, täynnä tekniikkaa ja erittäin tilavia.

Jos pidät enemmän sedanista, tutustu Toyota Camryyn. Jos haluat kompaktimman katumaasturin, Mazda CX-30 on oikea valinta. Dodge Ram 1500 on paras lava-auto lyhyille ihmisille, koska se tarjoaa paljon vastinetta rahalle.

Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe:tä pidetään laajalti yhtenä markkinoiden parhaista keskikokoisista katumaastureista, koska se tarjoaa ylivoimaisuutta kautta linjan. Android Auto, Apple CarPlay, LED-ajovalot, 8-tuumainen infotainment-näyttö ja monet edistykselliset kuljettajan apujärjestelmät kuuluvat Santa Fen vakiovarustukseen, mikä tarkoittaa sitä, että kohtuullisesti varustellun yksilön löytäminen käytettyjen autojen markkinoilta on melko helppoa.

  Paras urheiluauto pitkille kuljettajille

Santa Fe palvelee kuitenkin lyhyempiä kuljettajia ajoasennossa, sillä se tarjoaa paljon säädettävyyttä sekä istuimissa että ohjauspyörässä. Kädet vapaana oleva sähkötoiminen takaluukku, elektronisesti toimiva ohjauspyörä, hyvä näkyvyys ja tilat tekevät Santa Fe:stä täydellisen valinnan lyhyemmille kuljettajille.

Honda CR-V

Honda CR-V on ollut perhemaasturin kultainen standardi jo vuosikymmeniä, mikä tarkoittaa, että CR-V tarjoaa loistavat ominaisuudet, jotka palvelevat sekä yksilöitä että perheitä. CR-V tarjoaa rauhallisen ajokokemuksen yhdistettynä runsaaseen tilaan, säädettävyyteen ja käytännöllisyyteen.

Ajoasentoa voi muuttaa erityisesti lyhyempiä kuljettajia varten, ja myös ohjauspyörän voi asettaa oikein. Luotettavuus on CR-V:n kohdalla ylivoimainen, mikä on pitänyt paikkansa jo vuosikymmeniä. Sähkötoiminen takaluukku, paljon tartuntakahvoja, astinlaudat, helppokäyttöisyys ja monipuolinen näkyvyys ovat kaikki CR-V:n ominaisuuksia.

Toyota Camry

Mihin tahansa tarkoitukseen laaditun ”best of” -luettelon laatiminen on vaikeaa ilman, että siihen sisällytetään ainakin yksi Toyota-malli. Tämä johtuu siitä, että Toyota on merkki, joka tunnetaan erinomaisesta luotettavuudesta, hyvästä arvosta ja monista ergonomisista nikseistä. Tämä tekee lähes kaikista Toyota-malleista loistavia yleiskäyttöautoja, jotka soveltuvat myös lyhyiden ajomatkojen tarpeisiin.

Näin ollen Camry tarjoaa myös paljon säätövaraa ajoasentoon ja on samalla uskomattoman helppo käyttää melko matalan kynnyksen ansiosta. Ei ole mikään yllätys, että Camry on yksi markkinoiden myydyimmistä keskikokoisista sedaneista, kun ottaa huomioon, mitä rahalla saa.

Mazda CX-30

Crossover/kompakti katumaasturi saattaa yhtä hyvin olla paras autosegmentti lyhyemmälle kuljettajalle, koska siinä yhdistyy korkeampi ajoasento ilman, että siihen on liian vaikea päästä sisälle. Sinänsä Mazda CX-30 on oikea valinta, koska se tarjoaa ominaisuuksia, joita useimmat crossoverit eivät yksinkertaisesti pysty saavuttamaan, ei ainakaan tässä hintaluokassa.

  Parhaat kompaktit autot pitkille kuljettajille

Mazda asemoi autonsa urheilullisesti, mikä on totta CX-30:n kohdalla. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että CX-30:ssä tingittäisiin ajoasennon säädettävyydestä tai mistään muusta lyhyemmälle kuljettajalle sopivan auton ominaisuudesta. Päinvastoin, Mazda on saatavana kaikilla edellä mainituilla ominaisuuksilla lukuun ottamatta astinlautoja, jotka eivät ole tässä segmentissä välttämättömiä.

Dodge RAM 1500

Pick-up-kuorma-autot ovat uskomattoman suosittuja Yhdysvalloissa, koska niissä yhdistyvät ylivoimainen käytännöllisyys ja suuri arvo. Ne ovat ainoa olemassa oleva autotyyppi, joka voi helposti olla sekä työ- että yksityisajoneuvo ilman muutoksia. Istuma-asento on runsaasti säädettävissä, ja RAM 1500 tarjoaa myös loistavan näkyvyyden kaikkialle.

Luotettavuus on myös melko kunnollinen ja samoin tehokkuus. RAM 1500:een saa paljon lyhyitä kuljettajaystävällisiä varusteita, kuten molemmat seisontalaudat ja jopa sähkösäätöiset polkimet, mikä on harvinaista useimmissa autoissa. Voit saada 1500:n myös säädettävällä jousituksella ja sähkötoimisella takaluukulla, mikä tarkoittaa, että saat tähän kuorma-autoon kaikki edellä mainitut kuljettajaystävälliset ominaisuudet.

UKK-osio

Onko autolla ajaminen vaarallisempaa lyhyenä kuljettajana?

Pitkien ja lyhyiden kuljettajien välillä ei ole turvallisuuden kannalta erityisiä eroja, jos molemmat noudattavat kaikkia ajoasentoon liittyviä suosituksia. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun on pysyttävä melko vähän ratin takana, jotta et vaaranna turhia turvatyynyvammoja.

Toisaalta, jos olet pitkä, sinun on ostettava auto, joka sopii paremmin tarpeisiisi, mikä tarkoittaa, että sinun ei pidä ostaa pienikokoista autoa ja viedä takamatkustajilta hyvin ansaittua sisätilaa, koska se voi olla valtava ongelma onnettomuuden sattuessa.

  Voiko auton pyöräkokoja vaihtaa?

Miten voin tehdä autosta sopivamman lyhyelle kuljettajalle?

Kuten aiemmin mainittiin, parasta, mitä voit tehdä, on ostaa auto, jossa on mahdollisimman paljon lyhyelle kuljettajalle sopivia ominaisuuksia. Toisaalta voit myös investoida erityisiin vempaimiin, kuten polkimen pidennyksiin ja kaikenlaisiin tyynyihin, joiden avulla sinun pitäisi olla mukavampi istua ratin takana.

Sinun on kuitenkin varmistettava, että kaikkia näitä vempaimia on turvallista käyttää, koska et halua niiden heikentävän auton turvallisuusominaisuuksia.

Ovatko maasturit parempia kuin autot lyhyille kuljettajille?

Maastureiden tiedetään yleensä tarjoavan enemmän säädettävyyttä kuin useimmat sedanit ja hatchbackit. Niissä on myös ominaisuuksia, kuten astinlaudat, jotka tekevät niistä yhtä helppokäyttöisiä kuin matalista autoista, mutta säilyttävät samalla kaikki korotetun ajoasennon ominaisuudet.

Maasturi on lähes aina parempi valinta lyhyemmälle kuljettajalle, koska siinä on paljon helpompi viihtyä, katsotpa asiaa miten tahansa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z