Onko Tesla hyvä ensimmäinen auto?

Onko Tesla hyvä ensimmäinen auto?

Yksi maailman hienoimmista tunteista on ajokortin saaminen ja ensimmäisen auton omistaminen. Ensimmäisen auton valitseminen ei kuitenkaan ole koskaan helppoa, sillä huomioon on otettava monia tekijöitä. Onko Tesla siis erinomainen ensimmäinen auto?

Ei oikeastaan. Teslan ostaminen ensimmäiseksi autoksi on kallis yritys, johon et haluaisi osallistua. Aluksi Teslan ostaminen on erittäin kallista. Toiseksi Tesla on luksusmerkki, joka houkuttelee korkeisiin vakuutusmaksuihin. Lopuksi korjauskustannukset ovat erittäin korkeat.
Teslan ottaminen ensimmäiseksi autoksi ei ole hyvä sijoitus. Näin on tietysti, ellet ole varakkaasta perheestä etkä välitä sen mukanaan tuomista kustannuksista.

Pari syytä, miksi Tesla-autot ovat hyviä uusille kuljettajille, on se, että niitä on helppo käyttää ja niistä on helppo huolehtia. Jos sinulla on siis varaa siihen ja olet rakastunut Teslaan, älä pelkää hankkia sellaista ensimmäiseksi autoksi.

Mikä tekee Teslasta hyvän ensimmäisen auton?

Helppo huoltaa

Ensimmäinen syy, miksi sinun kannattaa hankkia Tesla ensimmäiseksi autoksesi, on sen helppo huollettavuus. Toisin kuin tavalliset bensiiniautot, sähköautot ovat helppoja huoltaa, koska niissä ei ole monia osia, jotka voivat hajota. Jos siis olet auton ensikertalainen omistaja, sinulla ei ole paljon huolenaiheita.

Suoraviivaista ajaa

Tesla on täydellinen auto ensimmäisille auton omistajille, sillä sitä on helppo ajaa. Siinä on autopilottijärjestelmä, joka voi pelastaa sinut kolarilta, jos nukahdat rattiin, ja Teslassa on vain kaksi poljinta. Ainoa haaste, jonka kuljettaja kohtaa, on auton ajamisen opettelu.

  Miksi Teslassa ei ole vararengasta?

Mikä tekee Teslasta huonon ensimmäisen auton?

Korkeat aloituskustannukset

Tesla on ylellinen automerkki. Tämän vuoksi nämä autot ovat erittäin kalliita, eivätkä ne ole varteenotettava vaihtoehto useimmille ensimmäisen auton ostajille. Jos kolaroit tai törmäät johonkin, saatat myös joutua maksamaan korkeat korjauskustannukset, mikä voi vahingoittaa sinua pitkällä aikavälillä.

Korkeat vakuutusmaksut

Toinen syy, miksi Tesla ei ole loistava ensimmäinen auto, on korkeat vakuutusmaksut. Vakuutusyhtiöt perivät yleensä korkeampia vakuutusmaksuja luksusautoista. Koska Tesla on luksusauto ja olet uusi kuljettaja, sinun on odotettava maksavasi vielä korkeampia vakuutusmaksuja.

Suurempi sähkölasku

Kun päätät ostaa Teslan, sinun pitäisi myös olla valmis ylimääräisiin sähkömaksuihin. Tämä tarkoittaa, että sähkölaskusi voi kasvaa yli 30 dollaria kuukaudessa. Ja jos sinulla ei ole laturia tai sopivaa pistorasiaa, saatat joutua käyttämään vielä enemmän rahaa sellaisen asentamiseen.

Kalliit korjaukset

Kaiken kaikkiaan Teslan ylläpito on halpaa verrattuna tavallisiin ajoneuvoihin. Saatat kuitenkin joutua tekemään joitakin kalliita korjauksia, kuten ikkunamoottorin säännöllisen vaihdon ja jarrusatulan vaihdon. Uudet kuljettajat, joilla ei ole kokemusta liikenteestä, tekevät herkemmin virheitä, jotka voivat johtaa kalliisiin korjauksiin.

Erittäin nopea

Yksi suurimmista onnettomuuksien syistä maanteillä on ylinopeus. Teslan kohdalla tämä on yksi niiden myydyimmistä puolista. Kaikki Teslan ajoneuvot ovat nopeita, mikä ei ole hyvä asia ensikertalaisille auton omistajille. Tämä johtuu siitä, että he saattavat yrittää ajaa nopeammin ja aiheuttaa tuhoa maanteillä.

  Onko Tesla hyvä lumessa?

Melko haastavaa pysäköidä

Useimmat Tesla-mallit ovat isoja, mikä voi olla ongelma pysäköinnin kannalta. Ensikertalaisille auton omistajille on parempi valita pienemmät autot, jotka voi pysäköidä helposti. Mutta Teslan kanssa he saattavat päätyä naarmuttamaan seuraavaa autoa yrittäessään päästä parkkipaikalle tai poistua sieltä.

FAQ

Mikä Tesla-malli minun pitäisi hankkia ensimmäiseksi autoksi?

Jos sinun on pakko ostaa Tesla ensimmäiseksi autoksesi, harkitse Tesla Model 3:n ostamista. Tämä auto ei ole ainoastaan edullinen, vaan se on myös turvallinen ja suorituskykyinen. Se myös kuluttaa vähemmän sähköä lataamiseen kuin kaikki muut Teslan mallit.

Saako Teslan ostaa teini-ikäiselle?

Kyllä, se on. Jos teini on vastuuntuntoinen ja hänellä on hyvät ajotaidot, voit harkita Teslan ostamista hänelle. Jos teini-ikäisellä pojallasi tai tyttärelläsi ei kuitenkaan ole kokemusta tai hänellä ei ole hyviä ajotaitoja, sinun pitäisi luultavasti harkita toisen auton ostamista hänelle aloitusautoksi.
Muussa tapauksessa sinun pitäisi olla valmis korkeisiin korjauskustannuksiin, jos teini-ikäinen kolaroi auton. Lisäksi sinun pitäisi olla valmis maksamaan korkeat vakuutusmaksut uudesta, kokemattomasta kuljettajasta. Kaiken kaikkiaan Tesla ei todennäköisesti ole paras valinta uudelle teini-ikäiselle kuljettajalle.

Mitkä ovat Teslan omistamisen haitat?

Tesla voi olla kaunis ja edistyksellinen sähköauto, mutta sillä on useita haittoja, jotka sinun tulisi tietää. Ennen kaikkea Teslat eivät ole hyviä pitkän matkan matkustamiseen. Toiseksi Teslan ylläpito on hankalaa, ja lopuksi Tesla ei välttämättä toimi hyvin kylmässä ilmastossa.

  Mikä on Teslan Summon-tila?

Onko Tesla luotettava auto?

Luotettavuuden osalta Tesla on yksi markkinoiden vähiten luotettavista luksusajoneuvoista. Tämä johtuu siitä, että näissä autoissa on yleensä laatuongelmia. Useimmat Teslan omistajat kuitenkin rakastavat autojaan ongelmista huolimatta.

Onko Tesla kallis ylläpitää?

Ei, Tesla-ajoneuvot eivät ole kalliita ylläpitää. Keskimäärin Teslan ylläpitoon on varattava vähintään 300 dollaria vuodessa. Tämä johtuu siitä, että Teslan voimansiirrossa on vähemmän osia kuin tavallisissa polttomoottoriajoneuvoissa.
On kuitenkin tärkeää huomata, että Teslan ylläpitokustannukset voivat milloin tahansa nousta tai laskea. Lisäksi jos haluat tehdä vakavia korjauksia, saatat joutua odottamaan jonkin aikaa. Huoltohuolto voi kestää kauemmin ja antaa sinun odottaa useita päiviä ennen kuin saat autosi takaisin, koska varaosia ja korjaamopaikkoja on rajoitetusti.

Valitse jotain muuta

Yleisesti ottaen Tesla ei ole hyvä ensimmäinen auto. Tesla-ajoneuvot ovat kalliita ostaa, ja niiden vakuutusmaksut ovat myös korkeat. Lisäksi ne saavat sähkölaskusi nousemaan, ja ne ovat erittäin nopeita, mikä ei ole hyvä asia ensikertalaiselle kuljettajalle.
Jos olet kuitenkin innokas ja taitava kuljettaja, Tesla voi silti olla hyvä ensimmäinen auto. Vältä vain kolaroimasta autoa, sillä se voi nostaa huoltokustannuksia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z