Ovatko kuolleen kulman tunnistimet sen arvoisia?

Suurimmassa osassa nykyaikaisia autoja on kaikenlaisia kehittyneitä kuljettajan apujärjestelmiä, joihin kuuluvat myös kuolleen kulman valvonta, kaistalla pysymisen avustin, etutörmäyksen tunnistusjärjestelmät, ristikkäisliikenteen varoitusjärjestelmät, 360 asteen pysäköintikamerat, automaattinen jarrutus ja paljon muuta.

Jotkut näistä järjestelmistä ovat hyödyllisempiä kuin toiset, mikä tarkoittaa, että kaikki niistä eivät ole hintapyynnön arvoisia. Järjestelmät, kuten kuolleen kulman havaitsemisjärjestelmät, ovat todellakin sen arvoisia, koska ne tarjoavat ylimääräisen kerroksen turvallisuutta ja mukavuutta vahingoittamatta selkätiliäsi liikaa.

Tällaiset järjestelmät eivät kuitenkaan ole täydellisiä, eikä niihin pitäisi koskaan luottaa kaistanvaihdon yhteydessä. Ne ovat täällä vain auttamassa sinua, ja siksi sinun ei pitäisi koskaan luottaa tällaisiin järjestelmiin täysin.

Muut ADAS-järjestelmät, kuten risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä, voivat olla hyödyllisiä, mutta niitä käytetään harvoin, ja sama koskee kaistalla pysymisen avustinta, joka voi usein olla aivan liian aggressiivinen. Nämä järjestelmät on integroitava täydellisesti, jotta ne eivät häiritse liikaa ajokokemustasi ja pitävät sinut samalla turvassa.

Sokean kulman tunnistusjärjestelmien edut

Ensimmäinen kuolleen kulman tunnistusjärjestelmän hyöty on se, että se tekee kaistanvaihdosta sekä helpompaa että turvallisempaa. Vaikka sinun ei pitäisi luottaa tällaisiin järjestelmiin, ne kuitenkin helpottavat pitkiä valtatien matkoja, koska tiedät, että joku on kuolleessa kulmassa, jos järjestelmät kertovat sen sinulle.

Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse kääntyä kaistanvaihtoa varten, jos järjestelmä varoittaa sinua kuolleessa kulmassa olevasta henkilöstä. Kun kuitenkin päätät vaihtaa kaistaa, sinun on käännyttävä ympäri ja tarkistettava asia 100-prosenttisen varmuuden vuoksi.

  Miksi autot ovat kaikki samanvärisiä

Tällaiset järjestelmät auttavat myös jälleenmyyntiarvoasi, joten et tuhlaa rahaa hyödyttömään tekniikkaan. Nämä merkkivalot seuraavat myös koko ajan ympärilläsi olevaa liikennettä, mikä toimii parhaiten, jos ne on yhdistetty teräväpiirtokameroihin ja kaistalla pysymisen avustimeen.

Kuolleen kulman tunnistuksen haitat

Ensi silmäyksellä nämä järjestelmät saavat sinut tuntemaan, ettei sinun tarvitse edes kääntyä, kun haluat vaihtaa kaistaa, ja se on suurin ongelma, jonka tällaiset järjestelmät aiheuttavat. Ne vähentävät yleistä tietoisuuttasi, vaikka niiden tarkoituksena on vain auttaa sinua.

Lisäksi tällaiset järjestelmät ovat joskus hieman liian aggressiivisia, kun ne ilmoittavat sinulle sekä äänellä että vilkkumalla, joten ne voivat usein hämmentää sinua ajon aikana, mikä ei ole koskaan hyvä ajatus. Tällaisilla järjestelmillä on taipumus tuottaa kaikenlaisia ääniä, kun ne kytkevät vilkut päälle, mikä tarkoittaa, että monet kuljettajat eivät enää edes halua käyttää vilkkuja.

Nämä järjestelmät ovat joskus myös erittäin ongelmallisia epäsuotuisissa sääolosuhteissa ja jos anturit ovat tien lian ja lian peitossa. Tämä voi usein tarkoittaa, että ne eivät toimi silloin, kun niiden pitäisi, tai ne kytkeytyvät päälle silloin, kun niiden ei pitäisi.

Kaistanvaihdon tekemiset ja tekemättä jättämiset

Yksinkertaisen kaistanvaihdon suorittaminen saattaa tuntua helpolta asialta, koska se onkin, mutta vain jos kaikki on niin kuin pitääkin. Sinänsä on tärkeää muistaa, että joskus kaistanvaihdon tekeminen voi aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia, jotka liittyvät elämääsi, autoosi ja kaikkiin muihin ympärilläsi oleviin.

  Parhaat käytetyt autot ensimmäiseksi autoksi

Muista aina katsoa ympärillesi, kun haluat tehdä kaistanvaihdon riippumatta siitä, kuinka kehittynyt kuolleen kulman tunnistusjärjestelmäsi on. Pidä anturit aina puhtaina ja muista käyttää aina vilkkua riippumatta siitä, kuinka häiritsevä kuolleen kulman hälytysjärjestelmä voi olla.

Vältä aggressiivisia kaistanvaihtoja ja ihmisten ohittamista erityisesti moottoritiellä. Myöskään oikealta ohittaminen ei ole suositeltavaa. Kaiken kaikkiaan muista noudattaa kaikkia liikennesääntöjä kaistanvaihtoa tehdessäsi, äläkä koskaan luota näihin järjestelmiin täysillä, koska niiden tiedetään toisinaan olevan viallisia.

UKK-osio

Voiko käytettyyn autoon asentaa kuolleen kulman valvonta-anturit?

Kyllä, voit tehdä sen joko valitsemalla jälkiasennuksen tai jälkimarkkinareitin kautta riippuen siitä, oliko kyseiseen autoon edes saatavana kuolleen kulman avustin tehtaalta. Jos näin on, parasta on asentaa olemassa oleva järjestelmä jälkiasennuksena, mutta jos se ei ole mahdollista, kannattaa valita jälkimarkkinajärjestelmä.
Jälkiasennus hyödyttää todennäköisesti jälleenmyyntiarvoasi, kun taas jälkiasennusjärjestelmä saattaa jopa alentaa sitä. Muista kuitenkin jättää asennus ammattilaisen tehtäväksi, jos haluat maksimoida turvallisuutesi autossa ja haluat järjestelmän olevan luotettava mahdollisimman pitkään.

Kuinka paljon kuolleen kulman valvonta maksaa?

Se riippuu siitä, valitsetko järjestelmän tehtaalta vai päätätkö ostaa jälkiasennetun järjestelmän. Edullisimmat järjestelmät maksavat yleensä 200-250 dollaria, mutta sinun ei pitäisi koskaan pihistellä tällaisissa tekniikoissa, joten muista asettaa luotettavuus ja suorituskyky etusijalle itse hintalapun sijaan.

  Millä viistoperäisellä autolla on paras maavara?

Keskitason jälkiasennetut kuolleen kulman apujärjestelmät voivat maksaa 300-500 dollaria ja kehittyneimmät järjestelmät voivat helposti nousta 1000 dollariin. Kalleimmat järjestelmät sisältävät yleensä kaikenlaisia lisäominaisuuksia, kuten liikennemerkkien tunnistusmerkit, kaistalla pysymisen avustuksen ja niin edelleen.

Missä kuolleen kulman tunnistusanturit sijaitsevat?

Useimmat autot sijoittavat nämä järjestelmät suoraan takapuskureihin, koska kummallakin puolella. Joillakin autonvalmistajilla on taipumus sijoittaa ne takavaloihin tai jopa itse peileihin. Löydät myös muutamia esimerkkejä, joissa autonvalmistajat ovat integroineet nämä anturit pysäköintiantureihin, jolloin niihin on helppo päästä käsiksi, jos jokin menee pieleen.

Kaikki riippuu siitä, kuinka kehittynyt järjestelmä on ja onko siinä erityinen kuolleen kulman avustuskamera. Edistyneimmät kuolleen kulman avustinjärjestelmät on ladattu kaikenlaisilla lisäominaisuuksilla, jotka tekevät järjestelmästä paljon kehittyneemmän ja hajallaan auton kaikissa neljässä kulmassa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z