Ovatko Tesla-autot hyviä automatkoille?

Ovatko Tesla-autot hyviä automatkoille?

Tesla on markkinoiden suosituin sähköauto syystä. Näissä ajoneuvoissa on pitkäkestoiset akut ja parasta teknologiaa. Ne sopivat erinomaisesti sekä kaupunkiajoon että pitkien matkojen kulkemiseen.

Teslan käyttäminen automatkoilla on loistavaa, sillä sen akuissa on poikkeuksellisen pitkät käyttöajat. Lisäksi Tesla on asentanut superlatausverkostoja pääteiden varsille Yhdysvalloissa, Kanadassa, Euroopassa, Australiassa ja Kiinassa. Niiden ansiosta tiematkat ovat käteviä. Sinun on vain suunniteltava reittisi hieman etukäteen varmistaaksesi, että siellä, minne olet menossa, on latausasemia.

Aiemmin Teslan käyttäminen pitkillä matkoilla oli valtava haaste, koska Teslan supercharger-asemia oli vähemmän. Tämä on muuttunut viime vuosina, ja pitkän matkan Tesla-matkustajien on nyt helpompi ladata autojaan matkan varrella.

Mikä tekee Teslasta hyvän automatkoille?

Erinomainen superlatausverkosto

Yksi Tesla EV:n omistamisen eduista minkä tahansa muun EV:n sijaan on se, että sillä on hyvin jakautunut superlatausverkosto. Voit ladata autosi helposti, vaikka olisit kaukana kotoa. Varmista vain, että lataat autosi ennen kuin sen akku tyhjenee, kun olet matkalla.

Arvioiden mukaan Teslan supercharger-verkostoissa on tällä hetkellä ainakin 1870 asemaa maailmanlaajuisesti. Siihen kuuluu yli 908 asemaa Yhdysvalloissa, 98 Kanadassa, 16 Meksikossa, 520 Euroopassa ja 398 Aasiassa. Näin laajalle levinneen verkoston ansiosta Tesla EV:n lataaminen automatkalla ei pitäisi olla ongelma.

Sen lisäksi, että Tesla-asemilla on hyvin verkottunut supercharger-verkosto, niissä on yleensä erityyppisiä latureita eri käyttäjille. Useimmilla asemilla on 250 kW:n tai 150 kW:n laturit. Joissakin kaupunkiasemissa on myös 72 kW:n latureita.

  Kuinka monta vuotta Tesla kestää?

Lisäksi latausasemille on erittäin kätevä päästä, sillä ne sijaitsevat yleensä vilkkaasti liikennöityjen valtateiden varrella, jotta pitkän matkan matkustajat voivat helposti ladata niitä. Muita asemia löytyy ostoskeskuksista, ruokakaupoista ja jopa huoltoasemilta.

Autopilottitoiminto

Toinen ominaisuus, joka tekee Teslasta täydellisen automatkoille, on autopilottitoiminto. Tämän ominaisuuden avulla auto kiihdyttää, jarruttaa, ohjaa ja ajelee puoliautonomisesti kaistallaan. Se voi jopa vaihtaa kaistaa automaattisesti.

Koska autopilottijärjestelmä käyttää kameroita, tutkaa ja ultraääniantureita ajoneuvon ympäristön tarkasteluun ja aistimiseen, se auttaa kuljettajaa näkemään asioita, joita hän ei ehkä muuten olisi huomannut. Jos siis alat torkahtaa pitkällä matkalla, autopilotti voi hätätilanteessa ottaa ohjat käsiinsä ja estää kolarin.

Kestävät akut

Yksi asia, joka tekee Teslasta erityisen, on sen suuret ja tehokkaat akut. Nämä akkupaketit eivät ainoastaan varastoi enemmän virtaa, vaan ne ovat myös erittäin tehokkaita, minkä ansiosta Tesla pystyy kulkemaan enemmän kilometrejä kuin muut markkinoilla olevat sähköajoneuvot.

Tesla on hyvä auto automatkalle, koska sinun ei tarvitse pysähtyä lataamaan koko ajan. Esimerkiksi Tesla Model S:n toimintasäde on vaikuttava, 412 mailia. Jopa Tesla Model 3 Standard Range -mallilla, jonka kantama on vähiten vaikuttava, voi ajaa 263 mailia ennen latausta.

Matkustamisen kustannukset

Kaiken lisäksi Teslalla matkustaminen on paljon halvempaa kuin kaasuajoneuvon käyttäminen. Vaikka saatat joutua pysähtymään useaan otteeseen lataamaan autosi sen mukaan, kuinka pitkän matkan olet kulkemassa, latauskustannukset ovat silti halvemmat.

  Mikä Tesla on paras koiranomistajille?

Teslan supercharger-asemilla on tavallista kuluttaa 7-14 dollaria jokaisesta latauskerrasta. Tämä hyvitetään yleensä tilillesi, ja se on paljon halvempaa kuin tankkaaminen. Ainoa haaste on se, että saatat joutua odottamaan vähintään 40-60 minuuttia, jotta autosi latautuu täyteen ennen lähtöä.

Go Anywhere Tool

Tesla on varustettu Go Anywhere Tool -työkalulla, jonka avulla Teslan käyttäjien on helppo matkustaa paikasta toiseen. Kun napsautat tätä työkalua, se ehdottaa sinulle nopeinta ja sopivinta reittiä.

Lisäksi tämä hämmästyttävä työkalu antaa sinulle reitin, jossa on supercharger-asemia, jotta voit ladata helposti, jos akkusi tyhjenee. Se myös suosittelee lataamista ajotottumuksiesi perusteella. Näin voit ajaa matkasi sujuvasti ja suunnitella sen mukaan.

Millaisia haasteita Teslalla ajaminen pitkillä matkoilla tuo mukanaan?

Latausverkostojen puute

Huolimatta siitä, että Tesla on parantanut superlatausverkostoaan, joillakin alueilla on edelleen huonot yhteydet, mikä voi olla ongelma, kun matkustat pitkiä matkoja. Näissä paikoissa Teslan käyttäminen automatkoilla on hankalaa, sillä saatat jäädä jumiin, kun akku tyhjenee.

Pysähtyminen latausta varten

Suurin haaste Teslan käyttämisessä pitkillä automatkoilla on se, että sinun on käytettävä useita tunteja auton lataamiseen. Jos siis matkustat kaukaiseen kohteeseen, saatat joutua pysähtymään useaan otteeseen. Huomaa, että jokainen pysähdys kestää vähintään 40 minuuttia, mikä voi lisätä paljon aikaa matkaasi.

  Kumpi on turvallisempi, Tesla vai Volvo?

FAQ

Mikä on paras Tesla-malli automatkalle?

Tesla Model 3 on paras Tesla-malli automatkalle. Tämä johtuu siitä, että tämä ylellinen EV on nopea, turvallinen ja siinä on autopilottiominaisuus. Sillä voit ajaa vähintään 263 mailia, ja voit ladata sen helposti jollakin supercharger-asemalla matkasi aikana.

Kuinka kauan Teslan lataaminen kestää automatkalla?

Jos käytät matkasuunnittelijaa, auto ilmoittaa sinulle tarkalleen ajan, joka kuluu ajoneuvon täyteen lataamiseen. Se kestää yleensä 40-60 minuuttia. Huomaa, että Teslan superlaturit ovat erittäin nopeita, ja jotkut lataavat jopa 30 minuutissa.

Maksatko Teslan latausasemalla?

Ei, sinun ei tarvitse maksaa mitään etukäteen Teslan latausasemalla, sillä summa hyvitetään Tesla-tilillesi. Kannattaa myös huomata, että ladattava määrä vaihtelee superlatausasemasta toiseen. Joillakin asemilla on jopa tarjolla ruuhkahuippu- ja hiljaisia hintoja.

Road tripping Teslan kanssa

Tesla on hyvä auto automatkoille, kunhan reitin varrella, jota aiot käyttää, on hyvin levittäytynyt supercharger-verkosto. Autopilotin, kaistavahtijärjestelmän, mukautuvan vakionopeudensäätimen ja automaattisen jarrutusjärjestelmän kaltaisten ominaisuuksien ansiosta nautit Teslan ajamisesta pitkillä matkoilla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z