Paras vuosi Audi A4:lle

Paras vuosi Audi A4:lle

Audi A4 on ollut markkinoilla vuodesta 1994 lähtien, ja se on yksi myydyimmistä Audi-malleista. Tämä kompaktin kokoinen ylellinen perhesedan lupaa tarjota A6:n kaltaisiin malleihin liittyvää ylellisyyttä olematta kuitenkaan liian suuri tai kallis. A4 on myös kaiken kaikkiaan suhteellisen luotettava malli, mutta jotkin mallivuodet ovat parempia kuin toiset. Mikä on siis Audi A4:n paras vuosimalli?

Näyttää siltä, että vuoden 2015 Audi A4 saa eniten kehuja, ja siksi se on paras käytetty Audi A4 ostettavaksi. Vuoden 2018 malli on aivan vuoden 2015 A4:n takana, koska se tarjoaa hieman uudistetun ulkonäön ja muutamia päivityksiä siellä täällä ilman, että se olisi yhtään vähemmän luotettava. Kolmanneksi paras A4-mallivuosi on 2019, sillä se on enemmän tai vähemmän vuoden 2018 A4, jossa on tehty keskisyklin päivitys.

Näillä kolmella on parhaat pisteet kaikista tähänastisista Audi A4 -malleista. Vanhemmat, vuotta 2015 edeltävät Audi A4 -mallit ovat nyt lähes kahdeksan vuotta vanhoja, eivätkä ne koskaan olleet kovin suosittuja, koska ne olivat enemmän tai vähemmän samanlaisia kuin 2000-luvun puolivälissä markkinoille tullut A4.

Joka tapauksessa, jos olet kiinnostunut ostamaan käytetyn Audi A4:n, kannattaa harkita näitä kolmea vuosimallia, koska niiden arvostus näyttää olevan kohdallaan ja useimmat ihmiset ovat niihin tyytyväisimpiä.

2015 Audi A4

Vuoden 2015 Audi A4 edustaa yhtä Audi A4 -malliston historian suurimmista päivityksistä edelliseen malliin verrattuna. Valittavana on monia moottoreita, ja kaikki ne vaikuttavat hienostuneilta ja riittävän tehokkailta, jopa diesel-vaihtoehdot. Useimmat asiakastyytyväisyystutkimukset arvioivat vuoden 2015 A4:n parhaaksi Audi A4 -vuodeksi sitten mallin ensiesittelyn vuonna 2015.

  Mikä on paras väri Audille?

Moottori, vaihteisto, sähköjärjestelmät ja jarrut saivat kaikki parhaat arvosanat, kun taas jousitus ja voimansiirtojärjestelmä saivat vuonna 2015 huomattavasti heikommat pisteet. Jotkut raportoivat myös ongelmista Bluetooth-yhteyden ja muiden infotainment-ominaisuuksien kanssa, mutta kaikki nämä ovat vain pikkuseikkoja.

Vuoden 2015 A4 saa myös ykkössijan, koska se edustaa parasta arvoa kaikista käytetyistä Audi A4 -malleista. Se on Audi A4:n viidennen B9-sukupolven ensimmäinen mallivuosi, ja siksi se on se, jolla on edullisin hintalappu. Kaiken kaikkiaan vuosi 2015 on paras vuosi Audi A4:lle, koska siinä yhdistyvät paras arvo ja parhaat asiakastyytyväisyyspisteet.

2018 Audi A4

Vuoden 2018 Audi A4 edustaa kypsempää versiota vuoden 2015 mallista, jonka asiakastyytyväisyyspisteet ovat lähes samat. Vuoden 2018 A4 näyttää kuitenkin saaneen jonkin verran kritiikkiä jarruista, tarkemmin sanottuna jarrupyöristä, jotka ruostuvat helposti ja aiheuttavat jarrujen tärinää ja heikentävät auton yleistä mukavuusjalanjälkeä.

Syy siihen, miksi 2015 on parempi kuin 2018, on myös hinta, sillä kolmen vuoden ero näiden kahden välillä merkitsee suhteellisen suurta hintahyppyä. Tämä on ymmärrettävää, koska auto on 3 vuotta uudempi, mutta kaiken kaikkiaan näiden kahden välillä ei ole kovinkaan paljon eroja, ja vain kovan luokan Audi-harrastajat pystyvät havaitsemaan eron.

Vuoden 2018 malli näyttää saaneen parhaat pisteet polttoainejärjestelmän, voimansiirron, moottorin jäähdytyksen ja auton sisäisen elektroniikan alueilla. Olemme jo maininneet jarrut vuoden 2018 A4:n suurimpana kipeänä kohtana, ja jos jarrut eivät olisi ongelma, 2018 olisi voinut helposti kilpailla vuoden 2015 kanssa ykkössijasta.

  Kumpi on turvallisempi, Volvo vai Audi?

2019 Audi A4

Vuoden 2019 Audi A4 kuuluu myös B9-perheeseen, mutta se on syklin puolivälin päivitysmalli, joka kiillotti B9:ää entisestään ja jopa ratkaisi joitakin ongelmia, kuten jarrujen roottorien korroosion, joka vaivasi aiempia malleja. Vuosi 2019 sai uudet kasvot, uudet valot, suuremman infotainment-näytön, päivitetyn virtuaalisen ohjaamojärjestelmän, uudemmat nimimerkit ja moottoripaletin yleisen hiomisen.

Vaihteisto, moottori, jousitus ja polttoainejärjestelmä saavat parhaat tyytyväisyyspisteet, kun taas sisätilojen kolinat ja vinkut saavat toistaiseksi huonoimmat pisteet. Vaikka puolivälin päivitys ratkaisi korroosio-ongelman, vuoden 2019 A4:n jarruissa oli edelleen ongelmia, mutta jarruputkissa.

Vuoden 2019 A4:n hinta on huomattavasti korkeampi kuin vuoden 2015 ja jopa vuoden 2018 mallin, koska kyseessä on keskisyklin päivitys. Vuoden 2019 mallin mukana tulee kuitenkin melkoinen määrä varusteita suoraan tehtaalta, mikä lieventää hintaeroa hieman.

UKK-osio

Onko Audi A4 perheauto?

Audi A4 on todellakin perheauto, ja monet pitävät sitä parempana perheautona kuin sen tärkeimpiä kilpailijoita, Mercedes Benz C-luokkaa tai BMW 3-sarjaa. A4 tarjoaa sisältä riittävästi tilaa myös vanhemmille perheille tilavien takaistuinten, todella tilavan tavaratilan ja monien perheystävällisten ominaisuuksien ansiosta.

Näitä ovat muun muassa USB-portit, paljon säilytystiloja, hyvä näkyvyys, leveästi avautuvat ovet, helppo sisäänpääsy, riittävästi tilaa lastenistuinten kiinnittämiseen, IsoFix-kiinnityspisteet kaikilla matkustajan istuimilla ja paljon muuta.

  Onko Audi A4 hyvä auto?

Onko Audi A4 turvallinen auto?

Audi A4 on aina ollut todella turvallinen auto, koska se saa jatkuvasti erinomaisen viiden tähden turvallisuusluokituksen useimmilta autojen turvallisuutta mittaavilta kolaritestauslaitoksilta, kuten IIHS:ltä tai Euro NCAP:ltä. Molemmat näistä arvioivat lähes kaikki A4-mallit 5 tähteä loistavan rakenteen laadun ja loistavien passiivisten törmäyssuojajärjestelmien ansiosta.

Myös ohjelmistopuoli on hoidettu todella hyvin, mutta ongelma on se, että näiden järjestelmien päivittäminen maksaa melko paljon rahaa.

Onko Audi A4 parempi kuin BMW 3-sarja tai Mercedes C-luokka?

Nämä kolme ovat käyneet lyöntivuoroja jo jonkin aikaa, ja näyttää siltä, että Audi A4 on se, joka tasapainottaa markkinavetovoimaansa, sillä se on ylellisempi kuin BMW 3-sarja, mutta ei yhtä ylellinen kuin C-luokka. Toisaalta BMW 3-sarja on joukon urheilullisin, mutta C-luokka on vähiten urheilullinen.

Tämä tarkoittaa, että Audi sijoittuu eri segmenteissä näiden kahden välille. Se ei ehkä loista niin monella alueella kuin kaksi muuta, mutta se ei myöskään jää jälkeen juuri missään.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z