Parhaat luksusautot pitkille kuljettajille

Luksusautot ovat yleensä riittävän suuria sekä etu- että takamatkustajille. Olipa kyseessä sitten sedan tai katumaasturi, luksusautojen on tarjottava enemmän tilaa, jotta saavutetaan tietty mukavuustaso, jota luksusautojen odotetaan tarjoavan.

Suosituin luksusautosegmentti on sedan-segmentti, ja jotkut autot, kuten BMW 7-sarja, Audi A8 ja Mercedes S-luokka, määrittelevät tämän segmentin. Mutta joukko japanilaisia merkkejä, kuten Kia ja Genesis, tarjoavat vielä enemmän kuljettajan pää- ja jalkatilaa.

Luksus-SUV-markkinat kuitenkin laajenevat jatkuvasti, ja näyttää siltä, että SUV-alustasta saattaa itse asiassa tulla tulevaisuuden oletusarvoinen luksusautosegmentti.

Chevy Tahoen/Suburbanin/GMC Yukonin kaltaiset katumaasturit tarjoavat enemmän tilaa, mutta BMW X7:n, Range Roverin ja Mercedes GLS:n kaltaiset katumaasturit tarjoavat enemmän ylellisyyttä, ja tasapainon löytäminen näiden kahden näkökohdan välillä on tiennäyttäjä loistavaan luksusauton ostoon.

Parhaat luksussedanit pitkille kuljettajille

Luksus sedan on todennäköisesti täysikokoinen sedan, ja lähes kaikki täysikokoiset sedanit tarjoavat runsaasti tilaa suurimmillekin henkilöille. Saksalainen kolmikko, Audi A8, BMW 7-sarja ja Mercedes S-luokka, hallitsevat tätä segmenttiä.

Mercedes S-luokassa kuljettajan pääntila on 39,7 tuumaa ja jalkatila noin 41 tuumaa. Audi A8:ssa kuljettajan pääntila on 38,3 tuumaa ja jalkatila 41,5 tuumaa. BMW 7-sarja on kaikkein tilavin, sillä siinä on 39,9 tuumaa pääntilaa ja 41,4 tuumaa jalkatilaa.

Luultavasti yksi tilavimmista täysikokoisista luksussedaneista on Genesis G90, jossa kuljettajan pääntila on vaikuttava 41,1 tuumaa ja jalkatila 46,3 tuumaa. Kia K900:ssa kuljettajan pääntila on 40,2 tuumaa ja jalkatila 45,9 tuumaa.

  Mikä on rumin auto?

Vaikka nämä japanilaiset limusiinit tarjoavat enemmän tilaa kuin saksalaiset kilpailijansa, ne eivät ole yhtä ylellisiä kuin saksalaiset. On turvallista sanoa, että kaikki nämä tarjoavat riittävästi tilaa pitkille kuljettajille, mutta jos haluat hieman enemmän tilaa, valitse G90 tai K900.

Parhaat luksusmaasturit pitkille kuljettajille

Katumaasturit valtaavat tasaisesti luksusautomarkkinoita, ja Range Rover, BMW X7, Mercedes GLS, Audi Q8 ja Porsche Cayenne ovat joukon suosituimpia. GMC Yukon/Chevy Suburban/Tahoe tarjoavat kuitenkin eniten tilaa.

Range Rover Vogue on ehdottomasti 2000-luvun luksusmaasturi, mutta sisätilojen osalta Range Rover ei tarjoa kovinkaan paljon sisätilaa, sillä sekä kuljettajan pää- että jalkatilaa on alle 40 tuumaa.

Saksalaisesta kolmikosta Q8 tarjoaa eniten jalkatilaa 41,6 tuumaa ja X7 eniten pääntilaa 41,9 tuumaa, mutta kaikki kolme eivät ole lähelläkään kärkeä. GMC Yukon/Chevy Suburban/Tahoe tarjoavat luokkansa johtavat tilat: 42,3 tuumaa pääntilaa ja 45,3 tuumaa jalkatilaa.

Kia Telluride tarjoaa 40,9 tuumaa kuljettajan pääntilaa ja 41,4 tuumaa kuljettajan jalkatilaa. Kaikissa näissä autoissa on todennäköisesti enemmän kuin tarpeeksi tilaa pidemmille kuljettajille, ja Range Rover ja saksalainen kolmikko ovat joukon ylellisimpiä ja halutuimpia.

Parhaat luksusautot pitkille ihmisille

On melko anteeksiantamatonta puhua luksusautoista mainitsematta Bentleytä, Rolls Roycea tai Maybachia. Loppujen lopuksi nämä kolme ovat nykyaikaisten autojen ylellisyyden huippua, ja niihin mahtuu helposti myös isokokoisia henkilöitä.

  Missä autossa on vähiten ongelmia?

Luultavasti maailman ylellisin auto on Rolls Royce Phantom. Ja 227 tuuman pituudellaan Phantomista ei puutu minkäänlaista tilaa. Muissa Rolls Royce -malleissa, kuten Ghostissa, Cullinanissa tai Wraithissa, kuljettajan pääntilaa on noin 40,6 tuumaa ja jalkatilaa 41,7 tuumaa.

Jos haluat ylellisen, mukavan ja nopean auton, Bentley Continental/Flying Spur on erinomainen vaihtoehto. Tarvitsitpa sitten 4 ovea tai et, molemmat näistä tarjoavat yli 40 tuumaa sekä kuljettajan pääntilaa että jalkatilaa. Bentayga-maasturi perustuu Audi Q7:ään, ja se tarjoaa 38 tuumaa pääntilaa ja 41,7 tuumaa jalkatilaa.

Nykyaikaisten Mercedeksen luksusautojen Maybach-versiot ovat melko samanlaisia, mutta ne tarjoavat enemmän pääntilaa. Mercedeksen ei olisi tarvinnut tehdä tilavampaa GLS/S-luokkaa, koska molemmat näistä ovat tarpeeksi tilavia jo sellaisenaan.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa luksusmaasturi vai luksussedan?

No, ”paras pitkälle kuljettajalle” -näkökulmasta molemmat näistä segmenteistä todennäköisesti täyttävät tarpeesi. Kysymys on pikemminkin siitä, kumman haluat, joko korotetun, kyvykkäämmän auton vai yleensä mukavamman ja tyylikkäämmän sedan-vaihtoehdon.

Valittavana on niin paljon erilaisia vaihtoehtoja, että on vaikea erehtyä. Jos et suunnittele ottavasi maastoautoa maastoon, voi olla järkevämpää ostaa sedan, koska ne ovat kevyempiä ja lähempänä maata, mikä yleensä johtaa parempaan ajo-ominaisuuksiin ja pienempään korin kallisteluun.

Kannattaako ostaa luksusauto?

Kyllä kannattaa. Luksusauto on tapahtuma, mahdollisuus rentoutua ja tehdä matkoistasi vähemmän stressaavia. Nykyään ihmiset viettävät suuren osan elämästään ratin takana, epämukavat istuimet ja huono ajo-ominaisuus voivat jopa vaikuttaa yleiseen fyysiseen terveyteesi.

  Miksi kaasumoottorit ovat parempia kuin sähkömoottorit?

Jotkut ihmiset uskovat, että hyvä mukava auto ja mukava sänky ovat yhtä tärkeitä, jos vietät paljon aikaa tien päällä, ja se on totta. Luksusautoissa on kyse siitä, että pysyt virkeänä matkasi loppuun asti, eikä mikään muu autosegmentti pysty siihen.

Kannattaako Rolls Royce ostaa?

Tähän kysymykseen on äärimmäisen vaikea vastata, koska Rolls Royce maksaa joskus yli puoli miljoonaa dollaria, mutta se tarjoaa mukavuutta ja laatua sekä muotoilua, johon mikään muu autonvalmistaja ei yllä.

Rolls Royce maksaa joskus 5 kertaa enemmän kuin S-luokka, mutta Rolls ei tarjoa 5 kertaa parempaa ajo-ominaisuutta. Erot eivät ole vain pieniä, vaan ne ovat todella huomattavia, mutta ne eivät silti riitä oikeuttamaan tällaista hintaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z