Peugeot E-208 Akku- ja latausongelmat

2023 Peugeot e-208

Peugeot e-208 on tällä hetkellä Peugeotin pienin sähköauto, mikä tarkoittaa, että se on myös yksi edullisimmista. Jotkut saattavat ajatella, että alle 30 000 euron hintalappu pienikokoisesta Peugeotista on paljon, mutta e-208 ansaitsee hintalappunsa, koska se on melko käyttökelpoinen sähköauto, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet, joita 2022-luvun autolta voi odottaa.

Tässä artikkelissa puhumme Peugeot e-208:n akku- ja latausongelmista, mikä tarkoittaa, että nimeämme kaikki sähköautopuolen ongelmat ja kerromme, miten voit lähestyä niiden ratkaisemista. Tällaiset ongelmat ovat nykyään yleinen teema monissa sähköautoissa, eikä Peugeot e-208 ole poikkeus.

Yleisimpiä Peugeot e-208:n akku- ja latausongelmia ovat muun muassa latauksen keskeytyminen, ongelmat mukana toimitettujen latauskaapeleiden kanssa, akkuviat ja se, että akku ei lataudu kokonaan. Kaiken kaikkiaan e-208:ssa on varmasti melko paljon lataukseen ja akkuun liittyviä ongelmia, mutta nämä näyttävät olevan yleisimmät.

Jos haluat tietää lisää näistä ongelmista ja siitä, miten ne vaikuttavat yleiseen omistuskokemukseen, pysy mukana, sillä käsittelemme yksityiskohtaisesti kaikkia neljää näistä ongelmista.

Keskeytyneet latausjaksot

Tämä ongelma ilmenee, kun auton latausjakso keskeytyy ennenaikaisesti joko sähkökatkoksen tai laturin ja auton välisen tiedonsiirtovirheen vuoksi. Tämän seurauksena akkua ei ehkä ladata kokonaan tai se ei ehkä lataudu lainkaan. Omistajat ovat raportoineet tästä ongelmasta useilla nettifoorumeilla, mikä on saanut Peugeot’n tutkimaan ongelmaa.

Autonvalmistaja ei ole vielä antanut virallista ratkaisua, mutta jotkut omistajat ovat onnistuneet nollaamalla auton akunhallintajärjestelmän tai välttämällä tiettyjä latausasemia. Keskeytyneet latausjaksot voivat olla omistajille turhauttavia, erityisesti pidemmällä automatkalla. Joka tapauksessa Peugeot ei ole toistaiseksi antanut virallisia lausuntoja.

  Onko Peugeot 508 hyvä auto?

Mukana toimitettujen latauskaapeleiden ongelmat

Keskeytyneiden latausjaksojen lisäksi jotkut Peugeot e-208:n omistajat ovat myös raportoineet ongelmista auton mukana toimitettujen latauskaapeleiden kanssa. Ongelma liittyy pääasiassa kaapeleiden laatuun, sillä joidenkin omistajien mielestä ne ovat liian lyhyitä tai heikkoja, mikä aiheuttaa vaikeuksia auton kytkemisessä laturiin.

Jotkut omistajat ovat myös ilmoittaneet, että kaapelit ovat alttiita sotkeutumaan tai vahingoittumaan. Autonvalmistaja ei kuitenkaan ole vielä tarjonnut ratkaisua tähän ongelmaan, vaikka se tunnusti sen virallisesti sanomalla, että omistajien tulisi ilmoittaa kaikista vastaavista ongelmista jälleenmyyjilleen. Siitä huolimatta jotkut omistajat eivät ole halunneet odottaa ja ovat sen sijaan ostaneet kestävämpiä jälkimarkkinatuotteita latauskaapeleita.

Akun korkeajänniteviat Peugoet E-208:ssa

Peugeot e-208:ssa on 50 kWh:n akku, joka riittää päivittäisiin työmatkoihin, mutta jotkut omistajat ovat raportoineet e-208:nsa korkeajännitevioista akussaan. Nämä viat vaihtelevat akunhallintajärjestelmän ongelmista akun täydelliseen hajoamiseen.

Yleisiä ongelmia ovat lyhentynyt toimintasäde, latausvaikeudet tai varoitusvalot kojelaudassa. Korkeajänniteakkujen vioista kärsivien omistajien on otettava välittömästi yhteyttä Peugoetiin, varsinkin jos auto on vielä takuun piirissä. Peugeot tunnisti ongelman ja on sitoutunut ratkaisemaan ongelman ja varmistamaan sähköautojensa pitkän aikavälin luotettavuuden ja suorituskyvyn.

Akku ei lataudu täysin.

Viimeinen ongelma, josta puhumme tänään, on Peugeot e-208:n omistajien raportoima ongelma, jossa akku ei lataudu täysin. Tämä voi johtaa ajomatkan lyhenemiseen, hankaluuteen ja omistajien turhautumiseen, koska näin et voi suunnitella reittejäsi sen mukaisesti. Useat tekijät voivat vaikuttaa tähän ongelmaan, kuten viallinen latauskaapeli, sähkökatkos latauksen aikana tai akun toimintahäiriö.

  Peugeot 307:n yleiset ongelmat

Omistajien olisi tämän asian ratkaisemiseksi todellakin tarkistettava akun ja sen hallintajärjestelmän kunto. Jos ongelma ei poistu, muista ottaa yhteyttä Peugeot-jälleenmyyjään tai -huoltokeskukseen, sillä suurjänniteakkuongelmat voivat olla haitallisia koko omistuskokemukselle. Kunnollisella huollolla Peugeot e-208 -auton akun pitäisi pystyä tarjoamaan luotettavaa ja tasaista suorituskykyä monien vuosien ajan.

FAQ-osio

Kuinka hyvä Peugeot e-208 on?

Peugeot e-208 vaikuttaa pääosin hyvin arvostetulta sähköautolta. Arvostelijat ja omistajat ovat ylistäneet sen tasaista ja hiljaista sähkövoimansiirtoa, vilkasta kiihtyvyyttä ja ketterää käsiteltävyyttä, jotka kaikki on pakattu suhteellisen edulliseen sähköautopakettiin. e-208:lla on myös tyylikäs ulkomuotoilu, hyvin varusteltu sisätila ja hyvä toimintasäde, mikä tekee siitä käytännöllisen valinnan päivittäisiin työmatkoihin ja kaupunkiajoon.

On kuitenkin raportoitu ongelmista, jotka liittyvät keskeytyneisiin lataussykleihin, latauskaapelin laatuun ja akkuvikoihin, mikä on herättänyt huolta auton luotettavuudesta ja kestävyydestä ajan mittaan. Siitä huolimatta e-208 on varmasti erittäin hyvä pienikokoinen sähköauto, jonka suosio jatkuu todennäköisesti vielä vuosia.

Kuinka paljon käytetty Peugeot e-208 maksaa?

Käytetyn Peugeot e-208:n kustannukset vaihtelevat useiden tekijöiden, kuten mallivuoden, kunnon, ajokilometrien ja varustetason mukaan. Hinnat voivat alkaa noin 15 000 punnasta ja voivat nousta noin 25 000 puntaan tai jopa yli 25 000 puntaan, kun kyseessä on huippuluokan tuskin käytetty malli.

AutoTrader UK:ssa on tätä kirjoitettaessa myynnissä noin 250-350 käytettyä Peugeot e-208 -mallia, joiden hinnat vaihtelevat 14 000 ja 25 000 punnan välillä. On syytä huomata, että hinnat voivat vaihdella markkinoiden kysynnän ja saatavuuden mukaan, joten tee kotiläksysi ennen ostopäätöstäsi.

  Peugeot 1.5 BlueHDI 130 ongelmat

Onko Peugeot e-208 hyvä perheauto?

Kokonsa puolesta saat varmasti paremman vastineen rahoillesi jostain muusta autosta. Jos kuitenkin haluat erittäin käyttökelpoisen, modernin sähköauton, joka ei tuhoa pankkitiliäsi, e-208 voi olla hyvä vaihtoehto.

Kyllä, e-208 on pienikokoinen auto, mikä tarkoittaa, että sitä ei ole suunniteltu kuljettamaan useita aikuisia samanaikaisesti, mutta jos sinulla on vauva tai kaksi ja sinulla ei ole tapana kuljettaa paljon matkatavaroita, e-208 voi olla erittäin hyvä perheauto.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z