Tekeekö BMW urheiluautoja?

Tekeekö BMW urheiluautoja?

BMW valmistaa pääasiassa ylellisiä sedaneja, mutta useimmissa BMW-sarjoissa on erillinen M-urheiluauto. Suosittuja BMW:n urheiluautomalleja ovat i8, M1, M2, M3, M4, M5 ja M8. Lisäksi on olemassa ylellisiä crossover BMW-urheilumaastureita, kuten X3 M, X4 M, X5 M ja X6 M.

Lisäksi BMW tarjoaa myös M-suorituskykymalleja eri BMW-ajoneuvojen muutoksina. Kaiken kaikkiaan parhaimmat BMW-urheiluautovaihtoehtomme ovat i8 ja M8 Competition.

BMW i8: BMW:n parhaimman näköinen urheiluauto.

BMW i8 on BMW:n valmistama hybridiurheiluauto. i8 on enemmän arkikäyttöön kuin ammattiurheiluauto, mutta se on ulkonäöltään ylivertainen ja tarjoaa silti vankan voimansiirron konepellin alla.

Täysivetoisen 1,5-litraisen kolmisylinterisen kaasumoottorin ja kahdella sähkömoottorilla varustetun akkupaketin ansiosta tämä on kaukana tavallisesta BMW:stä. Se tuottaa 369 hevosvoimaa ja spurttaa 0-100 mailia tunnissa 4,1 sekunnissa. Tämä ei sijoita sitä edes viiden nopeimman BMW:n joukkoon, mutta se on muotoilunsa ja moottorinsa ansiosta leimattu urheiluautoksi.

Tässä autossa on kuitenkin kyse enemmänkin upeasta ulkonäöstä kuin huippunopeudesta. Sen ajaminen tuntuu urheiluautolta, sillä siinä on kehittynyt jousitus, hyvä käsiteltävyys ja kevyempi ohjaus kuin useimmissa BMW:ssä. Tämä voi tietysti olla sekä hyvä että huono asia, riippuen siitä, mitä ajoneuvolta haluaa.

BMW M8 Competition: BMW:n nopein urheiluauto

Nopein BMW on BMW M8 Competition Coupe, jolla on sama moottori kuin nopealla M5 Competitionilla. Kevyemmän korin ja aerodynaamisemman muodon ansiosta se onnistuu saavuttamaan 100 mailia tunnissa huikeassa 3,1 sekunnissa. M8 Competition maksaa alkaen 140 000 dollaria, mutta se tarjoaa jokaiselle dollarille vastinetta tehon ja nopeuden osalta.

  Porsche vs. BMW: Luotettavuus

BMW M8 Competitionin moottori ja voimansiirto

4,4-litraisella V8-moottorilla ja 617 hevosvoimalla tämä peto kärsii kilometrin kulutuksen suhteen. Odotetusti arvioidut kilometrit litraa kohden kaupunkikäytössä ovat 15 ja mpg maantiellä on vaatimattomat 21. No, et voi saada sekä huippunopeutta että hyvää polttoainetaloutta.
BMW M8 Competition on varustettu 8-vaihteisella automaattivaihteistolla ja xDrive-nelivedolla. Kyseessä on BMW, joten kuten arvata saattaa, neliveto on takavetoinen. Älykäs järjestelmä korjaa vääntömomentin luonnollisesti kullekin pyörälle tarpeen mukaan. Lisäksi voimansiirtojärjestelmän käyttäytymistä voidaan säätää sen mukaan, missä tilassa autoa ajetaan.

Sisätilat ja matkustamon tilat

M8:n matkustajatilat ja ajotilat ovat yllättävän runsaat, ja siinä on kauniisti ommellut nahkapinnat ja 12,1-tuumainen infotainment-näyttö. Takapenkin matkustajat sen sijaan tuntisivat olonsa melko epämukavaksi, elleivät he ole lapsia. Ihmiset kuitenkin harvoin ostavat BMW M8:a ajellakseen kavereita takapenkillä.
BMW on tietysti ennakoinut, että tästä saattaa tulla ongelma, ja on tehnyt Gran Coupe M8 -vaihtoehdon saataville. Jos haluat tilavamman auton, jossa on sama petomainen teho, tämä ratkaisee ongelman. Tämä petoauto on saatavana avoauto-, coupe- tai gran coupe -vaihtoehtoina, riippuen siitä, mikä sopii parhaiten tarpeisiisi.

Turvallisuus ja kuljettajan apu

BMW M8 Competition 2020 ei ole vielä National Highway Traffic Safety Administrationin kolaritestissä. Myöskään IIHS ei ole vielä testannut sitä. Siinä on kuitenkin lukemattomia kuljettajaa avustavia tekniikoita, joihin kuuluu muun muassa itsepysäköintiavustin, pimeänäkö ja monia muita ominaisuuksia.
M8:ssa on edistyksellinen integroitu jarrujärjestelmä, joka toimii elektronisella toimilaitteella useimmissa ajoneuvoissa tavallisesti käytetyn alipaineistimen sijaan. Se reagoi melko nopeasti ja on myös luotettavampi.
Mukautuva vakionopeudensäädin ja stop-start-tekniikka ovat myös käytössä, jotta ajamisesta tulisi mukavampaa. Turvallisuuspakettiin kuuluvat myös etutörmäysvaroitin ja automaattinen hätäjarrutus sekä kuolleen kulman valvontajärjestelmä.
Ajaminen BMW M8 Competitionilla tuntuu käsiteltävyydeltään tarkalta, hyvin kehittyneeltä ja konepellin alla varsin tehokkaalta. Toisaalta tuntee 1960 kilon painon, joka tekee siitä vähemmän ketterän ja ketterän kuin muut pienemmät ja kevyemmät urheiluautot. 

  Mikä on BMW Alpina?

Muita merkittäviä mainintoja

Batmobile 3.0 CSL.

BMW voitti alun perin yli 100 kilpailua ja mitalia 3.0 CSL ”Batmobilella” vuodelta 1973. Myöhemmin he tekivät ”kunnianosoituksen” autolle vuonna 2015, kun he loivat 2015 BMW CSL 3.0 Hommage -version muistoksi edeltäjänsä menestyksestä. Tämä malli on jäänyt historiaan BMW:n kaikkien aikojen menestyneimpänä kilpa-autona.

2018 F90 BMW M5 F90 BMW M5

F90 M5 saavuttaa nopeuden 62 mailia tunnissa vain 3,2 sekunnissa, mikä on vain 0,1 sekuntia hitaampi kuin M8 Competition, joka johtaa BMW:n listaa. Sen voimanlähteenä on 4,4-litrainen V8-turbomoottori, jossa on 600 hevosvoimaa.
Siinä on sama moottori kuin M8 Competitionissa, mutta sen muoto on painavampi ja vähemmän aerodynaaminen, minkä vuoksi se on kymmenesosasekunnin hitaampi 62 mailin tuntinopeuden saavuttamisessa.

Lisätietoja BMW:stä

Mikä on nopein BMW, jota valmistetaan massatuotantona yleisölle?

BMW M8 Competition on nopein BMW, joka on laajalti ostettavissa useimmissa maissa. Se kiihtyy 0-100 mailia tunnissa vain 3,1 sekunnissa. Siinä on sama moottori kuin BMW M5 Competitionissa, jota myös voidaan kutsua nopeimmaksi, mutta M8 on paljon kevyempi ja sen aerodynamiikka on parempi, minkä ansiosta se saavuttaa huippunopeuden nopeammin.

Missä BMW:ssä on eniten hevosvoimia?

Kun puhutaan yleisön saatavilla olevista ja massiivisesti valmistetuista BMW:istä, BMW M8 Competition tai M5 Competition on hevosvoimien osalta tehokkain moottori. Molemmat mallit tuottavat huikeat 823 hevosvoimaa.
Tämä on MANHART MH8 800 -päivityksen myötä, joka on muunneltu versio BMW M8 Coupe -mallista. Se pystyy räjähtämään nopeudesta 0 – 62 mailia tunnissa vain 2,6 sekunnissa. Tämä on vain 0,2 sekunnin ero Bugatti Chironiin, joka saavuttaa nopeuden 62 mailia tunnissa vain 2,4 sekunnissa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z