Tesla VS Jaguar – kumpi on parempi?

Jos etsit luksusautoa, on suuri todennäköisyys, että törmäät Jaguariin tai Teslaan. Molemmat näistä autoista tarjoavat huippuluokan ja edistyksellisiä ominaisuuksia. Mutta kumpi auto on parempi Jaguarin ja Teslan välillä?

Maun ja mieltymysten mukaan jotkut saattavat pitää Jaguarista ja toiset Teslasta. Jaguar sopii ihmisille, jotka haluavat mukavuutta, ylellisyyttä ja tasaista ajoa. Toisaalta Tesla sopii ihmisille, jotka haluavat nopeutta, suorituskykyä, teknologiaa ja luotettavuutta.

Kaiken kaikkiaan näillä molemmilla luksusautoilla on muutamia yhtäläisyyksiä ja monia eroja. Esimerkiksi Jaguar valmistaa sekä sähkö- että bensiinikäyttöisiä autoja, kun taas Tesla valmistaa vain täyssähköautoja. Lisäksi Jaguar tarjoaa erilaisia autotyyppejä ja -malleja, kun taas Tesla tarjoaa kourallisen malleja.

Miten Jaguar pärjää Teslalle?

Ulkonäkö

Koska Jaguarilla on paljon automalleja valittavana, monet pitävät sitä Teslaa houkuttelevampana. Tämä johtuu siitä, että eri ihmisillä on erilainen maku, ja Jaguar tarjoaa vaihtelua, jota Tesla ei tarjoa. Lähes kaikki Teslat näyttävät samanlaisilta, mutta Jaguarit eroavat toisistaan paljon.

Lisäksi Jaguareissa on houkuttelevammat sisätilat kuin Tesloissa. Teslan sisätilat ovat tilavat, mutta ne eivät ole yhtä ylelliset kuin Jaguarin sisätilat. Monien mielestä Jaguarin sisätilat ovat siis houkuttelevammat kuin Teslan sisätilat. Ulkonäön osalta Jaguar vie siis voiton.

Hyvä vertailu näiden kahden luksusauton välillä on Jaguar I-Pace ja Tesla Model Y. Tesla Model Y voi olla tilavampi ja tehokkaampi, mutta Jaguar I-Pace on paremman näköinen ja sen sisätilat ovat mukavammat. Yksi Jaguar I-Pacen merkittävimmistä ominaisuuksista on sen näyttävä kojelauta.

  Mikä Tesla on paras koiranomistajille?

Suorituskyky

Suorituskyvyn suhteen Tesla on etulyöntiasemassa Jaguariin nähden. Ei ole väliä, onko kyseessä bensiinikäyttöinen Jaguar vai täyssähköinen Jaguar I-Pace. Esimerkiksi Jaguar I-Pace ylpeilee 394 enimmäishyötysuhteella ja 512 lb-ft väännöllä, kun taas Tesla Model Y Performance -versio tarjoaa maksimissaan 456 hv ja 497 lb-ft vääntöä.

90,0 kWh:n akun avulla Jaguar I-Pace pystyy ajamaan jopa 253 kilometriä, kun taas Tesla Model Y Performance -muunnos pystyy ajamaan jopa 291 kilometriä 75 kWh:n akun avulla. Kiihtyvyyden osalta Jaguar I-Pace kiihtyy 0-100:een 4,5 sekunnissa, kun Tesla Model Y:llä sama aika kestää 3,6 sekuntia.

Teknologia

Teknologian osalta molemmat autot ovat kärkikastissa, vaikka Tesla onkin hieman edellä. Täyssähköauto Jaguar I-Pace on ensimmäisten autojen joukossa, jotka antavat Teslalle kyytiä. Kiitos niiden erinomaisten innovaatioiden, kuten Autosteer-toiminnon, jonka tarkoituksena on kilpailla Teslan Autopilotin kanssa.

Mukavuus

Kun kyse on mukavuudesta ja ylellisyydestä, Jaguar loikkaa. Tämä johtuu siitä, että Tesla ei ole painottanut paljon mukavuutta ja siksi sen sisätilat ovat hieman puutteelliset. Teslassa on kuitenkin intuitiivisempi käyttöliittymä, joka on yksi markkinoiden parhaista.

Luotettavuus

Vaikka Jaguar on vanhempi autonvalmistaja, luotettavuus on ollut yksi sen suurimmista heikkouksista. Näin ollen Tesla saattaa olla uusi yritys, mutta sen autot ovat osoittautuneet luotettavammiksi kuin Jaguarin. Jos siis luotettavuus on se, mitä etsit, Tesla kuuluu markkinoiden luotettavimpiin luksusautojen valmistajiin.

Turvallisuus

Tämä on tasapeli, sillä molemmissa näissä autoissa on korkealuokkaiset ja hienostuneet autojen turvallisuusominaisuudet. Joitakin niiden yhteisiä turvallisuusominaisuuksia ovat muun muassa mukautuva vakionopeudensäädin ja kaistavahti.

  Paraneeko Teslan rakentamisen laatu?

FAQ

Onko Tesla kalliimpi kuin Jaguar?

Ei, Jaguarit ovat kalliimpia kuin Teslat. Otetaan esimerkiksi Jaguar I-Pacen ja Tesla Model Y:n hinta. 2020 Jaguar I-Pace maksaa 71 000 dollaria, kun taas Tesla Model Y Performance -versio maksaa 61 190 dollaria. Kun verrataan Tesla Model Y Long Range -trimiin, hinta on vielä alhaisempi.

Mitkä ovat Teslan omistamisen haitat?

Jos haluat ostaa Teslan, on olemassa joitakin haittoja, joihin sinun on tutustuttava ennen kuin käytät kovalla työllä ansaitsemasi rahat. Näitä ovat muun muassa auton alkukustannukset, huoltokeskusten puute, akkujen hajoaminen, pidempi korjausaika, korkeat korjauskustannukset, kalseat sisätilat ja rakentamisen laatuun liittyvät ongelmat.

Onko Jaguar I-Pace luotettavampi kuin Tesla Model Y?

Koska kumpikaan auto ei ole ollut markkinoilla pitkään, on jokseenkin haastavaa tietää, kumpi auto on kestävämpi kuin toinen. Tesla on kuitenkin todistetusti luonut luotettavampia autoja kuin Jaguar ja muut luksusautojen valmistajat.

Jaguar I-Pace debytoi vuonna 2018, kun taas Tesla Model Y debytoi maaliskuussa 2020. Tämä tarkoittaa, että molemmat autot ovat olleet markkinoilla alle 5 vuotta. Kaiken kaikkiaan Tesla Model Y on osoittautunut yhdeksi markkinoiden luotettavimmista Tesloista. Jaguar I-Pace on kuitenkin raportoinut vähemmän ongelmia kuin Tesla Model S.

Onko Jaguar I-Pace Autosteer samalla tasolla kuin Teslan Autopilot?

Vaikka Jaguar ylpeilee myös puoliautonomisella tekniikalla, tämä toiminto ei ole yhtä kehittynyt kuin Teslan Autopilot. Jaguarin puoliautonomista toimintoa kutsutaan nimellä Autosteer. Tämä toiminto sisältää ohjauksen, etäisyydenhallinnan ja autonomisen jarrutuksen. Se ei kuitenkaan ole yhtä tehokas tai kehittynyt kuin Teslan Autopilot.

  Voiko Teslaa huoltaa missä tahansa?

Vaikka Teslan Autopilot-toiminto on hieman kehittyneempi kuin Jaguarin Autosteer, ne tekevät lähes saman asian. Teslan Autopilotin avulla kuljettaja voi ohjata, kiihdyttää ja jarruttaa automaattisesti samalla kaistalla. Molemmat toiminnot vaativat kuitenkin kehittynyttä kuljettajan apua toimiakseen turvallisesti ja sujuvasti.

Kumman auton toimintasäde on parempi – Jaguar I-Pace vai Tesla Model S?

Jaguar I-Pace on yksi Teslan ulkopuolisista sähköautoista, joilla on erinomainen toimintasäde. Siitä huolimatta Tesla Model S:llä on edelleen erinomainen kantama Jaguar I-Paceen verrattuna. Toisin kuin Jaguar I-Pacen, jonka maksimietäisyys on 292 mailia, Tesla Model S kattaa jopa 414 mailia.

Kantaman lisäksi Tesla Model S kiihtyy nopeammin ja se on tehokkaampi kuin Jaguar I-Pace.

Lopputulos

Valinta Jaguarin ja Teslan luksusautojen välillä on melko vaikea tehtävä, sillä molemmilla autoilla on erilaista tarjottavaa. Mutta jos etsit parasta autoa, Tesla päihittää Jaguarin. Tämä johtuu siitä, että Tesla on luotettavampi, kehittyneempi, nopeampi ja turvallisempi.

Mutta jos etsit mukavuutta, ylellisyyttä ja tasaisempaa ajoa, sinun kannattaa harkita Jaguarin hankkimista. Jaguar on kuitenkin Teslaa kalliimpi, myös heidän täyssähköinen Jaguar I-Pace -katumaasturinsa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z