Voiko Teslaa huoltaa missä tahansa?

Toisin kuin polttomoottoriautot, Tesla ei tarvitse säännöllistä huoltoa. Tämä johtuu siitä, että siinä on vähemmän liikkuvia osia, mikä minimoi polttomoottoriautoissa esiintyvät vikaantumiset. Siitä huolimatta, voiko Teslaa huoltaa missä tahansa?

Kyllä, voit huoltaa Teslaasi missä tahansa. Jotkin huollot voi kuitenkin tehdä missä tahansa, kun taas toiset huollot on tehtävä Tesla-huoltokeskuksessa. Jos kuitenkin päätät tehdä huollon Tesla-huoltokeskuksen ulkopuolella, saatat mitätöidä takuun.

Jos siis viet Teslaasi Tesla-huoltokeskuksen ulkopuolelle, on olemassa muutamia huoltoja, joita muut kuin Tesla-teknikot ja -mekaanikot voivat hoitaa. Useimmat heistä voivat suorittaa vain yleisiä huoltopalveluja, kuten renkaiden vaihtoja ja pyörityksiä. Kun kyse on kuitenkin vakavista asioista, kuten akun korjaamisesta, se on tehtävä Tesla-huoltokeskuksessa.

Toinen suuri haaste, joka liittyy auton viemiseen muuhun kuin Tesla-huoltokeskukseen, on se, että varaosien löytäminen voi olla melko vaikeaa. Useimmat jälkimarkkinoilta löytyvät Teslan osat ovat yleensä peräisin käytetyistä Tesla-autoista. Jos haluat Teslan osia, sinun on ostettava ne suoraan yhtiöltä.

Sitä paitsi Tesla on pitkälle suunniteltu auto, jonka käsittely vaatii erityistä huomiota. Siksi on tärkeää hankkia erikoistuneiden Tesla-insinöörien palvelut autosi käsittelyyn. Kaiken lisäksi Teslalla on erikoistyökalut, joita tarvitaan autosi asianmukaiseen korjaamiseen ja huoltamiseen.

Miten voin varata Tesla-huoltoaikataulun Tesla-sovelluksen kautta?

Jos haluat varata huoltoaikataulun Tesla Appin kautta, noudata seuraavia ohjeita:

  • Avaa Tesla App ja napsauta ’Huolto’.
  • Valitse aiheet, joita haluat käsitellä
  • Lisää ’Tiedot’-näyttöön yksityiskohtainen kuvaus siitä, mitä autossasi tapahtuu. Liitä lisäksi aiheeseen liittyviä valokuvia. Valokuvat ovat kuitenkin vapaaehtoisia.
  • Syötä sen huoltokeskuksen osoite, jossa haluat autosi huollettavan.
  • Vahvista sinulle parhaiten sopiva päivä ja kellonaika.
  • Varmista, että antamasi tiedot ovat ajan tasalla. Jos haluat saada automaattisia tekstiviestipäivityksiä, anna puhelinnumerosi.
    Voit kuitenkin halutessasi siirtää tai peruuttaa huoltoaikasi tai lisätä siihen lisätietoja. Noudata vain oikeita vaiheita.
  Onko Tesla parempi kuin BMW?

Miten Teslan mobiilipalvelu toimii?

Sen lisäksi, että valitset fyysisen Tesla-huoltokeskuksen, voit myös valita Teslan mobiilipalvelun. Teslan mobiilipalvelu ei kuitenkaan kata kaikkia palveluja. Mutta jos haluamasi huollon voi suorittaa Teslin mobiilihuoltoteknikko, autosi huolletaan siellä, missä se on sinulle sopivinta.

Jotta voit saada Teslan mobiilihuollon, sinun on varmistettava, tarjotaanko sitä alueellasi. Jos ei, sinun on valittava Tesla-huoltokeskus. Mobiilihuollon ajoittamiseksi sinun on mentävä Tesla Mobile App -sovellukseen. Sovellus ohjaa sinua valitsemaan päivämäärän, kellonajan ja osoitteen, jossa haluat huollon suoritettavan.

FAQ

Tarvitseeko Tesla vuosittaisen huoltohuollon?

Ei, Teslat eivät tarvitse vuosihuoltoa. Valmistaja kuitenkin suosittelee eri Tesla-malleja huollettavaksi tietyn ajan kuluttua. Esimerkiksi Tesla suosittelee Model S -omistajia huoltamaan autonsa 2 vuoden välein, Model X & Y -malleja 4 vuoden välein ja Model 3 -malleja 6 vuoden välein.

Lisäksi, jos sinusta tuntuu, että autossasi on ongelma tai jokin on pielessä, voit viedä Teslan huoltoon milloin vain haluat. Koska Tesla ei vaadi säännöllistä huoltoa kuten polttomoottoriautot, tämän auton ylläpito on pitkällä aikavälillä halvempaa kuin sen kilpailijoiden.

Teslan ainoa osa, joka tarvitsee vuosittaisen tarkastuksen tai huollon, ovat jarrusatulat. Tesla suosittelee asiakkaitaan puhdistamaan tai voitelemaan jarrusatulat 12 kuukauden tai 12 500 kilometrin välein. On tärkeää huomata, että tämä koskee kylmillä alueilla asuvia Tesla-asiakkaita. Jos asut kuumalla alueella, tämä ei ole ongelma.

  Kuinka usein Teslat on huollettava?

Onko Teslalla huoltokeskuksia?

Kyllä, Teslalla on useita myymälöitä ja huoltokeskuksia ympäri maailmaa. Tällä hetkellä Teslalla on yhteensä 100 huoltokeskusta ja 438 myymälää ympäri maailmaa. Tämä määrä on melko pieni, kun otetaan huomioon vuosittain valmistettavien Tesla-autojen määrä. Siksi monet Tesla-asiakkaat joutuvat odottamaan autojensa huoltoa päiviä tai kuukausia.

Veloittaako Tesla mobiilihuollosta?

Kyllä, Tesla veloittaa mobiilihuollosta. Voit maksaa palvelulaskun yhtiön sovelluksen avulla. Sitä paitsi mobiilihuolto on vaivaton kokemus, joka säästää aikaa ja antaa sinulle mahdollisuuden diagnosoida ongelma nopeammin kuin käynti Tesla-huoltokeskuksessa.

Ainoa haaste on, että Teslan mobiilipalvelu on tällä hetkellä rajoitettu Pohjois-Amerikkaan. Tämä palvelu kasvaa kuitenkin nopeasti, ja se on pian saatavilla kaikilla alueilla.

Onko Teslan korjaaminen kallista?

Tesla ei ehkä hajoa usein kuten bensiinikäyttöiset autot, mutta kun se hajoaa onnettomuuden tai muun syyn vuoksi, korjaukset ovat aina kalliita. Lisäksi auton korjaaminen voi kestää päiviä tai jopa kuukausia, koska Teslalla on rajoitetusti palvelukeskuksia.

Tarvitseeko Tesla öljynvaihdon?

Ei, Teslat eivät vaadi öljynvaihtoa. Lisäksi sinun ei tarvitse vaihtaa polttoainesuodattimia, sytytystulppia tai edes tehdä päästötarkastuksia kuten polttomoottoriautoissa. Koska Teslat ovat sähköautoja, niihin ei tarvitse vaihtaa edes jarrupaloja, sillä ne eivät kulu nopeasti, koska regeneratiivinen jarrutus palauttaa energiaa akkuun.

Lopputulos

Kaiken kaikkiaan Tesla voidaan huoltaa missä tahansa. Teslalla ei kuitenkaan ole jälleenmyyjäliikkeitä, sillä he pyörittävät omia liikkeitään ja huoltokeskuksiaan. Siitä huolimatta ulkopuolinen teknikko ei voi diagnosoida kaikkia Tesla-ongelmia, joten sinun on ehkä vietävä Tesla-huoltokeskukseen, jos autosi tarvitsee vakavia huoltopalveluja, kuten akun vaihtoa.

  Pitääkö Tesla pestä käsin?

Mutta jos haluat tehdä renkaiden vaihdon tai kierron, voit viedä autosi mihin tahansa kolmannen osapuolen mekaanikkoon. Ainoa ongelma on se, että takuu saattaa raueta, jos jokin menee pieleen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z