Voiko Mercedestä huoltaa missä tahansa?

Tämä on yleinen kysymys, erityisesti uusien Mercedeksen ostajien keskuudessa. Useimmat uudet Mercedes-Benzin omistajat miettivät, pitäisikö heidän viedä autonsa valtuutettuun jälleenmyyjään, ketjukorjaamoon vai riippumattomalle mekaanikolle.

Mercedes-Benz-ajoneuvoja voidaan huoltaa missä tahansa. Monilla Mercedes-jälleenmyyjillä on taipumus lannistaa uusia Mercedes-omistajia huollattamasta autoaan riippumattomilla mekaanikoilla. Vaikka riippumattomien mekaanikkojen kanssa asioimisessa on omat takaiskunsa, voit silti huoltaa Mersusi missä tahansa.

Mutta ennen kuin huollatat Mersusi missä tahansa mekaanikossa, johon törmäät, sinun on hyvä tietää, että olet vaarassa rikkoa Mersun takuuta. Siksi on aina suositeltavaa huoltaa autosi valtuutetulla Mercedes-jälleenmyyjällä.

Lisäksi joillakin riippumattomilla korjaamoilla tai autokorjaamoilla ei ole tarvittavia työkaluja tarvittavien huoltojen tekemiseen. Varmista siis ennen kuin valitset riippumattoman korjaamon, että heillä on tarvittavat erikoistyökalut ja että mekaanikolla on taidot käsitellä Mercedes-Benziäsi.

Miksi valita sertifioitu Mercedes-Benz-jälleenmyyjä?

Jos olet uusi Mercedes-Benzin omistaja etkä tiedä, mihin viedä uutta luksuskonettasi, paras vaihtoehto on Mercedes-jälleenmyyjä. Voit myös viedä Mercedes-Benzisi ketjukorjaamoon tai riippumattomalle mekaanikolle, mutta tämä on suuri riski.

Seuraavassa kerrotaan, miksi sinun kannattaa aina valita sertifioitu Mercedes-Benz-jälleenmyyjä kahden muun vaihtoehdon sijaan:
o Erikoistuneet, tehtaalla koulutetut ja sertifioidut teknikot – koska Mercedeksessä on monimutkaisia ominaisuuksia ja tekniikkaa, on vain oikein, että sitä hoitaa mekaanikko, joka on sertifioitu käsittelemään sellaista. He ymmärtävät Mercedeksen yksityiskohdat.
o Erikoistyökalut – Mercedes-jälleenmyyjillä on yleensä nykyaikaiset ja erikoistuneet työkalut. Näitä työkaluja on vaikea löytää tavallisista autokorjaamoista, sillä ne ovat melko kalliita.
o Ilmainen takuun puitteissa – jotta takuusi pysyy voimassa, on joitakin huoltoja, jotka on annettava sertifioidun Mercedes-mekaanikon hoidettavaksi. Lisäksi sertifioidut jälleenmyyjät myös takaavat ja ottavat täyden vastuun, jos jokin menee pieleen. Näin ei ole riippumattomien mekaanikkojen kohdalla.

  Tesla vs. Mercedes - kumpi on parempi?

Mitkä ovat yleisiä myyttejä Mercedes-Benz-jälleenmyyjistä?

Pyrkiessään säilyttämään Mercedes-Benz-asiakkaat ja estääkseen heitä käymästä riippumattomilla mekaanikoilla tai korjaamoilla useimmat Mercedes-jälleenmyyjät käyttävät tiettyjä väitteitä pelotellakseen uusia Mercedes-omistajia. Joitakin yleisimpiä käytettyjä myyttejä ovat:
o Riippumattomilla mekaanikoilla ei ole oikeita diagnostiikkatietokoneita.
o Vain jälleenmyyjät voivat hankkia tehdasosia.
o Jälleenmyyjät tarjoavat ainutlaatuisia valmistettuja öljyjä ja nesteitä.
o Jälleenmyyjät ymmärtävät tarvittavat huolto- ja korjaustoimenpiteet paremmin.
o Riippumattomilla mekaanikoilla ei ole samanlaista koulutusta.
Kaikki nämä myytit eivät välttämättä pidä paikkaansa, mutta se ei tarkoita, että ne pitäisi jättää huomiotta. Ennen kuin päätät vierailla muulla kuin Mercedes-jälleenmyyjällä, sinun on syytä selvittää, onko vierailemallasi riippumattomalla korjaamolla tai mekaanikolla oikeat teknikot, työkalut ja kokemus Mersusi käsittelyyn.

Mitä voin tehdä varmistaakseni, että Mersuni huolletaan tehtaan ohjeiden mukaisesti ja ammattitaitoisen Mercedes-Benz-teknikon toimesta?

Jos haluat säästää rahaa, voit viedä autosi korjaamolle tai riippumattomalle mekaanikolle. Sitä ennen sinun on kuitenkin selvitettävä, täyttääkö mekaanikko Mercedes-Benzin huoltovaatimukset. Seuraavassa on asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota:
o Tee pieni taustatutkimus autoa hoitavasta mekaanikosta. Selvitä lisää heidän kokemuksestaan MB:n käsittelyssä, heidän taidoistaan ja sertifikaateistaan.
o Antaako korjaamo tai riippumaton mekaanikko takuun tehdyille töille?
o Onko mekaanikolla tai korjaamolla Mercedes-Benzin huoltoon tarvittavat erikoistyökalut?
o Mitä ominaisuuksia Mercedes-huollossa on? Huomaa, että Mercedeksellä on yleensä kahdenlaisia huoltoja (A-huolto ja B-huolto), jotka on suoritettava eri väliajoin.

  Voiko Mercedes käynnistää toisen auton?

Usein kysytyt kysymykset Mercedeksen huollosta

Miksi Mercedeksen huolto on kallista?

Mercedes-Benz-autot ovat kalliita huoltaa, koska ne tarvitsevat synteettistä öljyä tavanomaisen öljyn sijaan. Lisäksi Mercedes-Benz tarvitsee erikoismekaanikkoja ja -työkaluja korjausten suorittamiseen. Käytettävät erikoistyökalut ovat kalliita, ja Mercedes-erikoisliikkeet veloittavat myös tarjotuista palveluista.

Ovatko riippumattomat Mercedes-mekaanikot halvempia kuin erikoistuneet Mercedes-jälleenmyyjät?

Kyllä, ne ovat. Tämä johtuu siitä, että useimmat jälleenmyyjät ovat elääkseen hyvin riippuvaisia huoltolaitoksestaan. Tämän lisäksi ne myyvät ajoneuvoja kannattavuushinnoilla ja odottavat saavansa sen takaisin huolto- ja korjauskustannuksillasi. Toisaalta riippumattomat mekaanikot käsittelevät yleensä eri automerkkejä ja -malleja.

Mitätöityykö takuu, jos autoni huolletaan riippumattomalla mekaanikolla?

Ei, ei automaattisesti. Kaikki riippumattomat mekaanikot eivät kuitenkaan noudata kaikkia auton valmistajan huolto-ohjeita. Valitsemasi mekaanikon on noudatettava kaikkia Mersusi huoltovälejä tai he mitätöivät takuusi. Lisäksi autosi on huollettava Mercedeksen hyväksymillä osilla.
Siksi voit huoltaa autosi Mercedes-jälleenmyyjällä tai riippumattomalla mekaanikolla. Mercedes-jälleenmyyjän luona käynti antaa sinulle kuitenkin mielenrauhan, kun tiedät, että ajoneuvosi huollossa tai korjauksessa käytetään oikeita osia.

Miksi Mercedeksen öljynvaihto on niin kallista?

Mercedes-Benzin öljynvaihto on yleensä kallista, koska siinä ei käytetä tavallista öljyä. Sen sijaan Mercedes vaatii synteettistä öljyä. Huomaa, että synteettinen öljy on kalliimpaa kuin tavallinen öljy. Mercedes vaatii kuitenkin öljyn vaihtamista vasta 10 000 mailin jälkeen. Tämä tekee siitä halvemman, sillä tavallisimmissa autoissa öljy on vaihdettava 3 000 mailin välein.

  Paras Mercedes RV

Kuinka paljon Mercedes-Benzini huolto maksaa?

Mercedes-Benzin huollot ovat yleensä kalliita. Huollot vaihtelevat sen mukaan, teetkö huollon A vai huollon B. Mercedeksen perusmalleissa, kuten C-luokassa, huolto A maksaa noin 180 dollaria, kun taas huolto B maksaa noin 250 dollaria. Mitä korkeammalle Mercedes-luokassa noustaan, sitä kalliimmaksi huollot tulevat.

Loppupäätelmät

Jos mietit, huollattaisitko Mercedeksesi riippumattomalla mekaanikolla vai tunnustetulla jälleenmyyjällä, älä huoli. Jos luotat riippumattomaan mekaanikkoon, voit viedä autosi sinne ongelmitta, kunhan he tietävät, mitä tekevät. Itsenäiset mekaanikot ovat myös edullisempia kuin tavalliset Mercedes-jälleenmyyjät.
Jos kuitenkin olet uusi Mercedes-omistaja, jolla ei ole kokemusta riippumattomista mekaanikoista, sinun kannattaa pitäytyä Mercedes-erikoisliikkeissä. Vaikka maksat enemmän kuin riippumattomalla jälleenmyyjällä käydessäsi, voit olla varma tarjolla olevista palveluista ja osista. Lisäksi et ota riskiä takuusi rikkomisesta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z