Voiko Tesla Y pysäköidä rinnakkain

Autolla ajaminen voi olla stressaavaa, ja siksi autonvalmistajat, kuten Tesla, työskentelevät täysin itseohjautuvan auton kehittämiseksi. Esimerkiksi kaikissa tulevissa Tesla Model Y -malleissa on täysin itseohjautuva tila. Voiko Tesla Y kuitenkin pysäköidä rinnakkain?

Tesla Y pystyy pysäköimään rinnakkain. Kiitos täydellisen itseohjautuvan tilan, joka on vakiovarusteena tässä autossa. Tämä ominaisuus ei kuitenkaan ole kovin tehokas, sillä se toimii vain valikoiduissa pysäköintipaikoissa. Siksi sitä on parannettava, ennen kuin sen voidaan sanoa olevan täysin käytännöllinen missä tahansa parkkipaikassa.

Sen lisäksi, että rinnakkaispysäköintitoiminto on vakiona Tesla Model Y:ssä, se voidaan asentaa ladattavana ohjelmistona Tesla Model S:ään, X:ään ja 3:een. Lisäksi on tärkeää huomata, että rinnakkaispysäköintitoiminto ei välttämättä pysäköi autoa ajoittain kokonaan itse, jolloin kuljettajan on saatava prosessi päätökseen.

Vaikka Tesla Y -rinnakkaispysäköinti voi siis pysäköidä autosi, tämä toiminto ei ole täysin itsenäinen, eikä siihen pidä luottaa täysin. Mutta kun Tesla parantaa algoritmiaan, siitä tulee tulevaisuudessa parempi.

Miten otan automaattisen pysäköinnin Tesla Model Y:n käyttöön?

Ensinnäkin automaattinen pysäköinti toimii vain alle 15 km/h nopeuksilla ja vain kahden muun auton ja reunakiven rajaamana. Tässä ovat vaiheet automaattisen pysäköinnin käynnistämiseksi:

  • Aja edelläsi ajavan ajoneuvon viereen valitulla pysäköintialueella.
  • Pysäytä ajoneuvo ja laita peruutusvaihde päälle. Tässä vaiheessa ajoneuvon näytössä pitäisi näkyä ”P”-merkki, jota napauttamalla voit käynnistää automaattisen pysäköintimenettelyn.
  • Ajoneuvosi alkaa siirtyä tilaan. Mutta jos ajoneuvo ei pysty kääntymään, se sop automaattisesti, suoristaa pyörät ja liikkuu eteenpäin niin paljon, että se voi peruuttaa suoraan tilaan.
    N/B: Tämä menettely voidaan aloittaa joko tien vasemmalta tai oikealta puolelta. Sinun ei siis tarvitse huolehtia siitä, mihin suuntaan tai puolelle autosi on suunnattu.
  Tarvitsevatko Teslat öljyä?

Miten Teslan ’Autopark’-rinnakkaispysäköinti toimii?

Teslan automaattinen pysäköinti toimii yhdistämällä ultraäänianturien, tutkan ja kameroiden verkoston ajoneuvon ympärillä. Nämä kolme ominaisuutta auttavat navigoimaan kuljettajan valitsemalle mahdolliselle pysäköintialueelle. Seuraavaksi kuljettajan tarvitsee vain käynnistää rinnakkaispysäköinti painamalla harmaata ”P”-kuvaketta näyttöruudussa.

Tämä prosessi on sama kuin manuaalinen pysäköinti, mutta erona on se, että sinä käynnistät prosessin ja annat auton hoitaa loput. Kun olet ajanut pysäköintialueen edessä olevan auton viereen, sinun tarvitsee vain odottaa, että ”P”-kirjain ilmestyy näyttöön, ja painaa sitä.

Sitä ennen sinun on painettava jarrua ja siirrettävä vaihteenvalitsin asentoon ”Reverse”. Vapautat jarrun vasta, kun olet käynnistänyt automaattisen pysäköintitoiminnon. Prosessin aikana auto siirtyy pysäköintialueelle ohjaamalla ajoneuvon nopeutta, ohjauskulmia ja vaihteenvaihtoja.

Siitä huolimatta sinun on oltava tarkkana, ettei auto törmää mihinkään esteeseen. Tämän jälkeen auto löytää tiensä pysäköintialueelle mahdollisimman turvallisesti ja tehokkaasti. Jos prosessi ei kuitenkaan suju matkalla, sinun on puututtava asiaan ja saatettava pysäköinti loppuun. Tämä on se haaste, jonka Teslan autonominen pysäköinti tällä hetkellä kohtaa.

Pitääkö minun kiinnittää huomiota käyttäessäni autopilottia?

Kyllä, vaikka autopilotti helpottaa kuljettajan työtä, se ei tarkoita, että auto olisi itseohjautuva. Siksi se tarvitsee erittäin tarkkaavaista kuljettajaa. Ennen kuin kytket autopilotin päälle, sinun on pidettävä kädet ohjauspyörällä ja pidettävä auto aina hallinnassa.

  Miksi Teslan renkaat kuluvat niin nopeasti?

Lisäksi autopilotti antaa ääni- ja visuaalisia varoituksia, esimerkiksi kehottaa pitämään kädet ohjauspyörällä, jos vääntömomentti on riittämätön. Jos jatkat näiden varoitusten huomiotta jättämistä, autopilotin käyttö estyy automaattisesti kyseisen matkan aikana.

FAQ

Mikä on Teslan älykäs kutsu?

Sart summon on ominaisuus, joka on luotu niin, että Tesla voi ajaa luoksesi tai valitsemaasi kohteeseen, liikkua ja pysähtyä hakemaan tavaroita tarpeen mukaan. Tämä ominaisuus on kuitenkin tarkoitettu vain yksityisille pysäköintipaikoille ja ajoväylille. Sitä paitsi olet edelleen vastuussa autostasi ja sinun on valvottava sitä tarkasti.

Voiko Tesla ajaa itse ilman kuljettajaa?

Kyllä, Teslan autopilottitoimintoa voidaan hyödyntää auton ajamiseen ilman kuljettajaa sisällä. Tämä johtuu siitä, että tämä mekanismi pystyy kiihdyttämään, ohjaamaan pyörää automaattisesti ja jarruttamaan teillä, joilla on kaistoja. Tämä mekanismi ei kuitenkaan ole täysin tehokas, eikä Tesla suosittele sitä. Autossa on oltava aktiivinen kuljettaja.

Onko kaikissa Tesloissa autopilotti ja täysin itseohjautuvat järjestelmät?

Ei. Vain Tesla Model Y:ssä on vakiona autopilotti ja täysin itseohjautuva järjestelmä. Muissa malleissa on autopilotti, mutta täysin itseohjautuvan järjestelmän voi ladata ohjelmistona ja lisätä autoonsa. Jos sinulla on siis Tesla Model 3, X tai S, voit halutessasi lisätä autoosi itseohjautuvan järjestelmän lisämaksusta.

Huomaa, että kaikissa vuoden 2016 jälkeen valmistetuissa Tesloissa on autopilotti-laitteisto. Voit varmistaa, onko autossasi autopilottiominaisuus, valitsemalla ohjauspaneelista hallintalaitteet. Napsauta seuraavaksi ohjelmistoa ja vahvista Autopilot-tietokonetyyppi. Paina lopuksi ”Ajoneuvon lisätiedot” saadaksesi sen selville.

  Pitäisikö minun ostaa käytetty Tesla?

Mitä haittoja autopilotin käytöstä on?

Huolimatta siitä, että autopilottiominaisuus on mahtava, sitä voivat haitata monet asiat, eikä se toimi hyvin. Esimerkiksi huono näkyvyys, jää, lumi, muta, kirkas valo ja esteet voivat rajoittaa autopilotin toimintaa. Muita asioita, jotka voivat haitata autopilotin toimintaa, ovat mutkaiset tiet, vaurioituneet puskurit ja muiden laitteiden aiheuttamat häiriöt.

Bottom line

Jos olet miettinyt, osaako Tesla Y rinnakkaispysäköidä, nyt tiedät. Vaikka Tesla Y pystyykin pysäköimään rinnakkain, se ei ole silti tehokas, ja siihen on tehtävä vielä hieman töitä. Tämä johtuu siitä, että se toimii valikoivissa pysäköintipaikoissa, mikä on hieman haastavaa. Se on kuitenkin edelleen hieno ominaisuus, joka tarvitsee vain parannusta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z