Voiko Apple CarPlayn asentaa mihin tahansa autoon?

Vaikka useimmat autonvalmistajat käyttävät nykyään valtavia summia rahaa Infotainment-järjestelmiensä jatkuvaan parantamiseen, Apple CarPlayn käyttäminen tarjoaa edelleen parhaan mahdollisen puhelimen ja auton välisen integraation. Apple CarPlayn avulla voit käyttää iOS-sovelluksiasi suoraan infotainment-näytöllä, mikä on paljon kätevämpää kuin auton sisäänrakennetun järjestelmän käyttäminen.

Lisäksi useimmat autonvalmistajat veloittavat edelleen huomattavan lisämaksun, jos haluat satelliittinavigoinnin, vaikka järjestelmä ei ole läheskään yhtä kehittynyt kuin nykyaikaisissa iOS- ja Android-laitteissa tarjottavat järjestelmät. Näin ollen on vain loogista luottaa parempaan järjestelmään, joka on myös järjestelmä, johon olet täysin perehtynyt.

Jotta voit käyttää Apple CarPlay -järjestelmää autosi infotainment-päänäytöllä, sinun on ostettava auto, joka on varustettu järjestelmällä tehtaalta. Jos joudut tyytymään autoon, joka ei tarjoa CarPlay-yhteensopivuutta, voit myös käyttää jälkimarkkinareittiä nauttiaksesi CarPlay-toiminnoista.

Jotkut autonvalmistajat mahdollistavat CarPlay-järjestelmän jälkiasennuksen, jos alkuperäinen omistaja ei ole päättänyt valita sitä tehtaalta. Tämä on paras vaihtoehto, jos haluat säilyttää autosi sisätilat ja olet tyytyväinen tarjolla olevaan näyttöön.

Apple CarPlay – perustoiminnot ja edut

Ennen kuin paneudumme siihen, miten voit jälkiasentaa CarPlay-järjestelmän autoosi, on tärkeää tietää, mikä CarPlay on ja mitä etuja tämä järjestelmä tarjoaa. Apple CarPlay on Applen suunnittelema järjestelmä, joka tarjoaa sinulle mahdollisuuden ohjata iOS-laitettasi autosi tärkeimmän infotainment-järjestelmän kautta.

CarPlayn avulla voit käyttää älypuhelimesi sovelluksia suoraan keskusnäytössä, mikä tarkoittaa, että voit käyttää Waze-, Google Maps- tai Apple Maps -sovellusten kaltaisia sovelluksia sen sijaan, että luottaisit auton mukana tarjottuun navigointijärjestelmään. On syytä sanoa, että kaikki nykyaikaisissa autoissa tällä hetkellä saatavilla olevat navigointijärjestelmät eivät ole läheskään yhtä kehittyneitä kuin nämä iOS- ja Android-sovellukset.

  Paras hybridiauto automatkoille

Navigoinnin lisäksi voit käyttää myös musiikin suoratoistosovelluksia, kuten Spotify, Tidal ja niin edelleen. Puheluiden soittaminen on paljon helpompaa, ja koko järjestelmä on tuttu, koska se muistuttaa iPhonen näyttöä. Tämä tarkoittaa, että riippumatta siitä, mihin autoon nouset, käytät aina samaa järjestelmää.

Jälkimarkkinat Apple CarPlay -tuetut järjestelmät

Jos käytössäsi on vanhempi auto etkä ole tyytyväinen saatavilla olevaan järjestelmään, voit ostaa jälkiasennetun pääyksikön, joka voidaan integroida siististi autosi sisätiloihin ja joka tarjoaa sinulle Apple CarPlayn ja monia muita toimintoja.

Helpoin tapa on etsiä tiettyihin malleihin erikoistuneita yrityksiä, koska ne yleensä osaavat integroida järjestelmän niin, ettei se näytä jälkikäteen hankitulta. Esimerkiksi Eononin tai Koasanin tarjoamia järjestelmiä pidetään parhaina BMW F30 -yhteensopivina pääyksikköinä, koska järjestelmä muistuttaa suuresti OEM-yksikköä.

On aina parasta etsiä järjestelmiä, jotka eivät edellytä vanhemman järjestelmän poistamista, mikä tarkoittaa, että nämä järjestelmät voidaan myöhemmin poistaa kenenkään tietämättä. Varmista, että etsit järjestelmiä, jotka ovat yhteensopivia autosi kanssa, koska joissakin vanhemmissa autoissa ei ole kaksois-din-liitäntää.

Apple CarPlay -ohjelmistopäivitys

Voit myös hankkia Apple CarPlayn pyytämällä jälleenmyyjääsi asentamaan sen puolestasi, jos autosi on yhteensopiva. Jos omistat esimerkiksi nykyaikaisen Mazda-mallin, jossa on niin sanottu MZD Connect -järjestelmä, sinun tarvitsee vain maksaa 500 dollaria ja järjestelmä asennetaan autoosi.

  Ovatko aurinkokattoiset autot sen arvoisia?

Tämä on siistein ja paras reitti, jos haluat OEM-ratkaisun. Ennen kuin teet mitään, sinun on varmistettava, että automallisi on yhteensopiva tällaisten päivitysten kanssa, sillä nämä päivitykset on useimmiten varattu uudemmille autoille.

Jotkin merkit, kuten Tesla, tekevät säännöllisesti kaikenlaisia over-the-air-ohjelmistopäivityksiä, joten se ei ole harvinaista nykyaikaisille merkeille. Näin säilytät autosi alkuperäiset toiminnot ja nostat ne seuraavalle tasolle, minkä pitäisi myös vaikuttaa hyvin autosi jälleenmyyntiarvoon.

UKK-osio

Paljonko jälkimarkkinoitava CarPlay-järjestelmä maksaa?

Vastaus tähän kysymykseen riippuu siitä, minkä auton haluat päivittää ja kuinka kehittynyt järjestelmä on. Keskimäärin sinun pitäisi odottaa maksavasi vähintään 300 dollaria, mutta parhaat järjestelmät kalliimpiin autoihin voivat maksaa 500-700 dollaria.

Mitä korkeampi hinta, sitä parempi näyttö. Tämä tarkoittaa, että sinun ei pidä odottaa herkästi reagoivaa korkearesoluutioista näyttöä, jos et ole valmis maksamaan siitä. Toinen asia, joka kannattaa pitää mielessä, on se, oletko muutenkin tyytyväinen infotainment-näyttösi, jos olet, on parempi valita ohjelmistopäivitys, jos se on saatavilla.

Onko Apple CarPlayn lisääminen sen arvoista?

Se riippuu siitä, kuinka paljon arvostat nykyistä järjestelmääsi ja oletko halukas ja kykenevä hyödyntämään järjestelmää täysin. Monet ihmiset käyttävät puhelinta mieluummin navigointiin joka tapauksessa kiinnittämällä sen tarkoitusta varten tehtyyn telakointiasemaan ilmastointikanaviin tai tuulilasiin.

Jos käytät CarPlay-järjestelmää jatkuvasti vanhemmassa autossasi, se kannattaa, varsinkin jos olet tottunut käyttämään langatonta CarPlay-järjestelmää. CarPlay mahdollistaa monia toimintoja, jotka teknisesti voidaan toteuttaa käyttämällä puhelinta itsessään, mutta on paljon turvallisempaa ja kätevämpää käyttää sitä auton keskusnäytön kautta.

  Miten he saavat autoja ostoskeskuksiin

Miten voin liittää puhelimeni näihin järjestelmiin?

Ensimmäiset Apple CarPlay -järjestelmät esiteltiin jo vuonna 2014, ja ainoa tapa liittää puhelin oli kytkeä se langan välityksellä. Monissa nykyaikaisissa autoissa voit kuitenkin liittää puhelimen langattomasti, mikä on paljon kätevämpää päivittäisessä käytössä.

Joissakin jälkimarkkinoilla myytävissä päälaiteyksiköissä on myös mahdollista muodostaa yhteys langattomasti, mutta ne ovat yleensä kalliimpia. Lisäksi jos arvostat vakaata yhteyttä, valitse korkealuokkainen järjestelmä, jos autossasi ei ole jo sellaista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z