Volkswagen Touareg yleiset ongelmat

Volkswagen Touareg ongelmat

VW Touareg on VW:n paras katumaasturi, koska se on suuri, tehokas, ylellinen, mukava, täynnä ominaisuuksia ja se kestää maastossa. Kolmen eri Touareg-sukupolven jälkeen tästä valtavasta metallilevystä on tullut merkittävä uhka joillekin sen kalliimmille perheenjäsenille, Cayennelle, Q7:lle ja jopa Bentley Benteygalle.

Luotettavuuden suhteen Touareg on aivan eri luokkaa. 1. sukupolven malli on joukon ongelmallisin, sekä siksi, että se oli ensimmäinen että siksi, että se on nyt 20-vuotias. Toinen sukupolvi on parempi, varsinkin faceliftin jälkeinen malli, mutta Touaregin joskus ilmenevät ongelmat ovat kalliita korjata.

Nykyinen Touareg on joukon paras, sekä luotettavuudeltaan että sisällöltään. Niin tai näin, yleisimmät Touaregin ongelmat ovat ajoketjuongelmat, vaihteistoongelmat, polttoainejärjestelmän ongelmat, öljyvuoto-ongelmat ja ilmastointiongelmat.

Touareg on suuri perhemaasturi, mikä tarkoittaa, että sen ylläpito maksaa melko paljon, mutta todellisuus on, että kaikki tämän segmentin autot kärsivät yleensä tästä. Saat mitä maksat, jos haluat suuren luksusmaasturin, varaudu maksamaan suuria luksusluokan korjaus- ja huoltokuluja.

VW Touareg – ajoitusketjuongelmat

VW Touaregin ja monien muiden VW-mallien tiedetään kärsivän moottorin ajoitusketjuongelmista, tarkemmin sanottuna ajoituksen kiristimestä, jolla on taipumus löystyä jonkin ajan kuluttua. Tämä voi aiheuttaa ketjulle valtavia vaurioita moottorissa, mikä tarkoittaa, että asia on hoidettava välittömästi.

Tämä on valitettavasti ongelma, joka on tyypillinen 2.0L VW-moottorille, jota tarjotaan monissa VW-tuotteissa. Sinänsä, jos valitset korkeamman luokan 6-sylinterisen moottorin, näiden pitäisi olla yhtä yleisiä. Joka tapauksessa sinun on aina pidettävä silmällä moottorin ajoitusjärjestelmää, moottorista ja merkistä riippumatta.

  Volkswagen ID.4 yleiset ongelmat

VW Touareg – Vaihteisto-ongelmat

Kuten alussa mainittiin, Touareg on melko kyvykäs auto maastossa, mutta todellisuudessa VW ei koskaan tarkoittanut Touaregia merkittävään maastokäyttöön. Ongelma on se, että etutasauspyörästö alkaa aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia, jotka johtavat siihen, että vaihteisto pitää kaikenlaisia vinkuvia ääniä.

Omistajat ovat kertoneet, että tämä ongelma voi vaikuttaa vaihteistoon vakavammin, varsinkin jos tasauspyörästöä ei hoideta ajoissa. Sinänsä sinun pitäisi viedä Touaregisi jälleenmyyjälle, sillä he neuvovat sinua, mikä on paras toimintatapasi.

VW Touareg – Polttoainejärjestelmään liittyvät ongelmat

Todennäköisesti pahin 2. sukupolven Touaregin ongelma liittyy polttoainepumppuun. Ongelma on se, että polttoainepumpulla on taipumus lakata toimimasta ilman näkyvää syytä, mikä tarkoittaa, että auto pysähtyy. Tämä on tietenkin valtava ongelma, jos se tapahtuu maantienopeuksissa, sillä se voi päättyä katastrofaalisesti.

Muutamat omistajat ovat raportoineet tästä ongelmasta jo 40 000 mailin kohdalla, kun taas toiset kertoivat, että he kokivat näitä ongelmia useita kertoja. Ajokilometreistä riippumatta polttoainepumppuun on syytä kiinnittää erityistä huomiota, jotta voit yrittää lieventää joitakin näistä kustannuksista.

VW Touareg – Öljyvuodot

VW Touaregilla on taipumus kokea öljyvuoto-ongelmia, erityisesti malleissa, joissa on enemmän ajettu kilometrejä. Ongelmana on pääasiassa muovinen tiivisteen suojus, joka haurastuu ajan myötä ja aiheuttaa moottoriin öljyvuotoja. Nämä voidaan vaihtaa suhteellisen helposti, mikä tarkoittaa, että sinun kannattaa huolehtia niistä aina, kun huomaat vuotoja esiintyvän.

  Volkswagen Atlas yleiset ongelmat

Monet ovat sanoneet, että Touaregissa vuotaa öljyä myös moottorin nopeusanturin ympärillä olevasta tiivisterenkaasta. Tämä anturi sijaitsee polttoainepumpun ja vesipumpun välissä. Hyvä uutinen on, että nämä tiivisteet ovat halpoja ostaa, mutta huono uutinen on, että se ei ole helpoin korjaus.

VW Touareg – ilmastointilaiteongelmat

Monet VW Touaregin omistajat ovat valittaneet, että auton sisätiloissa haisee homeinen haju. Tämä ongelma johtuu siitä, että lämmittimen kotelon sisälle kertyy kondenssivettä, joka myöhemmin pääsee sisätiloihin. Järjestelmä on puhdistettava aika ajoin tämän ongelman ratkaisemiseksi, mutta sitä ei voi ratkaista lopullisesti.
Jos et puutu tähän ongelmaan riittävän ajoissa, kondenssiveden kertyminen voi mahdollisesti aiheuttaa vaurioita läheisille komponenteille, jotka on vaihdettava.

UKK-osio

Kuinka kauan VW Touareg kestää?

VW Touaregin tiedetään kestävän todella pitkään, jos siitä huolehditaan oikein. Kuten aiemmin todettiin, luksusmaasturin ylläpito maksaa melko paljon rahaa, mikä tarkoittaa, että sinun on maksettava paljon rahaa, jotta Touareg toimii moitteettomasti.

Se on kuitenkin järkevää Touaregin kaltaisen auton kohdalla, sillä monet ihmiset pitävät niitä vuosikymmeniä. Vaikka niistä puuttuu ikääntyessään tiettyjä ominaisuuksia, ajokokemus on aina ylellinen ja mukava.

Pitäisikö minun ostaa VW Touareg?

Jos etsit keskikokoista tai suurta perheen luksusmaasturia, Touaregin pitäisi ehdottomasti olla tutkassasi. Kannattaa keskittyä joko 2. sukupolveen tai uudempaan malliin. Faceliftin jälkeinen toisen sukupolven malli tarjoaa markkinoiden parhaan arvon, koska se on tarpeeksi vanha, jotta sen arvo alenee, mutta tarpeeksi uusi, jotta se tuntuu nykyaikaiselta.

  Onko Volkswagen ID.4 hyvä auto?

Sinun kannattaa välttää 1. sukupolven mallia, koska se on melko vanha auto. 1. sukupolven Touareg ei ole erityisen kallis ostaa, mutta sen ylläpito maksaa paljon.

Perustuuko VW Touareg Porsche Cayenneen?

Monet uskovat, että Touareg on Porsche Cayennen edullisempi versio, mutta todellisuudessa näin ei ole. Nämä kaksi perustuvat tosiaan samaan alustaan, mutta Cayenne on kaksi tasoa Touaregia korkeammalla.

Nykyään on yleistä, että monet autot käyttävät samaa alustaa, mutta se ei tee niistä yhtäläisiä. Yhtäläisyyksiä tosiaan löytyy, mutta Cayenne on kaikissa mahdollisissa ympäristöissä premium-mallia parempi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z