Volkswagen Sharanin yleiset ongelmat

Onko Volkswagen Sharan hyvä auto?

Volkswagen Sharan on monikäyttöinen pakettiauto, jota on valmistettu vuodesta 1995 lähtien. Sharanin toinen sukupolvi esiteltiin vuonna 2010 ja 2. sukupolven facelift vuonna 2015.

Useimpien verkossa saatavilla olevien tietojen mukaan Sharanin luotettavuus on keskinkertainen. Yleisimmät VW Sharanin ongelmat liittyvät vaihteistoon, varusteisiin, MAF-anturiin, sähköihin ja koriin. Suurin osa näistä voidaan ratkaista ennaltaehkäisevällä huollolla, mutta toiset, kuten MAF-anturi, on lopulta vaihdettava.

On myös turvallista sanoa, että Sharanin 1. sukupolvi on niistä kaikista ongelmallisin, kun taas 2. sukupolvi ei ole paljon parempi. 2. sukupolven facelift tarjoaa runsaasti parannuksia kahteen ensimmäiseen malliin verrattuna, ja se on suositeltavin valinta, jos haluat ostaa Sharanin 2. kädestä.

VW Sharan – Vaihteisto-ongelmat

Verkossa olevien tietojen mukaan Sharan näyttää kärsivän erilaisista vaihteistoon liittyvistä ongelmista sekä manuaali- että automaattivaihteiston kanssa. Vanhemmat Synchro-automaattivaihteistot ovat tunnetusti kömpelöitä, hitaasti reagoivia ja melko epämukavia, kun niitä ei vauvata paikaltaan. DSG on liigan verran parempi ja paras vaihteisto Sharaniin.

Manuaaliversioiden tiedetään kärsivän myös vikaantuneista vaihteiden kytkennöistä, jotka estävät sinua valitsemasta haluamaasi vaihdetta. Kun näin käy, ainoa tapa korjata asia lopullisesti on vaihdeakselin vaihtaminen kokonaan. Jotkut haluavat painiskella vaihdekepin kanssa saadakseen vaihteen väkisin päälle, mutta tämä voi aiheuttaa paljon enemmän ongelmia myöhemmin.

VW Sharan – varusteongelmat

Sharan kärsii myös erilaisista varusteisiin liittyvistä ongelmista, kuten viallisesta varapyörämekanismista, jolla on taipumus jäädä paikalleen, jos sitä ei huolleta tarvittaessa. Toinen Sharanin ongelma on se, että monet auton sisäiset komponentit ovat tunnetusti rikkoutuvia, koska ne on valmistettu halpaa muovia. Ovien kaiuttimien kannet rikkoutuvat uskomattoman helposti.

  Onko Volkswagen Sharan hyvä auto?

Muut Sharanin varusteongelmat liittyvät istuimiin, sillä niitä on usein vaikea liikuttaa ja käyttää. Jotkin sisätilojen muoviosat voivat juuttua kiinni ja muuttua uskomattoman vaikeiksi käyttää. Tämä koskee lähinnä 1. sukupolven Sharania ja uudempia, paljon ajettuja esimerkkejä.

VW Sharan – MAF-anturin ongelmat

Monien Volkswagen-mallien tiedetään kärsivän MAF (Mass airflow sensor) -ongelmista, ja myös Sharan kuuluu tähän ryhmään. Jos aistit, että auto kärsii heikosta kiihtyvyydestä tai jos auto ei pysty pitämään korkeampaa nopeutta yllä, on todennäköistä, että MAF on syyllinen.

Paras tapa ratkaista tämä on yksinkertaisesti vaihtaa MAF kokonaan, sillä tällaisilla ongelmilla on taipumus pahentua ajan myötä. Jos et vaihda sitä riittävän ajoissa, on hyvin todennäköistä, että näistä tulee paljon enemmän ongelmia myöhemmin.

VW Sharan – Sähköongelmat

Sharanin tiedetään kärsivän myös erilaisista sähköongelmista, kuten ulko- ja sisävalaistuksen ongelmista, kojelaudan mittareiden ongelmista, sähköisten ikkunoiden ongelmista sekä erilaisista auton sisäisistä sähkölaitteista, kytkimistä ja valoista. Sharanin 1. sukupolvi on joukon ongelmallisin, mutta näyttää siltä, että myös uudemmat mallit kärsivät toisinaan sähköongelmista.

Niiden korjaamiseksi sinun on joskus vain käynnistettävä järjestelmät uudelleen tai vaihdettava polttimot, kun taas toisinaan sinun on vaihdettava suurempia osia tai tarkistettava sulakerasia, jos jokin ei ole palanut.

VW Sharan – Korin ongelmat

Volkswagen Sharan on iso auto, mikä tarkoittaa, että se kärsii isoihin autoihin liittyvistä ongelmista. Koska Sharan on niin suuri, sillä on taipumus taipua erilaisissa aaltoiluissa, mikä voi vaikuttaa auton paneeliväleihin ja aukkojen kohdistukseen. Nämä voivat johtaa ongelmiin ovien avaamisessa ja sulkemisessa, joiden korjaaminen on aikaa vievää.

  BMW VS Volkswagen luotettavuus - kumpi on parempi?

Käy joka tapauksessa läpi koko auto ja avaa ja sulje kaikki ovet, jotta näet, onko kaikki kohdallaan. Varmista myös, että liu’utat kaikki istuimet, ovet ja kaikki, jotka on suunniteltu liikkumaan, sillä et halua autoa, jossa on liikaa näitä ongelmia.

UKK-osio

Onko VW Sharan hyvä perheauto?

Volkswagen Sharan on itse asiassa hyvä yleiskäyttöinen perheauto, sillä se tarjoaa runsaasti tilaa ja kunnon mukavuudet, ja se on kaiken kaikkiaan todella turvallinen auto. Sharaniin mahtuu helposti jopa seitsemän matkustajaa, mikä tarkoittaa, että suurimpienkin perheiden pitäisi voida viihtyä Sharanissa. Tavaratila on myös valtava, mikä vahvistaa entisestään, että Sharan on loistava perheauto.

Parhaiden perheautojen on oltava myös turvallisia, joten on hyvä tietää, että VW Sharan on viiden tähden turvallisuusluokituksella varustettu auto, jossa on saatavilla kaikki uusimmat turvallisuusominaisuudet, kuten kaistalla pysymisen avustin, kamerat, anturit, pysäköintipilotti ja mukautuva vakionopeudensäädin.

Kuinka kauan VW Sharan kestää?

Volkswagen Sharan on rakennettu todella vanhalle alustalle, mikä tarkoittaa, että VW onnistui ratkaisemaan useimmat ongelmat, jotka voisivat mahdollisesti johtaa Sharanin ennenaikaiseen eläkkeelle siirtymiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että Sharan voi kestää helposti yli 200 000 kilometriä, mutta vain, jos huollat sitä tarpeeksi hyvin.

Sharan on klassinen esimerkki saksalaisesta premium-luokan autosta, jossa se onnistuu kestämään pitkään, mutta vain jos sitä on huollettu oikein. Jos haluat käytetyn Sharanin, valitse sellainen, jossa on vähemmän kilometrejä ajettu ja jossa on kaikki huoltohistoria auton oston jälkeen.

  Onko Volkswagen Arteon hyvä auto?

Pitäisikö minun ostaa VW Sharan?

Jos etsit perhekäyttöön tarkoitettua tila-autoa, Sharan on todella hyvä valinta, sillä se tarjoaa runsaasti tilaa, muttei kuitenkaan tunnu ajettavuudeltaan linja-autolta. Sharan ei ehkä ole markkinoiden uusin tila-auto, minkä vuoksi sen arvo on kyseenalainen uudesta lähtien, mutta jos valitset hyvin hoidetun käytetyn yksilön, se on järkevää.

On myös muistettava, että Sharanista ollaan luopumassa, joten uusimman mallin arvo säilyy todennäköisesti hyvin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z