Volvo S80 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Volvo S80

Volvo S80 oli Volvon lippulaivasedan ennen kuin se korvattiin nykyisellä S90-mallilla muutama vuosi sitten. S80:n ensimmäinen sukupolvi esiteltiin vuonna 1998, ja se oli tuotannossa vuoteen 2006 asti, jolloin se korvattiin päivitetyllä versiolla, joka pysyi tuotannossa vuoteen 2016 asti. S80 on edelleen melko kilpailukykyinen sedan käytettyjen autojen markkinoilla.

S80-mallisto koostuu muutamasta bensiinimoottorista ja kolmesta dieselmoottorista. Toista sukupolvea on saatavana jopa pitkävartisena mallina, jotta se voisi kunnolla kilpailla BMW 7-sarjan, Audi A8:n ja Mercedes Benz S-luokan kaltaisten autojen kanssa. Toinen sukupolvi tarjoaa myös päivitettyjä moottoreita, jotka tarjoavat enemmän tehoa ja parempaa tehokkuutta.

Muotoilullisesti S80:ssä on klassinen laatikkomainen pitkän sedanin siluetti, joka sopii täydellisesti saksalaisiin kilpailijoihinsa. Toinen sukupolvi näyttää sisältä paljon houkuttelevammalta, sillä 1. sukupolven S80 on nyt suhteellisen vanhan näköinen auto. Ajokokemus on sitä, mitä lippulaivasedanilta voi odottaa, hienostunut ja mukava.

S80:n 2. sukupolvi on edelleen kilpailukykyinen, kun taas 1. sukupolvi ei ole. Käytännöllisyydeltään S80 tarjoaa kaiken maailman tilaa, erityisesti LWB-mallissa. Tavaratila on myös valtava, samoin kuin sisätilojen lokeroiden ja säilytystilojen määrä.

Volvo S80 – Voimansiirtojärjestelmä

S80:n 1. sukupolven mallisto alkaa 1,9 litran 5-sylinterisellä rivimoottorilla, jossa on 163 hv, kun taas 2,4 litran 5-sylinterinen rivimoottori tuottaa 140 hv. 2.5LT-malli tuottaa 210hv. Kaikki kolme ovat FWD-autoja, joissa on manuaalivaihteisto. 6-sylinterinen mallisto alkaa 2.9L-mallilla, joka tuottaa 200hv ja 2.8L-mallilla, joka tuottaa 272hv.

  Miksi Volvojen arvo laskee niin nopeasti?

Näissä 6-sylinterisissä malleissa on automaattivaihteisto ja FWD. Tarjolla on myös kolme dieselmoottoria, joiden teho vaihtelee 130 hv:n ja 163 hv:n välillä, mutta ne eivät ole läheskään yhtä haluttuja. S80 II -malliin on tarjolla yli 20 erilaista bensiinivaihtoehtoa, ja useimmat niistä ovat 1. sukupolven mallin päivitettyjä moottoreita, lukuun ottamatta uusia V8-malleja.

Toisen sukupolven S80 on saatavana myös AWD-voimansiirtojärjestelmällä, ja tehokkaimmat mallit tarjoavat yli 300 hv. S80 on melko taloudellinen, erityisesti toisen sukupolven mallit, joiden kulutus voi olla lähes 40MPG.

Volvo S80 – muotoilu ja alusta

Volvo S80:n ensimmäisessä sukupolvessa käytettiin Volvon klassista laatikkomaista muotoa, kun taas toinen sukupolvi on hieman pyöreämpi. Faceliftin jälkeinen 2. sukupolven malli näyttää melko ajantasaiselta, jopa nykypäivän standardeilla mitattuna. Sisätilojen osalta S80:n 2. sukupolvi näyttää ja tuntuu paljon hienommalta ja paremmin varustellulta.

S80:n jousitus ja alustan viritys on suurimmaksi osaksi räätälöity mukavamman ajomukavuuden takaamiseksi, ja se on melko selvää heti, kun istut S80:n rattiin. Voima jakautuu lineaarisesti, ja jousitus pystyy vaimentamaan suurimman osan kuoppia.

Volvo S80 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

S80:n ensimmäinen sukupolvi on kohtuullisen luotettava, mutta 2. sukupolven S80 on paljon luotettavampi. Niin tai näin, yleisimmät S80:n ongelmat liittyvät moottoriin, jousitukseen, ajonhallintajärjestelmiin, sähköjärjestelmiin ja paineensäätöjärjestelmiin.

  Voiko Volvo XC90:ssä nukkua?

On syytä mainita, että jotkin näistä, kuten ajonhallintajärjestelmät ja moottoriin liittyvät ongelmat, voivat olla erittäin vaarallisia, koska ne voivat tuhota monia auton elintärkeitä osia. Hyvä uutinen on, että jos valitset uudemman mallin, et todennäköisesti joudu kokemaan näitä.

Volvo S80 – Arvo ja käytännöllisyys

S80:n ensimmäisen sukupolven saa noin 10 000 dollarilla, kun taas toisen sukupolven saa noin 20 000 dollarilla. Jos hankit vähemmän ajetun, paremmin varustellun mallin, sinun on odotettava maksavasi lähes kaksinkertaisen hinnan. S80 ei ole aivan niin vanha, mutta se vaikuttaa hyvältä arvolta, jos olet tällaisen auton perässä.

Käytännöllisyydeltään S80 tarjoaa kaiken maailman tilaa, koska se on täysikokoinen luksussedan. S80 LWB on tehty autonkuljettajaksi, mikä tarkoittaa, että se tarjoaa ennätyksellisen paljon jalkatilaa. Tavaratila on myös loistava, samoin kuin yleinen näkyvyys, etenkin auton kokoon nähden.

UKK-osio

Kuinka paljon Volvo S80:n huolto maksaa?

Volvo S80:n vuosittainen huolto maksaa useimpien verkkolähteiden mukaan noin 700 dollaria. On syytä mainita, että nämä ylläpitokustannukset voivat heilahtaa kumpaankin suuntaan riippuen auton kunnosta ja siitä, kuinka halukas olet ylläpitämään sitä asianmukaisesti. Kaiken kaikkiaan 700 dollaria on sitä, mitä tämän segmentin autolta voi odottaa.

Piditpä hintaa sitten liian korkeana tai liian alhaisena, S80:tä on todellakin huollettava, sillä tällaiset autot kärsivät usein pahasti huollon puutteesta. Nämä ovat suuria ja monimutkaisia koneita, jotka tarvitsevat hellästi rakkautta ja huolenpitoa, muuten ne eivät toimi kunnolla.

  Hajoavatko Volvot usein? Onko Volvo luotettava auto?

Onko Volvo S80 parempi kuin Mercedes S-luokka?

Volvo S80 suunniteltiin ensisijaisesti kilpailemaan Mercedes Benzin S-luokan kaltaisten autojen kanssa, mutta S-luokka on aina ollut täysikokoisen luksusauton vertailukohta. Vaikka S80 tarjoaa loputtomasti hämmästyttäviä erikoisuuksia ja ominaisuuksia, S-luokka on yksinkertaisesti astetta korkeampi moottoreiden, ylellisyyden ja hienostuneisuuden suhteen.

Loppujen lopuksi Mercedes-merkki on synonyymi ylellisyydelle, mikä tarkoittaa, että tuskin mikään muu merkki voi kilpailla sen kanssa. Tämä ei tarkoita, että S80 olisi huono, sillä sitä se ei todellakaan ole.

Onko Volvo S80 turvallinen?

Volvo S80 on yksi markkinoiden turvallisimmista täysikokoisista luksussedaneista, koska Volvo-yhtiöllä on tapana kunnostautua turvallisuudessa. Faceliftin jälkeinen S80:n 2. sukupolvi tarjoaa monia turvallisuusominaisuuksia, joita voi odottaa vain vuoden tai kaksi vanhoilta autoilta.

Kun tähän yhdistetään tehokkaat puristumisvyöhykkeet, paljon turvatyynyjä ja hyvin suunniteltu sisätila, joka kestää paljon törmäysvoimaa, on helppo ymmärtää, miksi S80 on niin turvallinen kuin se on.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z