Volvo S90 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Volvo S90

Volvo S90 on keskikokoinen ylellinen sedan, joka on tehty kilpailemaan Mercedes Benz E-Classin, BMW 5-sarjan ja Audi A6:n kanssa. S90 on ollut tuotannossa vuodesta 2016 lähtien, ja se näyttää valloittaneen monien muuten saksalaisten luksusautojen ostajien mielikuvituksen. S90 on todellakin tervetullut lisä tähän kovasti kilpailluun segmenttiin.

S90:stä on saatavana muutamia eri moottorikokoonpanoja, joiden teho vaihtelee 200 hv:stä 320 hv:iin, hybridiversiot pystyvät jopa 455 hv:n tehoon. S90 on saatavana myös muutamalla dieselmoottorilla, mutta ne eivät ole kovin suosittuja.

Muotoilullisesti S90 vaikuttaa todella hyvännäköiseltä autolta sekä sisältä että ulkoa. Se onnistuu tarjoamaan hienostuneisuutta tavalla, jota saksalaiset eivät ole. Myös sisätilat ovat tyylikkäät ja harkitut, kun taas ajokokemus on pehmeä ja pehmoinen hienostuneen jousituksen ja alustan virityksen ansiosta.

Luotettavuuden suhteen S90 näyttää kärsivän, sillä se on keskimääräistä huonommin luotettava auto. Sen arvostus on silti suhteellisen korkea, koska se tuli markkinoille vasta muutama vuosi sitten, ja käytännöllisyydestä ei ole huolta runsaan istuintilan ja suuren tavaratilan ansiosta, varsinkin jos valitset V90-kombiversion.

Volvo S90 – Voimansiirtojärjestelmä

Volvo S90:n moottorivalikoima käynnistyy 2,0 litran 4-sylinterisellä rivimoottorilla, jossa on 197 hv, kun taas 2,0 litran 5-sylinterinen rivimoottori tarjoaa 250 hv. S90 on saatavana myös 4-sylinterisellä moottorilla, joka tuottaa 320hv R-Design-paketilla. Kaikki S90-hybridimallit on suunniteltu 2,0 litran moottorin ympärille, ja niiden tehot vaihtelevat 400 hv:n ja 455 hv:n välillä.

  Mitkä ovat Volvon yleisiä ongelmia?

Kaikki ovat joko FWD- tai AWD-malleja, joissa on vakiona Volvon 8-vaihteinen automaattivaihteisto. Dieselmoottorivaihtoehdot vaihtelevat 4- ja 5-sylinterisistä moottoreista, joiden tehot ovat enintään 235 hv. On turvallista sanoa, että kaikki nämä moottorit ovat tasaisia, tehokkaita ja hienostuneita.

S90:n hyötysuhde on noin 40-50MPGe vakiobensiinimoottoreilla, kun taas hybridit lupaavat jopa 300MPGe sähköisen voimansiirron ansiosta. Kaiken kaikkiaan S90:n voimansiirto näyttää sopivan näin ylelliseen autoon.

Volvo S90 – muotoilu ja alusta

S90 noudattaa Volvon perinteistä laatikkomaista muotoilua, jossa on hieman pyöristetyt reunat, jotta se olisi hienostunut ja futuristinen. LED-valot tekevät autosta kalliin näköisen ja sopivan saksalaisten keskikokoisten luksussedanien täyttämälle yritysparkkipaikalle.

Myös S90:n sisätilat ovat futuristiset ja hienostuneet, ja niissä on paljon korkealuokkaisia materiaaleja ja kauniisti sijoitetut hallintalaitteet. S90 on kunnolla varusteltu tehtaalta lähtien, mikä tarkoittaa, että valtaosa markkinoilla olevista S90-malleista näyttää ja tuntuu luksusautolta.

S90:n jousitus ja alustan viritys on räätälöity yksinomaan miellyttävää ajoa varten, mikä tarkoittaa, että S90 ei ole urheiluauto. Se on tehty loistavaksi, kun se kruisailee moottoritiellä äärimmäisen mukavasti ja hiljaisesti.

Volvo S90 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Kuten alussa mainittiin, S90 ei todellakaan ole luotettava auto. Yleisimmät S90:tä vaivaavat ongelmat liittyvät moottoriin, elektroniikkaan, moottorinohjausmoduuliin, hydrauliikkayksikköön ja polttoainejärjestelmään. Jotkin näistä ovat huolestuttavampia kuin toiset, ja ne näyttävät myös vaikuttavan lähes kaikkiin S90-malleihin.

  Miksi Volvo lopetti xc70:n valmistuksen?

Tämä on jokseenkin harmillinen toteamus, sillä S90 on muuten valtavan suorituskykyinen auto. Mukavuuden ja ylellisyyden taso on yhtä hyvä kuin E-luokassa, A6:ssa ja 5-sarjassa. Kannattaa myös mainita, että saksalaiskolmikko on myös melko epäluotettava, mikä tekee niistä kaikista melko tiiviisti samanarvoisia.

Volvo S90 – Arvo ja käytännöllisyys

Volvo S90 on vielä melko uusi auto, mikä tarkoittaa, että se on vielä suhteellisen kallis, varsinkin uudemmat mallit, joissa on korkealuokkaisemmat moottorit. Näin ollen S90 tulee todennäköisesti olemaan paljon helpommin saatavilla muutaman vuoden kuluttua, erityisesti kun tuleva S90:n päivitys julkaistaan.

Käytännöllisyydeltään S90 on sitä, mitä tämän segmentin autolta voi odottaa. Istuintilasta ei ole pulaa, ja käytettävissä oleva tavaratila on enemmän kuin kohtuullinen. Näkyvyys voisi olla hieman parempi, mutta se on riittävä tämän kokoiselle autolle.

UKK-osio

Kuinka kauan Volvo S90 kestää?

Volvo S90 on melko uusi auto, mikä tarkoittaa sitä, että markkinoilla ei ole kovinkaan montaa paljon ajettua autoa. Niin tai näin, sinun pitäisi odottaa, että S90:llä voi ajaa yli 200 000 kilometriä asianmukaisella huollolla. Jos sitä ei huolleta kunnolla, se todennäköisesti kuolee paljon aikaisemmin.

Volvo-autoille ei ole vierasta kerätä satoja tuhansia kilometrejä matkamittariin, mutta vain, jos niitä huolletaan oikein. Ne ovat monimutkaisia tarkkuuskoneita, jotka pursuavat kaikkea huipputekniikkaa ja vaativat jatkuvaa hoitoa.

  Mikä auto korvasi Volvo C30:n?

Onko Volvo V90 parempi kuin Volvo S90?

Volvo S90 ja Volvo V90 ovat periaatteessa samanlaisia, ainoa ero on se, että V90 on hieman käytännöllisempi auto. Ostopäätös näiden kahden välillä riippuu lähinnä tavaratilavaatimuksistasi ja muotoilumielipiteistäsi, sillä V90 tarjoaa vain käytännöllisemmän kokemuksen.

V90:stä on saatavana myös V90 Cross Country -versio, joka tekee V90:stä maastokelpoisemman. Cross Country tarjoaa hieman utilitaristisemman muotoilun, kuten esimerkiksi Audi A6 Allroad. Sinänsä valintasi pitäisi perustua lähinnä käytännöllisyyteen ja muotoiluun.

Onko Volvo S90 turvallinen auto?

Volvo S90 on todellakin todella turvallinen auto, koska siinä on kaikki tarvittavat huipputekniset turvavarusteet, ja hyvä puoli on se, että monet niistä kuuluvat vakiovarusteisiin. Volvo on merkki, joka tunnetaan autojen turvallisuuden rajojen ylittämisestä, koska se on ollut edelläkävijä monissa turvallisuusominaisuuksissa, joita me kaikki arvostamme ja arvostamme nykyään.

Jos turvallisuus on ensisijainen tavoitteesi, S90 tyydyttää sinua todennäköisesti jopa paremmin kuin sen saksalaiset kilpailijat, jotka tarjoavat useimmiten samoja ominaisuuksia, mutta niitä ei ole saatavana vakiona ja ne ovat yleensä kalliimpia, koska ne ovat osa laajoja lisävarustepaketteja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z