Volvo S90 yleiset ongelmat

Volvo S90 Ongelmat

Volvo S90 on Volvon vuodesta 2019 lähtien valmistama luksussedan lippulaiva. Volvo S90 on suunniteltu kilpailemaan Mercedes Benz E-Classin, BMW 5-sarjan ja Audi A6:n kanssa. Kaikkien neljän tiedetään olevan erittäin monimutkaisia ja täynnä kaikenlaisia ominaisuuksia ja vempaimia, mikä osittain haittaa pitkäaikaista luotettavuutta.

Näin ollen Volvo S90 on valitettavasti keskimääräistä huonommin luotettava auto, mikä on sääli, koska Volvon tiedetään usein valmistavan luotettavampia autoja kuin saksalaiset kollegansa. Niin tai näin, Volvo S90 näyttää keräävän pääasiassa negatiivisen maineen, ainakin monien uskottavien luotettavuuslähteiden mukaan.

Yleisimpiä Volvo S90:n ongelmia ovat viallinen ECM (moottorinohjausmoduuli), hydrauliikkayksikön ongelmat, polttoainepumpun sulakkeet, tärinät ajon aikana ja elektroniikka. Näitä esiintyy yleensä kaikissa S90-malleissa, mikä tarkoittaa, että näitä ongelmia ei ole ratkaistu laajemmassa mittakaavassa.

S90:n ostaminen on kysymys siitä, oletko valmis ottamaan riskin, varsinkin jos tarkastelemallasi autolla ei ole takuuta. S90 on myös suhteellisen kallis huoltaa, kuten muutkin segmenttinsä autot.

Volvo S90 – ECM (moottorinohjausmoduuli) -ongelmat

Polttoainesäiliön sisällä oleva paine ei pääse purkautumaan kunnolla ECM:n ohjelmisto-ongelmien vuoksi. Tämä voi aiheuttaa polttoainesäiliön huomattavaa muodonmuutosta ja puristumista, mikä voi johtaa mahdollisiin polttoainevuotoihin myöhemmin. Tämä voi myös pysäyttää auton ilman varoituksia, mikä on todellakin turvallisuusriski, erityisesti ajettaessa suuremmilla nopeuksilla.

Volvo on jopa julkaissut takaisinkutsun tämän ongelman korjaamiseksi vuonna 2021. Tämä tarkoittaa, että on vielä monia autoja, joita ei ole vielä korjattu. Jos olet siis kiinnostunut ostamaan sellaisen, muista tarkastaa polttoainesäiliö mahdollisten muodonmuutosten ja vuotojen varalta.

Volvo S90 – Hydrauliikkayksikön ongelmat

S90:ssä on myös erikoisia ongelmia, jotka liittyvät moottorin roottoriakseliin. Tarkemmin sanottuna paikkaa, jossa akseli kohtaa jarrujärjestelmän hydrauliyksikön magneettipaketin, ei ole hitsattu kunnolla tehtaalta lähtien. Tämä voi aiheuttaa lukemattomia ongelmia, kuten toimimattoman ABS:n, toimimattoman ESC:n ja niin edelleen.

Tämä tarkoittaa, että jarrutuskykysi on pahasti rajoittunut ja voi siten johtaa moniin ei-toivottuihin seurauksiin. On jopa tapauksia, joissa omistajat ovat raportoineet onnettomuuksista, koska he eivät pystyneet pysäyttämään autoa kunnolla.

  Voiko Volvo XC90:ssä nukkua?

Volvo S90 – Polttoainepumpun sulakeongelma

Polttoainepumpussa sijaitseva 15A:n sulake on tunnetusti räjähtämässä ilman varoitusta, jolloin auto pysähtyy eikä sitä pysty käynnistämään. Tämä tarkoittaa, että S90 ei enää pysty syöttämään polttoainetta moottoriin, eikä se siten ole liikennekelpoinen. Tämä voi tapahtua sekä paikallaan ollessa että moottoritiellä ajettaessa.

Volvo antoi myös takaisinkutsun tästä ongelmasta vuonna 2021, mikä tarkoittaa myös sitä, että monissa S90-malleissa tätä ongelmaa ei ole vielä korjattu.

Volvo S90 – Tärinää ajon aikana

Monet nykyaikaiset Volvo-mallit näyttävät joskus kärsivän lisääntyneestä tärinästä ajettaessa yli 60 mailin tuntinopeudella. Jotkut omistajat ovat valittaneet, että tällaiset ongelmat ovat niin voimakkaita, että se saa auton tuntumaan erittäin epäkäytännölliseltä. Volvo on sanonut, että tällaiset ongelmat johtuvat pääasiassa renkaista, mutta monet omistajat ovat todenneet, että ongelma jatkui myös renkaiden vaihdon jälkeen.

Joka tapauksessa Volvo ei ole vielä antanut lausuntoa, jossa käsiteltäisiin kunnolla tätä ongelmaa, koska se on havaittu uudemmissa Volvo-malleissa. Joidenkin lähteiden mukaan nämä ongelmat saattavat johtua huonolaatuisemmista moottorin kiinnikkeistä tai vaihteiston ongelmista.

Volvo S90 – Sähköongelmat

S90 on melko uusi auto, mikä tarkoittaa, että sen ei pitäisi kärsiä sähköongelmista kovinkaan paljon. Siitä huolimatta omistajat raportoivat joistakin sähköongelmista laajemmassa mittakaavassa. Näitä ovat start/stop-järjestelmän ongelmat, infotainment-näytön häiriöt ja viat, kojelaudan klusteriin liittyvät ongelmat ja ongelmat kattoluukun kanssa.
Jotkut omistajat ovat jopa raportoineet, että start/stop-järjestelmä on aiheuttanut auton ajoittaisen nykimisen eteenpäin, vaikka kuljettaja ei ole ollut ajoneuvon sisällä. Tämä on luonnollisesti valtava turvallisuusongelma, mutta näitä ongelmia ei ole havaittu kovin monella omistajalla.

UKK-osio

Onko Volvo S90 sen arvoinen?

Kuten aiemmin mainittiin, S90 ei todellakaan ole kovin luotettava, mikä tarkoittaa, että luotettavuus ei välttämättä ole yksi sen vahvuuksista. Oli miten oli, S90 on itse asiassa todella mukava auto ajaa, koska se huokuu hienostuneisuutta ja ylellisyyttä. Se tarjoaa paljon tilaa jokaiselle matkustajalle, ja myös tavaratila on todella houkutteleva.

  Onko Volvo halvempi ylläpitää kuin BMW?

Monien mielestä S90 on paljon paremman näköinen kuin saksalaiset kilpailijansa, ja on helppo ymmärtää, miksi. Jos otetaan myös huomioon, että lähes kaikki autovalmistajat (Lexusta lukuun ottamatta) kamppailevat luotettavan luksusluokan keskikokoisen sedanin valmistamisessa, ei ole mitenkään tavatonta, ettei Volvo pysty siihen yhtä hyvin.

Onko Volvo S90 parempi kuin Mercedes E-Class?

Mercedes Benz E-Class onnistuu päihittämään S90:n tekniikassa, mukavuudessa ja ylellisyydessä, kun taas S90 päihittää Mercedeksen turvallisuudessa, tehokkuudessa ja hienostuneisuudessa. Mercedes E-Class on vaikuttava auto, mutta monien mielestä siitä on tullut viime vuosina hieman liian pramea.

Toisaalta S90 vaikuttaa komealta ja hieman hillitymmältä verrattuna E-Klasseen. Niin tai näin, vaikka S90 on todella valtavan ylellinen auto, E-Luokka näyttää tarjoavan kokonaisuutena paremman paketin.

Onko Volvo S90 turvallinen?

Turvallisuuden osalta S90 on segmentin ykkönen. Tämä on enemmän tai vähemmän odotettavissa Volvo-autoilta, sillä ne ovat aina johtavia luotettavuudessa. S90:ssä on monia vakiovarusteena olevia turvavarusteita, ja uusimmat ja mahdollisesti hyödyttömimmät ovat osa lisävarusteita.

Joka tapauksessa, jos turvallisuus on huolenaiheesi, S90 pitää sinut todennäköisesti turvassa, olipa tilanteesi mikä tahansa.

Onko Volvo S90 hyvä käytetty auto?

Kyllä, vuoden 2020 ja 2019 S90 voivat olla hyviä autoja. Se ylpeilee yhdellä luokkansa ylellisimmistä keskikokoisista luksusautoista. S90:n sisätiloissa on tyylikäs muotoilu ja tilavat, tukevat ja muhkeat istuimet. Saat vakiona monia turvallisuus- ja huipputeknisiä ominaisuuksia.

Mikä käytetty S90 minun pitäisi ostaa?

Vuoden 2019 Volvo S90 T6 on urheilullisempi ajettava. Vakiona oleva AWD-järjestelmä tarjoaa paremman pidon huonoissa sääolosuhteissa. S90:n dynaaminen AWD-järjestelmä antaa sille paremman pidon mutkaisilla teillä. S90 T6 -malli on yleissuorituskyvyltään parannus T5-perusmalliin verrattuna.

  Miksi Volvojen arvo laskee niin nopeasti?

Tekeekö Volvo yhä S90-mallia?

Kyllä, Volvo valmistaa edelleen S90-mallia. Volvo tarjoaa vuoden 2022 S90-mallia kolmessa eri versiossa: Momentum (R-Design), Inscription (Inscription). Voimansiirto on nimeltään B6 kaikissa kolmessa varustetasossa. Turboahdettu, ahdettu 2,0-litrainen nelisylinterinen moottori tuottaa 295 hevosvoimaa. Sen voimanlähteenä toimii 48 voltin miedohybridijärjestelmä.

Kuinka kauan Volvo S90 kestää?

Volvojen odotetaan kestävän 250 000 km eli 13 vuotta ilman suurempia korjauksia. Tämä luksusauto on luotettava ja edullisin ylläpitää. Noudata Volvon suosittelemaa huoltoaikataulua, jos haluat Volvosi kestävän.

Kuinka kauan Volvo S90:n jarrut kestävät?

Volvo S90:n jarrupalat voivat kestää 50 000-100 000 km ajotavasta riippuen. Jarrut on tarkastettava useammin, jos ajat kovassa liikenteessä tai käytät niitä säännöllisesti.

Mitkä ovat merkkejä jarruongelmista?

  • Jarruvalo palaa.
  • Vinkuvat tai vinkuvat äänet.
  • Nihkeät äänet.
  • Heilahtelu tai tärinä jarrutettaessa.
  • Nesteen vuotaminen.
  • Pehmeät tai pehmeät jarrut.
  • Auto vetää jarrutettaessa sivulle.
  • Polttava haju.

Miten auton tärinä korjataan?

Voit tuntea autosi ajautuvan, jos käännät ohjauspyörää. Myös ohjauspyörä saattaa täristä ja täristä. Tämä ongelma on helppo korjata – vie autosi linjaukseen, niin se korjaantuu.

Miksi Volvoni etäkäynnistys ei toimi?

Kaukokäynnistys ei toimi, jos polttoaine- tai jäähdytysnestetaso on liian alhainen. Kaukosäädin ei toimi, jos kojelaudassa on varoitusvaloja. Kun Volvo on istunut viisi päivää, se siirtyy ”valmiustilaan”. Sinun on ajettava autoa muutaman minuutin ajan, jotta se lähtee taas liikkeelle.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z