Volvo V60 yleiset ongelmat

Volvo V60 Ongelmat

Volvo V60 on Volvo S60 sedan -malliin perustuva pienikokoinen premium-kombi. Se esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2010, ja se sai mittavan päivityksen vuonna 2014. V60:n toinen sukupolvi esiteltiin vuonna 2018, ja sitä myydään edelleen tänäkin päivänä.

V60:n tavoitteena on tarjota S60 sedanin hienostuneisuutta ja ylellisyyttä ja samalla lisätä yleistä käytännöllisyyttä. Näin ollen V60 kilpailee Audi A4 Avantin, BMW 3-sarjan Touringin ja Mercedes Benz C-luokan tila-auton kaltaisia malleja vastaan.

V60:llä on hyvä maine luotettavuuden suhteen, mutta se ei ole täydellinen. Yleisimmät V60:n ongelmat liittyvät auton elektroniikkaan, polttoainejärjestelmään, ilmastointilaitteeseen, jarrujärjestelmään ja moottoriin liittyviin ongelmiin.

Useimmat näistä voidaan ratkaista suhteellisen helposti, mikä tarkoittaa, että V60:n pitäisi olla takaisin tiellä hetkessä. Joka tapauksessa kaikki autot tarvitsevat huoltoa, erityisesti luksusautot. Monet Volvo-asiantuntijat pitävät V60:tä todella hyvin rakennettuna autona, mikä tarkoittaa, että sen pitäisi kestää muutama sata tuhatta kilometriä ilman suurempia korjauksia.

Volvo V60 – auton elektroniikkaongelmat

Volvo V60 on suhteellisen moderni auto, mutta jopa uusimmissa V60-malleissa esiintyy joskus ongelmia auton sisäisen elektroniikan, kuten kaiuttimien, GPS:n, audiosoittimien ja viestintäjärjestelmien kanssa. Infotainment-näytön tiedetään myös jäätyvän aika ajoin, jolloin se on täysin käyttökelvoton.

Monet omistajat ovat raportoineet ongelmista myös peruutuskameran ja pysäköintiantureiden kanssa. Useimmat näistä liittyvät yleensä ohjelmisto-ongelmiin, ja ne voidaan ratkaista viemällä auto Volvo-jälleenmyyjälle. Harvoin nämäkin vaativat varaosia, mutta kun näin käy, ne eivät yleensä maksa kovin paljon rahaa.

  Miksi Volvo lopetti avoautojen valmistuksen?

Volvo V60 – Polttoainejärjestelmään liittyvät ongelmat

Volvo V60 oli osa takaisinkutsua, joka johtui viallisesta polttoaineen matalapaineen 15 A:n sulakkeesta, jolla on taipumus räjähtää ja joka saa moottorin pysähtymään tai ei pysty käynnistymään. Tämän sulakkeen tehtävänä on säädellä polttoainepumpun toimintaan tarvittavaa virtaa. Kun sulake räjähtää, polttoainepumppu ei pysty hoitamaan tehtäväänsä, jolloin auto ei saa polttoainetta moottoriin.

Jotkut omistajat raportoivat jopa polttoaineantureiden, polttoainesuuttimien ja O2-antureiden ongelmista. Aina kun jokin näistä vikaantuu, autosi todennäköisesti sammuu eikä se todennäköisesti käynnisty.

Volvo V60 – ilmastointilaitteeseen liittyvät ongelmat

Monet omistajat ovat myös raportoineet erilaisista ongelmista ilmastointijärjestelmässä, tarkemmin sanottuna ilmastointilauhduttimessa tai moottorituulettimessa. Jos tunnet, että ilmastointilaitteesi ei pysty lämmittämään autoa tarpeeksi nopeasti, on todennäköistä, että lauhdutin on todennäköisesti rikki. Päinvastoin, jos et pysty jäähdyttämään matkustamoa tarpeeksi nopeasti, lauhdutin on todennäköisesti vikana.

Nämä voidaan korjata vaihtamalla ilmastointilauhdutin kokonaan. Toisinaan voit kuitenkin ratkaista tämän ongelman yksinkertaisella korjauksella.

Volvo V60 – Jarrujärjestelmän ongelmat

Volvo V60:n tiedetään joskus kärsivän jarrujen ongelmista, mikä voi olla suuri turvallisuusriski, sillä jarrut ovat olennainen osa turvallista ajokokemusta tiellä. Yleisimpiä jarruongelmia ovat vikaantunut pyörän nopeusanturi, joka tyypillisesti kytkee ABS-järjestelmän pois päältä, mikä puolestaan aiheuttaa ongelmia lukemattomien aktiivisten turvajärjestelmien, kuten törmäyksenestojärjestelmien, kanssa.

  Volvo S60 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Jos havaitset näitä ongelmia, vie auto mahdollisimman pian mekaanikolle, jotta vältät sen aiheuttamien ongelmien ratkaisemisen tulevaisuudessa.

Volvo V60 – Moottoriongelmat

ECM (moottorinohjausmoduuli) on pieni elektroninen yksikkö, jonka tehtävänä on säätää, milloin ja miten polttoainesäiliössä sijaitseva paine vapautetaan. V60:n tiedetään olevan varustettu ECM-moduuleilla, joilla on joskus taipumus vikaantua, mikä johtaa väistämättä siihen, että polttoainesäiliö ei pysty vapauttamaan kertynyttä painetta.

Tämä voi aiheuttaa säiliön supistumisen ja myöhemmin muodonmuutoksen. Tämä ongelma aiheuttaa todennäköisesti myös moottorin sammumisen, koska polttoainesäiliöön kertyneellä paineella on taipumus päästä moottoriin.

UKK-osio

Onko Volvo V60 luotettava auto?

Useimpien verkossa olevien luotettavuustaulukoiden ja -tutkimusten mukaan Volvo V60 onnistuu tarjoamaan keskimääräistä parempaa luotettavuutta, mikä vastaa suurin piirtein luotettavimpia nykyaikaisia Volvo-malleja. Jotkin tilat, kuten S90, jäävät keskimääräisen luotettavuusluokan alapuolelle, kun taas V60/S60-mallit tarjoavat jatkuvasti suhteellisen häiriöttömiä kokemuksia.

Suurin osa V60:tä vaivaavista ongelmista ei ole kovin haitallisia, mikä tarkoittaa, että voit nauttia V60:stä melko pitkään ilman, että sinun tarvitsee käyttää kohtuuttomia summia rahaa korjauksiin.

Kuinka paljon Volvo V60:n ylläpito maksaa?

Monien verkkosivujen mukaan Volvo V60 maksaa yleensä noin 10-11 000 dollaria sekä huolto- että korjauskustannuksia 10 ensimmäisen omistusvuoden aikana. Näissä lähteissä todetaan myös, että V60:llä on 30 prosentin todennäköisyys joutua suureen korjaukseen 10 ensimmäisen omistusvuoden aikana.

  2022 Mercedes C300 vs. Volvo S60

Nämä luvut ovat jonkin verran paremmat verrattuna moniin saksalaisiin kilpailijoihin. Kaiken kaikkiaan V60 ei ole kovin kallis huollettavaksi ja korjattavaksi ottaen huomioon markkina-aseman ja kilpailijat.

Kuinka kauan Volvo V60 kestää?

Se riippuu siitä, miten hyvin autosta on pidetty huolta. Joidenkin lähteiden mukaan V60:n pitäisi helposti kestää noin 20 vuotta tai 200 000 kilometriä. Ne voivat kuitenkin kestää paljon pidempään, jos niitä huolletaan oikein. Volvojen tiedetään yleisesti ottaen kestävän melko pitkään, varsinkin niiden, joiden luotettavuustulos on keskimääräistä parempi.

Volvo S60 on suurin piirtein sama kuin V60, ja ainoa ero on sisätiloissa ja tavaratilassa. Aikaisemmat Volvo V60 -sukupolvet ovat hieman huolestuttavampia, mutta myös ne näyttävät kestävän yli 200 000 kilometriä, jos niitä huolletaan riittävän hyvin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z