Yleisiä ongelmia Renault Zoe -mallissa

Renault Zoe

Renault Zoe on pieni viisiovinen sähköauto, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2012. Se on suunniteltu pieneksi kaupunkiautoksi, joka pystyy kulkemaan ruuhkaisen Euroopan keskustojen liikenteessä. Zoe on suunniteltu niin, että se vie mahdollisimman vähän tilaa, mikä tarkoittaa, että se ei ole erityisen tilava tai hyvä pitkän matkan ajoon.

Tässä artikkelissa käymme läpi kaikki Renault Zoen yleiset ongelmat, mikä tarkoittaa, että kerromme, mikä Zoessa voi mennä pieleen, kuinka vakavaa se on ja mitä voit tehdä sen korjaamiseksi. Näitä ovat esimerkiksi jarrujen ongelmat, jotka voivat menettää tehonsa, ja kaasupolkimen ongelmat.

Muita ongelmia ovat muun muassa vaihteistoon liittyvät ongelmat, jotka voivat irrottaa auton pysäköintivaihteen ja siten aiheuttaa auton pyörimisen. Meidän on myös puhuttava turvallisuudesta, sillä Renault Zoe ei ole erityisen turvallinen auto, varsinkaan vuoden 2010 jälkeiseksi autoksi. Vaikka tämä ei ole teknisesti ongelma luotettavuuden kannalta, se on todellakin vakava ongelma.

Viimeinen ongelma, josta puhumme, on lämmitin, joka voi pettää ja lakata puhaltamasta lämmintä ilmaa. Kaiken kaikkiaan Zoe on luotettavuudeltaan keskitasoa, mutta vain, jos siitä huolehditaan asianmukaisesti.

Jarrujen ongelmat

Renault on kokenut muutamissa autoissaan samoja ongelmia, joissa jarruletkun sisäpuoli hankautuu pyöräkotelon sisäpuolelle ja heikkenee ajan myötä. Tämä voi aiheuttaa näiden letkujen vuotamisen, mikä johtaa todella huonoon jarruvasteeseen. Jos näin käy, auton pysäyttäminen on vaikeaa nopeudesta riippumatta.

  Onko olemassa 7-paikkainen Renault?

Tästä syystä Renault kutsui useita autoja takaisin kaksi kertaa ongelman korjaamiseksi. Parasta, mitä voit tehdä, on pitää näitä jarruputkia silmällä ja tarkastaa ne aina öljynvaihdon yhteydessä. Jos ne näyttävät kuluneilta, muista vaihtaa ne ennen kuin ne alkavat vuotaa, jotta et joudu onnettomuuteen.

Kaasupolkimen ongelmat

Renault Zoen omistajat ovat valittaneet muutamissa tapauksissa siitä, että kaasupoljin on juuttunut jumiin, jolloin kaasua ei voi irrottaa. Tämä ongelma kuulostaa todella vakavalta, ja se onkin todella vakava. Renault kertoi, että joihinkin vuoden 2017 malleihin on asennettu väärä poljin.

Tähän liittyvä takaisinkutsu varmisti, että kaikki nämä polkimet vaihdetaan, mutta oli tilanteita, joissa ihmiset valittivat tästä ongelmasta polkimen vaihdon jälkeenkin. Kaiken kaikkiaan kannattaa aina tarkastuttaa kaasupoljin jälleenmyyjällä varmistaaksesi, että kaikki on niin kuin pitääkin.

Vaihteistoasiat

Zoen vaihdevivussa olevan pienen tapin tiedetään katkeavan ja mahdollistavan auton vierimisen pois, vaikka se olisi pysäköitynä. Onneksi tämä ongelma ei vaikuta käsijarruun, mikä tarkoittaa sitä, että ongelmaan pitäisi pystyä vaikuttamaan yksinkertaisesti kytkemällä elektroninen käsijarru päälle aina, kun valitset pysäköinnin.

Tästä huolimatta tämä on vakava ongelma, ja Renault on toteuttanut muutamia takaisinkutsuja torjuakseen ongelman täysin. Ota siis yhteyttä Renault-jälleenmyyjään ja kysy, onko tarkasteltavana oleva auto ollut osa näitä takaisinkutsuja.

  Yleisiä ongelmia Renault Scenic kanssa

Huono turvallisuusluokitus

Euro NCAP ”palkitsi” Renault Zoen surkealla 0 tähdellä 0:sta, mikä tarkoittaa, että se ei täytä vähimmäisvaatimuksia, joita tarvitaan, jotta sitä voitaisiin pitää turvallisena autona. Sivutörmäystestissä Zoe on saanut huonoimmat tulokset, sillä se ei onnistu pitämään kuljettajaa ja matkustajia riittävän turvassa.

Toki Zoe on todella pieni auto, joten ihmiset luulevat luonnollisesti, että sen pitäisi olla suhteellisen vaarallinen, mutta näin ei aina ole, sillä markkinoilla on monia 5 tähden luokituksen saaneita pienikokoisia autoja.

Lämmitinongelmat

Jos aistit, ettei lämmitin kykene tuottamaan lämmintä ilmaa, se kannattaa tarkastaa mahdollisimman pian. Muista ensin kytkeä ECO-tila pois päältä, sillä ECO-tila voi joskus olla ongelman aiheuttaja. Tämän korjaamiseksi sinun on kunnostettava ilmastointijärjestelmän lämmitin ja päivitettävä ohjelmisto.

Jos puhallin ei toimi, sinun on testattava sen virransyötöt. Jos ne ovat olemassa, mutta tuuletin ei silti toimi, sinun on vaihdettava se.

UKK-osio

Onko Renault Zoe poistumassa markkinoilta?

Kyllä, Renault Zoe näyttää olevan menossa ikuiseen lepoon, sillä se korvataan tulevalla Renault 5 EV:llä. Renault ajatteli, että olisi parasta elvyttää Renault 5 -nimi, mutta Zoe istuu samassa segmentissä, mikä tarkoittaa, että sen oli poistuttava, jotta Renault 5:lle saataisiin tilaa.

Tämä on järkevää, sillä autonvalmistajat haluavat tuoda markkinoille upouusia jännittäviä EV-malleja, joissa on futuristinen muotoilu, jotta brändi saataisiin uudelleen käyttöön. Alkuperäinen Renault 5 on yksi kaikkien aikojen ikonisimmista Renault-malleista, joten uuden Renault 5 EV:n pitäisi olla todella mielenkiintoinen auto.

  Renault Clio - yleiset ongelmat

Mikä kilpailee Renault Zoen kanssa?

Tässä segmentissä on muutamia todella samankaltaisia autoja, jotka kaikki saavat käyttövoimansa sähköstä ja ovat pieniä. Näitä ovat Fiat 500e, joka on hieman tyylikkäämpi pieni sähköauto, Mini 500 Electric, joka on myös ikoninen auto, ja uusi Honda e, joka on ylivoimaisesti siisteimmän näköinen pieni sähköauto markkinoilla tällä hetkellä.

Kaiken kaikkiaan tätä segmenttiä ollaan parhaillaan uudistamassa, mikä tarkoittaa sitä, että kaikki nämä tulevat ajan mittaan olemaan yhä tärkeämpiä.

Kuinka monta kilometriä Renault Zoe kestää?

52,5 kWh:n akkukapasiteetin ansiosta sinun pitäisi pystyä kulkemaan noin 240 mailia täydellä latauksella. Latausnopeus vaihtelee 3 kWh:n ja 22 kWh:n välillä, mikä on nykystandardien mukaan hidasta ja osittain syy siihen, miksi Renault Zoe on korvattava jollakin uudenaikaisemmalla, joka pystyy todelliseen DC-pikalataukseen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z