Audi Q4 e-tron ongelmat

Audi Q4 e-tron ongelmat

Vuonna 2021 Audi julkaisi toisen sähköisen katumaasturin, Q4 e-tronin. Tämä tyylikkään näköinen sähköistetyn metallin kappale on suunniteltu niille, jotka haluavat sähköauton, joka ei uhraa ylellisyyttä, teknologiaa tai tyyliä. Aivan ensimmäinen Audi EV, e-tron-maasturi, ei ollut kovinkaan luotettava ilmestyessään, mutta Audi on nostanut panoksiaan uusimmilla EV:llä.

Vielä on liian aikaista sanoa, onko Q4 e-tron yhtä luotettava kuin kaikki muut MEB-alustaan perustuvat VAG:n EV:t. Useimmat MEB VAG:n autot ovat luotettavia, eikä niissä ole havaittavissa mitään suuria ongelmia kautta linjan, mutta on joitakin asioita, joista kannattaa puhua. Loppujen lopuksi yksikään auto ei ole täydellinen, sillä jokaisessa autossa on ainakin yksi tai kaksi vikaa.

Yleisimmät Q4 e-tronin ongelmat liittyvät turvatyynyihin, sähköiseen voimansiirtoon, infotainment-järjestelmään, autoa ohjaavaan Audin puhelinsovellukseen ja kylmään säähän liittyviin ongelmiin. Suurin osa näistä liittyy ohjelmistoon, mikä tarkoittaa, että ne todennäköisesti korjataan seuraavien mallivuosien aikana.

Q4 on vielä melko uusi lisäys EV-maailmaan, emmekä voi sanoa varmasti, että nämä ovat ainoat ongelmat, jotka tulevat vaivaamaan Q4:ää. Meidän on odotettava ja katsottava, miten Q4 pärjää tulevina vuosina, mutta tällä hetkellä w on luotettava ajoneuvo.

Audi Q4 e-tronin turvatyynyongelmat

Ei ole mikään yllätys, että upouusi auto vedetään takaisin muutama kuukausi sen jälkeen, kun se on lähtenyt tehtaalta, sillä näin on kaikkien suurten automerkkien kohdalla. Syy siihen, miksi jotkut Q4-mallit kutsuttiin takaisin, johtuu sivuturvatyynystä, jota ei kehitetty markkinoille vaan pikemminkin testitarkoituksiin.

  BMW 328i VS Audi A4 - kumpi on parempi?

Tämä oli rehellinen virhe Audin taholta, ja se kutsui takaisin vain muutamia kymmeniä Q4-malleja ja korvasi kyseiset turvatyynyt täysin hyväksytyillä. Takaisinkutsun koodi on 69CT, joten jos olet kiinnostunut, voit katsoa jokaisen Q4 e-tron -mallin ja kysyä Audi-jälleenmyyjältäsi, tarvitseeko katsomasi auto tämän ongelman korjauksen.

Audi Q4 e-tronin sähköiset voimansiirto-ongelmat

On muutamia tapauksia, joissa omistajat valittivat Q4:n joko menettävän tehoa tai epäröivän kiihdyttää. Joidenkin asiantuntijoiden mukaan nämä ongelmat johtuvat ohjelmistosta, ja ne pitäisi saada korjattua ennen pitkää. Toiset katsovat, että ongelma liittyy auton jäähdytysjärjestelmään, mutta tämän väitteen tueksi ei ole juurikaan todisteita.

Joka tapauksessa näyttää siltä, että tästä ongelmasta on raportoitu tähän mennessä vain kourallinen kertoja, joten sen ei tarvitse koskea kaikkia Q4-malleja. Siitä huolimatta on aina hyvä idea testata Q4-malli perusteellisesti kaikissa tiloissa ja lataustiloissa, jotta nähdään, onko siinä mitään ongelmia, jotka saattavat aiheuttaa päänvaivaa omistamisen aikana.

Audi Q4 e-tronin infotainment-järjestelmän ongelmat

Q4 e-tron on monimutkainen kone, joka on täynnä runsaasti ominaisuuksia, jotka on suunniteltu sekä viihdyttämään sinua että pitämään sinut turvassa. Muutamat omistajat ja autotoimittajat ovat kuitenkin valittaneet, että MMI-infotainment-järjestelmän tiedetään joskus jäätyvän kokonaan tai sammuvan, mikä poistaa käytöstä myös joitakin turvaominaisuuksia.

Ei ole viitteitä siitä, että mikään näistä olisi koskaan aiheuttanut onnettomuutta tai vastaavaa, mutta se on ehdottomasti mainittava. Myönnettäköön, että useimmissa nykyaikaisissa autoissa on ongelmia infotainment-järjestelmien kanssa, koska ne ovat monimutkaisia ja herkkiä. Tekniikka ei ole yhtä vankkaa kuin mekaniikka, joten tämä on jotain, mitä todennäköisesti kohtaat useimpien autojen kanssa jossain vaiheessa.

  Kumpi on parempi S-Tronic vai Tiptronic?

Audi Q4 e-tron Audi-sovellusongelmat

Kuten useimmissa sähköautoissa nykyään, myös Q4:ssä on oma puhelinsovellus, jolla voi ohjata ja valvoa monenlaisia hallintalaitteita, kuten matkustamon esilämmitystä, auton lataustilan tarkistamista ja monia muita tietoja. Monet omistajat ovat kuitenkin valittaneet, että sovellus ei näytä paljon muuta kuin lataustilan.

Omistajat ovat valittaneet, että monet kilpailevat autonvalmistajat mahdollistavat navigointikohteen esivalinnan puhelimesta ennen autoon astumista. He sanovat myös, ettei Q4:n avulla voi ajoittaa etälatausta.

Audi Q4 e-tronin ongelmat kylmällä säällä

Talviaika on joidenkin sähköautojen kryptoniittia, ja Q4 näyttää olevan Teräsmies. Monet omistajat ovat valittaneet, että autolla on ongelmia akun tasaisen latauksen ylläpitämisessä, kun autolla ajetaan kylmissä olosuhteissa.
Jotkut heistä ovat myös valittaneet, että auton latausportti ja laturi eivät toimi kunnolla ja kieltäytyvät lataamasta autoa kylmän sään vuoksi.

UKK-osio

Onko Audi Q4 e-tron sen arvoinen?

Audi Q4 e-tron on todella hieno auto, joka tarjoaa tärkeimmät tekijät, joita useimmat EV-ostajat etsivät autolta. Ensinnäkin Q4 näyttää ulkoisesti erittäin futuristiselta terävien linjojen ja joukon huomiota herättävien ominaisuuksien ansiosta. Q4:n sisätilat ovat yhtä futuristiset, ja niissä on runsaasti huipputeknisiä ominaisuuksia.

On olemassa autoja, jotka tarjoavat enemmän kilometrejä dollarilla, mutta useimmat ihmiset eivät ole siitä niin kiinnostuneita kuin voisi luulla. Sinänsä Q4 on sen arvoinen, sillä se on yksi parhaista Audi EV -autoista ja tulee todennäköisesti olemaan todella suosittu auto.

  Audi S5 Sportback Luotettavuus

Onko Audi Q4 e-tron käytännöllinen auto?

Audi Q4 e-tron on samankokoinen kuin Q5, mutta se ei ole yhtä käytännöllinen kuin Q5, koska siinä on vähemmän istuin- ja tavaratilaa kuin Q5:ssä. Toisaalta Q4:ssä ei ole suurta keskimmäistä voimansiirtotunnelia, mikä tarkoittaa, että sen takaosaan mahtuu kolme aikuista hieman helpommin.

Pääntila ei ole yhtä hyvä, mutta kokonaistila tyydyttää todennäköisesti useimpia ihmisiä.

Kuinka kauan Audi e-tron kestää?

Audi Q4 e-tronin pitäisi kestää helposti muutamia satoja tuhansia kilometrejä ilman suurempia peruskorjauksia. Sähköautot näyttävät kestävän hyvin omistuksen aikana lukuun ottamatta akkua, joka on vaihdettava jossain vaiheessa.

Q4:llä on kuitenkin vähintään 10-15 vuoden käyttöaika, ennen kuin tämä on tarpeen. Kaiken kaikkiaan Q4:n pitkäikäisyydestä ei kannata olla huolissaan, sillä se on parempi kuin monet Audin polttomoottoriautot.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z