BMW 225xe yleiset ongelmat

BMW 225xe Ongelmat

BMW 225xe on täydellinen perheauto, sillä siihen mahtuu jopa viisi henkilöä. Kompaktista rakenteestaan huolimatta 225xe tuntuu ratin takaa BMW:ltä. Mutta mitkä ovat joitakin yleisiä ongelmia, joita BMW 225xe kohtaa?

BMW 225xe Active Tourer PHEV -autossa on useita ongelmia, jotka BMW-huoltokeskus tai sertifioitu teknikko voi helposti hoitaa. Joitakin ongelmia ovat esimerkiksi sähköongelmat, polttoaineläpän kannen ongelmat, heikko akku, korkea akkujännitteen oikosulku ja EVAP-järjestelmän ongelmat.

Mitkä ovat BMW 225xe -mallin yleiset ongelmat?

Polttoaineläpän kannen ongelma

Ensimmäinen ja yleinen ongelma, jonka BMW 225xe -omistajat kokevat, on polttoaineläpän kannen ongelma. Vaikka BMW 225xe -mallissa on kahva, jota vetämällä polttoaineläpän kansi aukeaa automaattisesti, näin ei aina tapahdu. Useat 225xe:t ovat jumiutuneet ja pakottaneet kuljettajan ottamaan asian omiin käsiinsä.

Polttoaineläpän kannen kyljessä on vihreä johto, jonka avulla voit vetää kannen auki ja tankata autosi. Suurin syy kannen jumiutumiseen on vaurioituminen tai huono suunnittelu. Jos kyseessä on mekaaninen vaurio, sinun on käytettävä ylimääräistä voimaa kannen vetämiseksi auki.

Voimansiirtoon liittyvät ongelmat

Vaikka voimansiirto-ongelma on yleinen BMW 330e -mallissa, sitä voi esiintyä myös BMW 225xe -mallissa. Voimansiirto koostuu useista osista, kuten vaihteistosta, akselista, pyöristä ja vetoakseleista, jotka voivat mennä vikaan milloin tahansa. Kun siis kuulet autostasi tulevan outoa ääntä tai vaihteiston vuotavan, voimansiirto tarvitsee teknikon huomiota.

  Voiko lihava ihminen ajaa BMW:tä?

Vaihteiston toimintahäiriö tapahtuu yleensä voimakkaan kiihdytyksen, jyrkkien rinteiden tai nopean kiihdytyksen aikana. Paras tapa diagnosoida voimansiirto on skannata se ja korjata ongelma.

Sähköongelmat

BMW:t ovat synonyymi sähköongelmille. Myös BMW 225xe PHEV:llä on omat sähköongelmansa. Yksi yleisimmistä sähköongelmista, joita tämän PHEV:n omistajat todennäköisesti kohtaavat, on se, että kun he ajavat ja siirtävät vaihdevivun R- tai D-asentoon, he saattavat huomata virheilmoituksen ”P:tä ei ole valittu” ja kieltäytyä ajamasta.

Tämän virheilmoituksen lisäksi jotkut käyttäjät ovat myös kertoneet, että äänikomentojärjestelmä laukeaa toistuvasti. Tämä voidaan kuitenkin korjata helposti kytkemällä kaikki pois päältä ja käynnistämällä auto uudelleen. Varmista, että sinulla on päivitetty ohjelmisto, jotta vältät tällaiset pienet ongelmat.

Heikko akku

Yksi plug-in-hybridiauton omistamisen suurimmista haasteista on se, että niiden akut ovat heikkoja. BMW 225xe ei ole poikkeus, sillä myös sen akku on heikko. Useat käyttäjät ovat valittaneet, että akku menettää latauksensa useiden kilometrien jälkeen. Eräs käyttäjä totesi, että hänen toimintasäteensä oli pienentynyt 30 kilometristä 24 kilometriin muutamassa vuodessa.

BMW 225xe:n kaltaiset pistokehybridiautot auttavat kuljettajia käyttämään vähemmän bensaa. Kun akun toimintasäde alkaa kuitenkin pienentyä, on tärkeää vaihtaa akku, jotta polttoainekuluja voidaan edelleen vähentää. Ainoa ongelma on, että plug-in-hybridiauton akun vaihtokustannukset ovat kalliimmat kuin tavallisen akun.

Suurjänniteakun oikosulku

Toinen yleinen ongelma, jonka BMW 225xe -käyttäjät kohtaavat, on korkeajänniteakun oikosulku. Tämä johtuu yleensä korkeajänniteakun sisällä olevista epäpuhtauksista. Huomaa, että BMW 225xe:n korkeajännitettä tarvitaan moottorin käyttövoiman saamiseksi. Lisäksi korkea jännite lisää myös tehokkuutta.

  Paras paikka ostaa käytetty BMW

Jos BMW 225xe -autossasi on korkeajänniteakun oikosulku, vie autosi lähimpään BMW-huoltoon tarkastettavaksi. Vaikka ongelma on korjattavissa, se on melko kallis.

Haihtumispäästöjärjestelmään liittyvät ongelmat

Kuten useimmissa plug-in-hybridiautoissa, myös BMW 225xe:ssä voi olla ongelmia haihtumispäästöjärjestelmän kanssa. Haihtumispäästöjärjestelmän (EVAP) tehtävänä on varastoida ja hävittää polttoainehöyryt ennen niiden päästämistä ilmakehään. Tämä ei ainoastaan auta ympäristöä vaan myös polttoainetehokkuutta.

Kun olet kuitenkin ajanut BMW 225xe -autollasi useita kilometrejä, sinulla saattaa alkaa olla EVAP-ongelmia. Tämä johtuu yleensä vaurioituneesta letkusta tai tuuletusaukosta tai huonosta vuodonilmaisulampusta. Mutta asianmukaisen huollon ja korjauksen ansiosta tämän ongelman ei pitäisi vaivata sinua, vaikka olisit ajanut useita kilometrejä.

FAQ

Onko BMW 225xe luotettava?

Ei, BMW 225xe ei ole luotettava auto. BMW:t saattavat olla korkealla sijalla polttoainetaloudellisuudessa, mutta niissä on paljon ongelmia ja niiden varaosat ovat kalliita. Monien luotettavuuslaitosten mukaan BMW sijoittuu viimeiseksi. BMW 225xe ei ole poikkeus, ja sen huolto voi olla melko kallista.

Ovatko BMW:n pistokehybridien akut kestäviä?

Kyllä, BMW:n pistokehybridin akut ovat kestäviä. Ne eivät ehkä ole samalla tasolla kuin Teslan, mutta niillä voi ajaa yli 60 000 kilometriä. Sitä paitsi BMW väittää, että sen akut voivat kestää yli 10 vuotta, mikä on suuri saavutus. Siitä huolimatta 10 vuoden jälkeen akku saattaa pudottaa toimintasäteensä.

  Ovatko BMW:t hyviä autoja?

Kuinka monta kilometriä BMW 225xe voi ajaa sähköllä?

Vaikka vuoden 2021 BMW 225xe ei olekaan varustettu kovin tehokkaalla akkupaketilla, sillä voi ajaa jopa 34 mailia, mikä on poikkeuksellista. Tämä on sama toimintasäde kuin BMW i8:lla, joka on kalliimpi ja tehokkaampi. Huomaa, että tämä toimintasäde voi olla pienempi aikaisemmissa vuosimalleissa.

Tulos

BMW 225xe voi olla poikkeuksellinen aktiivinen matkailuauto, jossa on plug-in-hybridivetojärjestelmä, mutta siinä on myös useita seikkoja, jotka kiinnostuneiden ostajien on hyvä tietää. Tässä autossa on heikko akku, ongelmia EVAP-järjestelmän kanssa, polttoaineläpän kannen ongelma, voimansiirtoongelmia, korkeajänniteakun oikosulku ja sähköongelmia.

Yleisesti ottaen BMW 225xe on käytännöllinen auto, sillä siinä on jopa enemmän tavaratilaa kuin BMW i3:ssa. Lisäksi se on kokoonsa nähden riittävän tilava ja toimii erinomaisesti. Auto on myös luotettava ja erittäin tehokas. Asianmukaisella hoidolla ja huollolla useimmat edellä mainituista ongelmista voidaan välttää.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z