BMW 318d – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

BMW 318d

BMW:n 3-sarjan käyttöönotto BMW:n mallistossa oli valtava käännekohta BMW:n tuotemerkille ja menestykselle. BMW 3-sarjasta ei tullut vain BMW:n ehdoton ykkönen, vaan siitä tuli myös brändin kasvot. Yksi merkittävimmistä BMW 3-sarjan autoista on BMW 318d.

BMW 318d on sedan, johon mahtuu viisi henkilöä. Siinä on myös kunnon tavaratila, siisti sisustus ja ihastuttava ulkomuotoilu. Esittelynsä aikana vuonna 2005 se oli yksi tuon ajan hienoimmista keskikokoisista sedaneista. Sen erinomaisen luotettavuuden, turvallisuuden, mukavuuden ja suorituskyvyn ansiosta.

BMW 318d:n historia

Vuonna 1975 tapahtuneesta esittelystään lähtien BMW 3-sarjasta on tullut BMW:n myydyin sarja. Se ilmentää BMW:n henkeä, ja siksi monet BMW:n ystävät suosivat sitä muiden sarjojen sijaan. BMW 318d esiteltiin viidennessä sukupolvessa, eikä se ole koskaan tuottanut pettymystä.

BMW 318d:tä valmistettiin vuosina 2005-2012. Muiden BMW 3-sarjan mallien tavoin myös BMW 31d:stä oli bensiiniversio; BMW 318i, joka oli luotettavampi. Toisin kuin 318i:hen, johon tehtiin kuitenkin vain kaksi muutosta tuona aikana, 318d:hen tehtiin kolme muutosta ennen sen lakkauttamista.

Nykyään BMW 318d on edelleen yksi markkinoiden luotettavimmista ja halutuimmista käytetyistä BMW 3-sarjan sedaneista. Oikealla huollolla ja huolenpidolla BMW 318d on edelleen auto, jolla on varaa laskea.

BMW 318d:n ominaisuudet

Ulkonäkö

BMW 3-sarjan mallit erottuvat edukseen niiden yksinkertaisen mutta tyylikkään muotoilun ansiosta. BMW 318d ei ole poikkeus, sillä se näyttää edelleen erinomaiselta jopa nykyäänkin. Ulkoiset piirteet, kuten koria myötäilevä rypytysviiva, kahden LED-ajovalojen väliin sijoitettu munuaisritilä ja suuret 18-tuumaiset kevytmetallivanteet, tekevät siitä näyttävän.

  BMW X3 yleiset ongelmat

Lisäksi sisätilat on toteutettu hyvin huippuluokan materiaaleilla ja viimeistelyllä. Siinä on esimerkiksi alumiiniverhoilut, nahkaverhoilu, nahkainen ohjauspyörä ja paljon muuta. Siinä on myös turvallisuusominaisuuksia, kuten turvatyynyt, elektroninen jarrutehostin, lasten turvalukot, selkäpiisusuoja ja paljon muuta.

Suorituskyky

BMW 318:n suorituskyky on hyvä, mutta ei ylivoimainen. Siinä on kaksi moottorivaihtoehtoa; toinen mallivuosille 2005-2007 ja toinen mallivuosille 2007-2012. Ensimmäinen moottori on nelisylinterinen M47D20TU2. Se tuottaa maksimissaan 121 hv ja 210 lb-ft vääntöä.

Toinen moottori on N47D20-suoravetoinen 4-sylinterinen moottori, jota käytettiin vuosina 2007-2012. Tämä moottori tuottaa enintään 141 hv ja 240 lb-ft vääntöä. Julkaisunsa aikana nämä moottorit olivat erittäin tehokkaita, mutta ne ovat jääneet nykyisten ylivoimaisten moottoreiden varjoon.

Mukavuus ja tavaratila

Jos olet perheellinen tai haluat vain mukavan auton päivittäiseen ajoon, BMW 318d on täydellinen auto sinulle. Tähän autoon mahtuu jopa viisi henkilöä ja siinä on runsaasti tavaratilaa. Tavaratilaa on 480 litraa, joten voit säilyttää lähes kaiken, mitä tarvitset piknikillä.

Polttoainetehokkuus

Vaikka BMW 318d on vanha malli, se on silti polttoainetehokas myös nykypäivän standardien mukaan. Manuaalivaihteistolla varustettuna 318d:n hyötysuhde on 55,4-58,9 mpg. Automaattivaihteistolla varustettuna sen kulutus on sitä vastoin 52,3-55,4 mpg.

Hinta

BMW 318d:n hintaluokka on 21 000-40 000 dollaria. Tämä on reilua ottaen huomioon, että auto on erittäin luotettava, mukava, tilava ja huippuluokan ominaisuuksilla varustettu. Siitä huolimatta on tärkeää tehdä asianmukainen huolellisuus ennen tämän auton ostamista yksityishenkilöltä. Lisäksi kannattaa tarkistaa ajokilometrit, ellet halua viettää enemmän aikaa autotallissa.

  Onko Volvo vai BMW turvallisempi?

FAQ

Onko BMW 318d luotettava?

Kyllä, BMW 318d on erittäin luotettava auto, mutta sen korjaus- ja huoltokustannukset tekevät siitä vähemmän luotettavan. Myös BMW:n osien hankintakustannukset ovat paljon korkeammat kuin useimpien kilpailijoiden, mikä tekee tästä autosta kaiken kaikkiaan vähemmän luotettavan.

Mikä on BMW 318d:n korkea ajokilometrimäärä?

BMW 318d kuuluu 3-sarjan mallistoon. Tämä tarkoittaa, että se voi kerätä paljon kilometrejä, jos sitä huolletaan asianmukaisesti. Jotkut omistajat ovat sanoneet ajaneensa yli 300 000 kilometriä. Kuitenkin kun BMW 318d saavuttaa 150 000 mailia, sitä pidetään suurena kilometriasteena, ja autoon alkaa kehittyä vakavia ja kalliita ongelmia.

Mitkä ovat BMW 318d:n yleiset ongelmat?

BMW 318d on ylellinen ja suorituskykyinen sedan, jossa on erinomainen matkustamo- ja tavaratila. Tässä autossa on kuitenkin useita ongelmia, joita joudut käsittelemään sen ikääntyessä. Joitakin yleisimpiä ongelmia ovat muun muassa ajoitusketjun vikaantuminen, jäähdytysnestevuoto, sähköongelmat, viallinen turboahdin, EGR-ongelmat ja paljon muuta.

Lisäksi on tärkeää tietää, että mitä vanhemmaksi auto tulee, sitä enemmän ongelmia ilmenee ja sitä korkeammat ovat huoltokustannukset.

Miten voin pidentää BMW 318d:n käyttöikää?

Paras tapa pidentää BMW:n käyttöikää on noudattaa valmistajan suosittelemia määräaikaishuoltoja. Toiseksi harjoittakaa oikeanlaista ajotapaa. Kolmanneksi pidä silmällä mittaristoa ja kuuntele moottoria. Lisäksi täytä nesteet tarpeen mukaan ja mene tarkastukseen, jos epäilet jotain.

  2022 Mercedes GLA vs. BMW X1

Kuinka nopea BMW 318d on?

BMW 318d ei kuulu luokkansa nopeimpiin autoihin. Esimerkiksi vuoden 2012 BMW 318d:ssä on 2,0-litrainen 16v inline4-dieselmoottori, joka tuottaa enimmillään 141 hevosvoimaa. Tämän lisäksi se kiihtyy 0-100:een 9,0 sekunnissa, mikä on hieno mutta ei vaikuttava. Sen huippunopeus on myös 132 kilometriä tunnissa.

Yhteenveto

BMW 31d on monen unelma-auto. Sen lisäksi, että tässä sedanissa on mukavat ja ylelliset sisätilat, siinä on huipputeknologiaa, huippuluokan turvallisuusominaisuuksia ja erinomainen käsiteltävyys. Siitä huolimatta siinä on myös useita ongelmia, joita käyttäjät joutuvat käsittelemään, kuten ajoketjuongelmia, jäähdytysnestevuotoja, moottoriongelmia ja niin edelleen.

Vaikka autossa on useita ongelmia, sen asianmukainen hoito ja huolto voi pitää sen kunnossa ja sujuvana. Sinun on kuitenkin oltava valmis käyttämään rahaa, sillä BMW:n ylläpito ei ole halpaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z