BMW 530e:n yleiset ongelmat

BMW 530e ongelmat

BMW valmistaa pitkälle suunniteltuja ja suorituskykyisiä ajoneuvoja. Ja suurimmaksi osaksi BMW 530 täyttää nämä odotukset. BMW-malleissa tiedetään kuitenkin olevan myös paljon ongelmia, ja myös BMW 530e:ssä on erilaisia ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien on hyvä tietää. Mutta mitkä ovat BMW 530e:n yleisiä ongelmia?

BMW 530e:n yleisiä ongelmia ovat moottorin toimintahäiriöt, öljyvuodot, elektroniikkaongelmat, hybridiongelmat, EGR-ongelmat ja LED-päiväajovalojen kellertävä värimuutos. Vaikka BMW 530e:ssä on ongelmia, se on luotettavampi kuin muut BMW 5-sarjan mallit. Lisäksi useimmat sen ongelmista on helppo ja halvempi korjata.

Mitkä ovat BMW 530e:n yleiset ongelmat?

Moottorin toimintahäiriö

Vaikka BMW 530e:ssä ei ole paljon moottoriongelmia, siinä on silti useita moottoriongelmia. Esimerkiksi BMW 530e:hen asennetussa B48-moottorissa on raportoitu epäonnistuneita hihnapyöriä, jotka murtuvat. Tämän murtuman seurauksena hihna irtoaa generaattorista yhdessä jäähdytysnestepumpun kanssa.

Lisäksi useat BMW 530e:n käyttäjät ovat raportoineet kuulleensa outoja ääniä jo viikon kuluttua auton ostamisesta. Jos siis törmäät johonkin näistä ongelmista, kun autosi on vielä takuun piirissä, BMW hoitaa ongelmat.

Öljyvuodot

Öljyvuodot ovat yleisiä monissa BMW-malleissa. BMW 530e ei ole poikkeus. Tämän auton öljyvuodot johtuvat tiivisteen rikkoutumisesta. Varmista siis ennen kuin teet johtopäätöksen siitä, miksi autosi vuotaa öljyä, että tarkastat tiivisteen.

Jos BMW 530e -autosi vuotaa rikkoutuneen öljytiivisteen vuoksi, varmista, että vaihdat sen uuteen. Tämä ongelma on kuitenkin hyvin turhauttava, sillä tämän kokoluokan autossa ei pitäisi olla tällaisia ongelmia.

  Paras BMW-moottoriöljy

LED-päiväajovalojen kellertävä värimuutos.

Toinen yleinen ongelma, josta BMW 530e -käyttäjät ovat raportoineet, on LED-päiväajovalojen kellertävä värimuutos. Kun tätä plug-in-hybridisedania on käytetty jonkin aikaa, DRL-valot muuttuvat yleensä melko himmeiksi, tai niissä saattaa näkyä värimuutoksia. Tämä johtuu yleensä moduulin viallisesta liitoksesta valoputkeen.

Ongelman korjaaminen on kuitenkin helppoa, sillä sinun on vain vaihdettava LED-moduuli. Jos ongelma ei kuitenkaan korjaannu viallisen LED-moduulin vaihtamisen jälkeen, sinun on ehkä tarkastettava sisäinen valoputki, koska se saattaa olla vaurioitunut.

Hybridiongelmat

BMW 530e -käyttäjillä on useita hybridiongelmia. Yleisimpiä ovat akun purkautuminen ja akun latauskaapeliongelmat. Jos 48 V:n akku purkautuu kokonaan, se on vaihdettava. Mutta jos sinulla on vielä takuu, BMW korvaa vaihtokustannukset.

Akun purkautumisongelma ei ole yleinen vain BMW 530e:ssä vaan lähes kaikissa BMW:n sähkö- ja hybridiautoissa. Latauskaapeliongelman osalta BMW antoi takaisinkutsun. Tämä johtuu siitä, että kannettavissa TurboCord-latauslaitteissa on kondensaattori, joka vikaantuu ja aiheuttaa mahdollisen palovaaran.

Varmista siis ennen käytetyn BMW 530e:n ostamista, että alkuperäinen omistaja on korjannut ongelman tai vaihtanut vaarallisen laturin.

Elektroniset ongelmat

BMW 530e:ssä esiintyy myös sähköisiä ongelmia, kuten takakameran epäjohdonmukainen toiminta, aavekaasupolkimen tai kaasupolkimen jumittuminen ja vakionopeudensäätimen vikaantuminen. Hyvä uutinen on, että useimmat näistä ongelmista voidaan korjata ammattitaitoisen mekaanikon toimesta tai viemällä BMW:si BMW-huoltoon.

  Onko BMW M3 hyvä auto?

EGR-venttiilin ongelmat

EG-venttiili eli pakokaasujen takaisinkierrätysventtiili on auton osa, joka auttaa sitä vähentämään päästöjä. Kun EGR-venttiili toimii optimaalisesti, se voi auttaa vähentämään ympäristöön kohdistuvia päästöjä. Jos EGR-venttiili on kuitenkin huono ja vuotaa, se voi aiheuttaa vakavia vahinkoja. Tämä johtuu siitä, että jäähdytin on altis vuotamaan, ja se voi syttyä helposti tuleen.

Vie autosi aina tarkastukseen ja määräaikaishuoltoon, jotta vältät tällaiset vaaralliset viat autossasi. Huonon EGR-venttiilin havaitseminen ei ole helppoa, ja se voi olla kohtalokasta. Korjaa vuoto tai vaihda vaurioitunut EGR-venttiili, jotta vältät lisävahingot tai kalliit korjaukset.

FAQ

Onko BMW 530e luotettava?

Ei, BMW 530e ei ole luotettava. Tämä johtuu siitä, että useimmat omistajat ovat ilmoittaneet ongelmasta ensimmäisen omistusvuoden aikana. Vaikka kyseessä on siis hybridisedan, se ei silti ole yhtä luotettava kuin Mercedeksen, Audin tai Lexuksen hybridisedanit. Näin ollen sinun on oltava valmis käyttämään enemmän rahaa korjauksiin ja huoltoon.

Onko BMW 530e:n huolto kallista?

Kyllä, BMW 530e:n ylläpito on melko kallista verrattuna muihin luksushybridisedaniin. Tämän auton huoltaminen ja korjaaminen maksaa keskimäärin 100-1800 dollaria. Jos sitä kuitenkin verrataan muihin BMW 5-sarjan malleihin, sen ylläpito on huomattavasti edullisempaa.

Kuinka nopea BMW 530e on?

BMW 530e:n huippunopeus on 146 km/h, ja se kiihtyy nopeudesta 0 km/h nopeuteen 6,2 sekunnissa. Toisaalta BMW 530e xDrive kiihtyy 0-100 km/h 5,7 sekunnissa, ja sen huippunopeus on 130 km/h. Kun se on varustettu suorituskykyisillä renkailla, se voi kuitenkin saavuttaa nopeuden 146 mph.

  BMW X2 Luotettavuus

Kuinka kauan BMW 530e:n akku kestää?

BMW 530e:n akku kestää keskimäärin 3-5 vuotta. Tämä kuitenkin vaihtelee alueesi sääolosuhteiden, akkutyypin, akun koon ja tietysti ajotapojesi mukaan. Siksi luotettavan ja kestävän akun asentaminen on erittäin tärkeää.

Kuinka monta kilometriä BMW 530e kulkee sähköllä?

Kuten useimmissa BMW:n hybridimalleissa, BMW 530e:ssä ei ole pitkää toimintasädettä, kun kuljettaja asettaa sen sähkökäyttöiseksi. 530e-sedan tarjoaa pelkällä sähköllä enintään 21 mailin toimintasäteen. 530e xDrive -mallissa toimintasäde on kuitenkin vielä lyhyempi, 18 mailia. Siksi sähkö sopii vain lyhyemmille matkoille tai työmatkoille.

Johtopäätös

BMW 530e plug-in-hybridisedan on ylellinen, suorituskykyinen, turvallinen ja polttoainetehokas auto, mutta se ei ole kovin luotettava. Useimmat tämän auton omistajat ovat raportoineet ongelmista ensimmäisen omistusvuoden aikana. Ja kun auton ajokilometrejä kertyy enemmän, ongelmia tulee lisää.

BMW 530e -mallin ongelmista riippumatta useimmat niistä voidaan välttää pitämällä autosta hyvää huolta. Kaiken kaikkiaan se on erinomainen auto, joka auttaa käyttäjiä vähentämään polttoainemenojaan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z