BMW E36:n yleiset ongelmat

BMW E36:n yleiset ongelmat

BMW E36 on luotettava ja suorituskykyinen pienikokoinen edustusauto, jossa on paljon korimalleja valittavana. Se on myös polttoainetehokas, kestävä ja tarjoaa tasaisen ajon. Mutta kuten monissa BMW-autoissa, myös tässä autossa on useita ongelmia. Mitkä ovat siis BMW E36:n yleisiä ongelmia?

BMW E36:n ongelmina ovat esimerkiksi ruoste, viallinen vesipumppu, karkea tyhjäkäynti, huono venttiilikannen tiiviste, heikko taka-alarunko, jarruvalon virtapiirivika, sähkövika ja jäähdyttimen vuodot. Toisin kuin useimmat BMW:n kompaktit edustusautot, tämä malli on helpompi ja halvempi korjata. Ja hyvällä hoidolla useimmat näistä ongelmista voidaan välttää.

Mitkä ovat BMW 336:n yleiset ongelmat?

Viallinen vesipumppu

Tämä on yleinen ongelma vanhoissa BMW-malleissa. Koska useimmissa vanhoissa BMW-malleissa on muoviset juoksupyörät, jotka kuljettavat jäähdytysnestettä moottorin läpi, nämä osat vioittuvat helposti. Ja jos se ei vikaannu, se rikkoutuu tai halkeaa. Tämän seurauksena moottori ylikuumenee, vesipumppu syöpyy, jolloin jäähdytysneste vuotaa, ja aiheuttaa vinkuvan äänen.

Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava viallinen tai haljennut vesipumppu uuteen. Tarkasta aina autosi ja vaihda tällaiset osat ajoissa, jotta vältät vakavat ja kalliit korjaukset.

Ruoste

Toinen yleinen ongelma, jota BMW E36 -omistajien tulisi olla valmiita käsittelemään, on ruoste. BMW E36:n ruostetta syntyy konepellin, etulokasuojan ja takaluukun ympärille rekisterikilven alle. Tärkein syy ruostumiseen tässä autossa on mädäntynyt tiiviste. Lahonneen tiivisteen vuoksi halutaan päästä auton saumoihin.

  Voiko BMW käyttää Teslan Superchargeria?

Jos ruostuneet osat ovat huonossa kunnossa, ne on ehkä vaihdettava. Mutta jos ruoste ei ole hyvin levinnyt, saumat kannattaa tiivistää uudelleen.

Jäähdyttimen vuodot

Kuten vesipumppu, myös BMW E36:n jäähdytin on valmistettu muovista. Tämän seurauksena tämä osa hajoaa nopeammin. Kun BMW E36 -autosi on ajanut yli 130 000 kilometriä, sinun on odotettava tätä ongelmaa. Jäähdytin yhdessä termostaatin kanssa on valmistettu muovista.

Kun muovinen termostaatti ja jäähdytin halkeavat, rikkoutuvat tai vioittuvat, ne aiheuttavat jäähdytysnestevuodon, joka johtaa moottorin ylikuumenemiseen. Sinun on vaihdettava huono jäähdytin ja termostaatti tämän ongelman korjaamiseksi.

Jarruvalon virtapiirin virhe

Vaikka tämä ei olekaan kovin yleistä, jotkut BMW E36 325i -merkkisen auton omistajat ovat raportoineet, että moottorin tarkastusvalo ilmoittaa ”jarruvalon virtapiirivirheestä”. Tämä ongelma johtuu yleensä huonosta jarrukytkimestä tai ajoittaisesta polttimon pistorasian kosketusongelmasta. Pyydä mekaanikkoa korjaamaan nämä osat ongelman korjaamiseksi.

Kova tyhjäkäynti

BMW E36:ssa on kaksi asiaa, jotka yleensä aiheuttavat karkean tyhjäkäynnin. Ensimmäinen on likainen säätöventtiili. Tämä voidaan korjata puhdistamalla säätöventtiili. Sen sijaan toinen syy karkeaan tyhjäkäyntiin on yleensä ennen vuotta 1994 valmistetuissa E36-malleissa. Huonon tiivistyksen vuoksi rankkasateet voivat aiheuttaa tulvimista DME-tilaan, mikä johtaa karkeaan tyhjäkäyntiin. Tiivistä auto kunnolla, jotta näin ei tapahdu.

Sähkövika

Useimmissa BMW-malleissa on sähköongelmia. BMW E36 ei ole poikkeus. Tässä autossa on viallinen tavaratilan johdotus. Jotkut käyttäjät ovat raportoineet autonsa syttyneen tuleen tämän vian vuoksi. Pyydä mekaanikkoa korjaamaan tämä ongelma ennen käytetyn BMW E36:n hankkimista.

  BMW M8 Luotettavuus

Huono venttiilikannen tiiviste

Venttiilikannen tiiviste on toinen BMW E36:n osa, jota on syytä tarkkailla. Tässä osassa alkaa olla ongelmia, kun sitä on ajettu yli 50 000 kilometriä. Jos venttiilikannen tiiviste pettää, öljyä voi alkaa vuotaa sylinterin päähän. Kun näin tapahtuu, saatat huomata palavaa öljyä ja nähdä sinistä pakokaasusavua.

Heikko taka-alarunko

BMW E36:n taka-alarunko heikkenee yleensä modifioidun moottorin aiheuttaman suuremman vääntömomentin tai jousituksen suuremman kuormituksen ja radan väärinkäytön vuoksi. Hyvä uutinen on, että ammattimaiset mekaanikot ovat korjanneet tämän ongelman luomalla alustaan kiinnityslevyjä ja tekemällä hitsauslevyjä.

FAQ

Onko BMW E36 luotettava?

Kyllä, BMW E36 on yksi markkinoiden luotettavimmista kompaktista edustusautoista. Useimmat luotettavuuslaitokset ovat antaneet sille keskimääräistä paremman luotettavuusarvosanan. Tämän auton huolto voi kuitenkin olla kallista, sillä sen osat ovat melko kalliita. Lisäksi siinä ilmenee enemmän ongelmia kuin useimmissa kilpailijoissaan.

Kuinka monen kilometrin jälkeen BMW 36:ssa alkaa olla ongelmia?

BMW E36:ssa alkaa olla ongelmia jo 50 000 kilometrin jälkeen. Tämä johtuu siitä, että se koostuu monista muoviosista, jotka vaativat tarkkaa tarkastusta ja vaihtoa. Jotta vältyttäisiin vakavilta ongelmilta jo 100 000 mailin kohdalla, tarvitaan asianmukaista hoitoa ja huoltoa.

Onko BMW E36 kallis huoltaa?

Se riippuu mallivuodesta. Siitä huolimatta BMW E36:n ylläpito on silti kallista verrattuna sen kilpailijoihin. Keskimäärin tämän auton ylläpitoon on käytettävä vähintään 1 100 dollaria vuodessa. Ja jos sinulla on vakava ongelma, kustannukset voivat olla vielä suuremmat.

  Yleisiä ongelmia BMW 645ci -mallissa

Mikä on luotettavin BMW E36 -mallivuosi?

BMW 318i vuosimallia 2002 on luotettavin BMW E36. AA Cars on antanut tälle autolle luotettavuusarvosanaksi neljä viidestä. Sitä paitsi siinä oli 1,5-litrainen turboahdettu kolmisylinterinen moottori, joka antoi yli 141 hv.

Jos kuitenkin ostat käytetyn vuoden 2002 BMW 318i:n, varmista, että se on hyvässä kunnossa ja sillä on hyvä historia.

Loppupäätelmät

BMW E36 on yksi hienoimmista BMW 3-sarjan autoista, joita on koskaan valmistettu. Kaikki BMW E36 -mallivuodet suoriutuivat hyvin. Jos kuitenkin aiot investoida BMW E36 -malliin, joudut käsittelemään joitakin ongelmia. Näitä ovat esimerkiksi ruoste, viallinen vesipumppu, huono venttiilikannen tiiviste, jäähdyttimen vuodot, sähkövika, jarruvalon virtapiirin vika ja karkea tyhjäkäynti.

Vaikka BMW E36:ssa on useita ongelmia, se on silti erittäin luotettava auto. Se kuuluu markkinoiden luotettavimpiin BMW-malleihin, koska siinä on vähemmän ongelmia. Oikealla hoidolla ja huollolla 36 voi kestää pitkään.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z