BMW ix3 VS Polestar 2 – kumpi on parempi?

Täyssähköautot eivät ole ainoastaan polttoainetehokkaita, vaan ne myös pienentävät hiilijalanjälkeä. Ja kun monet suuret automerkit ovat liittyneet sähköautokilpailuun, parempia ja kehittyneempiä täyssähköautoja on tulossa. Mutta kumpi täyssähköauto BMW ix3:n ja Polestar 2:n välillä on parempi?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos haluat poikkeuksellista suorituskykyä ja nopeutta, Polestar 2 on parempi auto. Jos kuitenkin haluat ylelliset sisätilat, paremman käsiteltävyyden ja tilavuuden, BMW ix3 on ihanteellinen vaihtoehto. Lisäksi sen toimintasäde on parempi kuin Polestar 2:n.

BMW ix3 on johdettu BMW X3:sta, kun taas Polestar 2 on johdettu Volvon suorituskykylinjasta ”Polestar”. BMW ix3 on kompakti ylellinen crossover-maasturi, kun taas Polestar 2 on crossover-korokemalli. Siksi BMW ix3 on paljon suurempi ja tilavampi kuin Polestar 2.

Miten BMW ix3 vertautuu Polestar 2:een?

Ulkoinen ja sisäinen ulkonäkö

BMW ix3 näyttää houkuttelevammalta ja modernimmalta kuin Polestar 2. Tämä koskee myös sisätilojen ja ulkoasun ulkonäköä. Ensinnäkin BMW ix3:ssa on urheilullisempi ulkonäkö, josta useimmat crossover-harrastajat pitävät. Toiseksi aerodynaamiset elementit ja siniset korostukset tuovat auton sähköisen olemuksen täydellisesti esiin.

Toisaalta täyssähköauto Polestar 2 näyttää lattealta, mutta silti paremmalta kuin jotkut markkinoilla olevat autot. Kiitos sen erikoisten origami-henkisten ajovalojen, sisäänvedettävien kehyksettömien peilien ja 19-tuumaisten kaksoispiikkaisten mustien timanttihiottujen kevytmetallivanteiden ansiosta.

Myös BMW ix3:n sisätilat ovat huippuluokkaa, sillä siinä on Vernasca-nahkaverhoilu, panoraamalasinen kattoluukku, urheiluistuimet ja 12,3-tuumainen täysin digitaalinen mittaristo. Polestar 2:n sisätilat ovat sitä vastoin yksinkertaiset mutta silti ylelliset. Polestar 2:ssa ei käytetä eläinperäisiä tuotteita, mutta se näyttää silti upealta.

  BMW VS Volkswagen luotettavuus - kumpi on parempi?

Polestar 2:ssa on käyttäjäystävällinen kosketusnäyttö, lihava keskikonsoli, johon kosketusnäyttö on sijoitettu, ja paljon vakiovarusteita. Kaiken kaikkiaan BMW ix3 näyttää paremmalta ja ylellisemmältä kuin Polestar 2. Lisäksi BMW ix3 on kalliimpi kuin Polestar 2, sillä sen lähtöhinta on 68 900 dollaria, kun taas Polestar 2:n perushinta on 45 900 dollaria.

Suorituskyky

Jos etsit suorituskykyä, Polestar 2 on parempi auto. Polestar 2:ssa on kaksi varustevaihtoehtoa, joiden suorituskyky vaihtelee. Ensimmäisessä Polestar 2:ssa on yksi moottori ja etuveto. Tämä trimmi ei ole kovin tehokas, sillä se tuottaa maksimissaan 231 hevosvoimaa ja 243 lb-ft vääntöä.

Toisessa Polestar 2 -versiossa on kaksoismoottori ja nelivetojärjestelmä. Se tuottaa myös enintään 408 hevosvoimaa ja 487 lb-ft vääntöä. Toisin kuin yksimoottorisessa Polestar 2 -versiossa, jossa kiihtyvyys 0-100 nopeuteen on 7,0 sekuntia, tässä versiossa kiihtyvyys 0-100 nopeuteen kestää vain 4,5 sekuntia.

Yllättäen Polestar 2 -kaksimoottorivaihtoehto on tehokkaampi kuin BMW ix3. Tämä johtuu siitä, että BMW ix3:ssa on yksi moottori, joka tuottaa enintään 282 hevosvoimaa ja kiihtyy 0-100 vain 6,8 sekunnissa.

Range

BMW ix3:n toimintasäde on parempi, sillä se voi ajaa jopa 286 kilometriä, kun taas Polestar 2:n toimintasäde on vain 270 kilometriä. Polestar 2:n kaksimoottorisen vaihtoehdon toimintasäde on kuitenkin vielä lyhyempi, enintään 249 mailia, mikä tarkoittaa, että akku tyhjenee vielä nopeammin.

Akun kapasiteetti

Akkutehon osalta BMW ix3:ssa on edelleen tehokas akku, sillä sen akkupaketti on tehokkaampi kuin Polestar 2:n akku. BMW ix3:n akkupaketti on 80 kWh:n akku, kun taas Polestar 2:n akku on 78 kWh:n akku.

  Onko BMW iX3 täysin sähköinen?

FAQ

Onko BMW ix3 neliveto vai takaveto?

BMW ix3 on takavetoinen auto. Tämä poikkeaa useimmista sen nelivetoisista kilpailijoista. Näin ollen BMW ix3 ei ole hyvä maasturi maasto-aktiviteetteihin, sillä siinä ei ole erinomaista pitoa kuten nelivetoisessa vastineessaan. Takavetojärjestelmän ansiosta se on kuitenkin kevyempi, tehokkaampi ja taloudellisempi kuin AWD-kilpailijansa.

Voinko käyttää BMW ix3:a hinaamiseen?

Kyllä, voit käyttää BMW ix3:a hinaamiseen. Sen kapasiteetti on kuitenkin puutteellinen, mikä tarkoittaa, että voit hinata vain rajoitetusti. Tämän täyssähköisen katumaasturin vetokapasiteetti on 1 653 kiloa, mikä on melko alhainen verrattuna muihin sähköisiin katumaastureihin. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että siitä puuttuu 4WD-ominaisuudet.

Kumpi auto on nopeampi – BMW ix3 vai Polestar 2?

Polestar 2 on nopeampi kuin BMW ix3. BMW ix3 kiihtyy 0-100 6,8 sekunnissa, kun taas Polestar 2 kiihtyy 0-100 4,5 sekunnissa. Jos kuitenkin verrataan yksimoottorista Polestar 2 -versiota, huomaat, että se on hieman hitaampi kuin BMW ix3, sillä se kiihtyy 0-100:een 7 sekunnissa.

Nopeuden osalta Polestar 2 on silti nopeampi kuin BMW ix3, sillä sen huippunopeus on 127 kilometriä tunnissa, kun taas BMW ix3:n huippunopeus on 112 kilometriä tunnissa. Samassa yhteydessä Polestar 2:n yksimoottorinen moottori on hitaampi kuin BMW ix3:n, jonka huippunopeus on 100 mph.

Onko Polestar 2 luotettavampi kuin BMW ix3?

Tämä on hyvin haastava kysymys, sillä NHTSA TAI IIHS eivät ole testanneet näitä autoja. Molemmat autot ovat kuitenkin luotettavien merkkien valmistamia ja vaikuttavat luotettavilta. Polestar 2:ssa oli kuitenkin joitakin takaisinkutsuja viallisen invertterin vuoksi, joten BMW ix3 on tällä hetkellä luotettavampi auto.

  Mikä on luotettavin BMW-malli?

Kumpi auto on halvempi ylläpitää – Polestar 2 vai BMW ix3?

Polestar on Volvon suorituskykyinen linja. Korjausten ja huollon osalta Volvot ovat yleensä halvempia ylläpitää kuin BMW:t. Vaikka molemmat autot ovat täyssähköisiä luksusautoja, Polestarin ylläpito on paljon halvempaa kuin BMW ix3:n.

Tämä johtuu siitä, että BMW:t hajoavat Volvoja nopeammin. Lisäksi BMW:n korjaus- ja huoltokustannukset ovat myös korkeammat kuin Volvon. Polestar 2:n ylläpito tulee siis pitkällä aikavälillä paljon halvemmaksi.

Yhteenveto

BMW ix3:n ja Polestar 2:n vertailun jälkeen BMW ix3 päihittää Polestar 2:n monissa luokissa. Ennen kaikkea se on kehittyneempi, tilavampi, käytännöllisempi, helpompi käsitellä ja kattaa Polestar 2:ta paremman toimintasäteen.

Sitä vastoin Polestar 2 sopii parhaiten ihmisille, jotka haluavat nopeamman, turvallisemman ja halvemman täyssähköisen crossover liftbackin. Kaiken kaikkiaan nämä autot ovat erinomaisia ja vähentävät polttoainekustannuksiasi. Lisäksi ne ovat ympäristöystävällisiä ja niihin mahtuu jopa viisi henkilöä. Loppujen lopuksi kyse on vain valinnasta ja budjetista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z