BMW X4:n yleiset ongelmat

BMW X4 ongelmat | tyyppiviat

BMW X4 on tyylikäs, tehokas ja ylellinen kompakti luksusmaasturi. Mutta kuten useimmissa autoissa, myös tässä kompaktissa katumaasturissa on joitakin ongelmia, jotka kannattaa huomioida. Mitkä ovat kuitenkin BMW X4:n yleisiä ongelmia?

BMW X4:n yleisiä ongelmia ovat turvatyynyjen toimintahäiriöt, turbon wastegate-ongelmat, viallinen sähköjärjestelmä, hiukkassuodattimen tukkeutuminen, moottorin käynnistymishäiriöt, pyörän hallinnan menettäminen ja turvavyön lukon viallinen tunnistus. Nämä ja monet muut ongelmat tekevät BMW X4:stä yhden vähiten luotettavista BMW-malleista.

Mitkä ovat X4:n yleiset ongelmat?

Toimimattomat turvatyynyt

BMW kutsuu yleensä joitakin autoja takaisin, jos se havaitsee niissä olevan valmistusongelman. Useissa vuosien 2017-2019 BMW X4 -malleissa oli vialliset turvatyynyt. BMW havaitsi, että matkustajan turvatyynyn ja kojelaudan välistä ruuviliitäntää ei ehkä ollut tehty eritelmien mukaisesti.

Tämän vuoksi turvatyynyn aktivoituessa paneelin kansi saattaa hajota palasiksi ja sinkoutua matkustajaa vasten, mikä lisää loukkaantumisvaaraa onnettomuuden sattuessa.

Viallinen sähköjärjestelmä

Kuten useimmat BMW:t, myös BMW X4 kärsii viallisesta sähköjärjestelmästä. Tämä voi johtua useista syistä, kuten rikkoutuneesta käynnistimestä, akun napojen korroosiosta, ajonestovirheestä, tukkeutuneesta polttoainesuodattimesta, tyhjästä 12 voltin akusta, palaneesta sulakkeesta tai huonosta vaihtovirtageneraattorista. Jos autossasi on sähköongelmia, varmista, että korjaat ongelman juurisyyn.

Turbon hukkaportin ongelmat

Tämä ongelma on yleinen bensiinimoottorisessa BMW X4 -mallissa. Turbon hukkaportti tulee äänekkääksi, jolloin moottorin tarkastusvalo syttyy ja auto pysähtyy vähitellen. Huomaa, että tämän nimenomaisen ongelman aiheuttaa yleensä vanheneva turboahdin. Jos turboahdin on siis kulunut, se kannattaa vaihtaa.

  2022 Mercedes GLS SUV vs. BMW X7

Moottori ei käynnisty

Tärkeimmät syylliset, jotka aiheuttavat sen, että moottori ei käynnisty, ovat sähköongelmia. Olimme jo tuoneet esiin joitakin tärkeimpiä sähköongelmia, ja jotkut niistä voivat vaikuttaa myös moottoriin. Esimerkiksi akun napojen korroosio, tyhjä bensatankki, huono vaihtovirtageneraattori ja rikkinäinen käynnistin voivat estää moottorin käynnistymisen.

Varmista, että korjaat taustalla olevat sähkö- ja moottoriongelmat, jos haluat, että auto toimii optimaalisesti.

Hiukkassuodattimen tukkeutuminen

DPF eli dieselhiukkassuodatin tukkeutuu, kun se ei pysty polttamaan pois kaikkia ylimääräisiä dieselhiukkasia, jotka ne suodattavat auton pakokaasusta. Tämän seurauksena auto ei pysty regeneroitumaan ja DPF tukkeutuu.

Jos tukos ei ole liiallinen, voit yrittää poistaa DPF:n tukkeutumisen lämmittämällä moottorin hyvin ja ajamalla sillä suurella nopeudella noin 10-20 minuuttia. Tämän pitäisi riittää hiukkassuodattimen tukkeutumisen poistamiseen. Jos hiukkassuodatin on kuitenkin vaurioitunut, se on vaihdettava.

Turvavyön lukituksen tunnistus on viallinen

Toinen ongelma, joka pakotti BMW:n kutsumaan takaisin joitakin BMW-malleja, on turvavyön lukon viallinen tunnistus. Tämä ongelma havaittiin joissakin vuoden 2019 ja 2020 BMW X4 -malleissa. Uskottiin, että hallianturin ja turvavyön lukon yhdistävä kaapeli saattoi olla erittäin lyhyt.

Tämän seurauksena anturi saattaa irrota lukosta, mikä aiheuttaa virheellisen turvavyön lukituksen tunnistuksen, joka vaikuttaa turvajärjestelmän toimintaan ja turvatyynyn laukeamiseen, mikä lisää loukkaantumisvaaraa onnettomuustilanteessa.

  BMW 328i VS Mercedes C300 - kumpi on parempi?

Pyörän hallinnan menetys

Tämä ongelma on yleinen vuosien 2018 ja 2019 BMW X4M -malleissa. Pyörä menettää hallinnan raidetangon värähtelyväsymisvian vuoksi. Lisäksi tärinän väsymisvika tapahtuu poikkeuksellisen taivutuskuorman vuoksi. Jos näin tapahtuu, pyörä menettää hallinnan auton toisella puolella, mikä lisää onnettomuusvaaraa.

Hyvä uutinen on se, että BMW on kutsunut takaisin kaikki autot, joissa on tämä vika, ja korjannut ne. Jos siis sijoitat käytettyyn 2018 tai 2019 BMW X4M:ään, varmista, että tämä ongelma on korjattu ennen kuin maksat siitä.

FAQ

Onko BMW X4 luotettava?

Ei, BMW X4 kuuluu markkinoiden vähiten luotettaviin BMW-malleihin. Se on kuitenkin luotettavampi kuin BMW X5, joka kuuluu markkinoiden vähiten luotettaviin luksusmaastureihin. Useat luotettavuuslaitokset ovat antaneet BMW X4:lle keskimääräistä paremman arvosanan, joka on kohtuullinen mutta ei loistava.

Onko BMW X4 halpa ylläpitää?

Ei, BMW X4 on melko kallis ylläpidettävä. Tämä johtuu siitä, että sen lisäksi, että se raportoi keskimääräistä enemmän ongelmia, sen osat ja huolto ovat melko kalliita. Esimerkiksi BMW X4:n vuotuiset korjauskustannukset ovat noin 988 dollaria, mikä on enemmän kuin keskikokoisen katumaasturin keskimääräiset ylläpitokustannukset, jotka ovat 652 dollaria vuodessa.

Kuinka kauan BMW X4 kestää?

Oikein huollettuna BMW X4 voi ajaa yli 200 000 kilometriä. Mutta jos sitä ei huolleta hyvin, auton voi olla vaikea päästä yli 150 000 kilometrin päähän. Sitä paitsi auton vanhetessa se vaatii suurempia korjauksia, joita ei pidä jättää huomiotta. Huolehtimalla tällaisista kalliista korjauksista varmistetaan, että auto kestää pidempään kuin keskimääräinen maasturi.

  BMW F11 ongelmat

Kuinka monen kilometrin jälkeen BMW X4:ssä alkaa olla ongelmia?

BMW X4 ei ole yhtä luotettava kuin BMW X3. Siksi siinä alkaa olla ongelmia jo 50 000 mailin kohdalla. Mutta hyvällä hoidolla ja huollolla käyttäjällä voi alkaa olla vakavia ongelmia 100 000 mailin jälkeen. Jos siis noudatat BMW:n suosittelemaa huolto- ja kunnossapitoaikataulua, et tuhlaa paljon rahaa korjauksiin ja huoltoon.

Yhteenveto

Olitpa sitten ostamassa uutta tai käytettyä BMW X4:ää, on tärkeää tietää joitakin ongelmia, joihin törmäät auton omistamisen aikana. Nyt kun tiedät joitakin BMW X4:n käyttäjien kohtaamia yleisiä ongelmia, voit jatkaa ja huoltaa autoasi asianmukaisesti välttyäksesi useimmilta näistä ongelmista.

Kaiken kaikkiaan BMW X4 on edelleen tyylikäs, suorituskykyinen, mukava ja ylellinen auto. Kaiken lisäksi sitä on helppo käsitellä ja siinä on laadukkaat sisätilat. Se on kuitenkin melko kallis, ja sen tavaratila on pienempi kuin useimpien kilpailijoidensa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z