BMW X6 VS Porsche Cayenne – kumpi on parempi?

Kun BMW esitteli X6:n myötä uuden ajoneuvolinjan, jota kutsutaan urheilulliseksi coupéksi tai SUV coupéksi, monet luulivat, että he olivat menneet sekaisin. Mutta kymmenen vuotta myöhemmin BMW X6:lla on useita kilpailijoita. Riippumatta siitä, kumpi SUV coupe on parempi – BMW X6 vai Porsche Cayenne?

BMW X6 SUV coupe sopii paremmin ihmisille, jotka etsivät ylellisyyttä, tyyliä ja erinomaista käsiteltävyyttä. Toisaalta Porsche Cayenne Coupe sopii ihmisille, jotka haluavat poikkeuksellista suorituskykyä, nopeutta ja luotettavuutta.

Molemmat ajoneuvot on valmistettu niiden vastaavien katumaastureiden pohjalta, jotka ovat X6:n osalta BMW X5 ja Porsche Cayennen osalta Porsche Cayenne coupe. Jos siis haluat käytännöllisemmän katumaasturin tyylikkään ja urheilullisen coupén sijaan, valitse joko BMW X5 SUV tai Porsche Cayenne.

Kumpi auto on parempi – BMW X6 vai Porsche Cayenne coupe?

Ulkoinen ja sisäinen ulkonäkö

Koska nämä autot ovat katumaasturikupeeta, ne molemmat näyttävät tyylikkäämmiltä kuin tyypilliset katumaasturit. Erityisesti urheiluautojen ystäville. Niillä on myös matala muotoilu, mikä saa ne näyttämään urheilullisemmilta kuin niiden SUV-vastineet. Siitä huolimatta Porsche Cayenne näyttää houkuttelevammalta kuin BMW X6.

Joitakin piirteitä, jotka tekevät Porsche Cayenne coupesta erottuvan, ovat terävämpi lasku takana, kapeammat sivuikkunat sekä LED-ajovalot ja -takavalot. BMW X6 näyttää myös poikkeukselliselta, sillä siinä on kalteva kattolinja, suuri munuaisritilä, 20-tuumaiset vanteet ja panoraamakattoluukku.

Molempien autojen sisätilat ovat myös tyylikkäät ja kauniit. BMW X6:n sisätilat näyttävät kuitenkin hienostuneemmilta ja mukavammilta kuin Porsche Cayennen sisätilat. Se on myös urheilullisempi ominaisuuksineen, kuten tikattu nahka, hiilikuitu, kristallikytkin ja LED-tunnelmavalaistus.

  Kuinka pitkä voi olla, jotta mahtuu Porscheen?

Muita X6:sta löytyviä huippuominaisuuksia ovat Vernasca-nahkaistuimet, SensaTec-verhoiltu keinonahka kojelaudassa, kaksoiskäyttöinen 12,3-tuumainen näyttö ja 16-suuntaiset sähkötoimiset ja lämmitettävät etuistuimet, jotka takaavat rennon ajon. BMW X6:n kaltaisen urheilullisemman sisustuksen sijaan Porsche Cayenne coupessa on yksinkertainen muotoilu.

Lisäksi se muistuttaa muita Porsche-malleja, sillä se on yksinkertainen, tyylikäs, hyvin viimeistelty ja erittäin houkutteleva. Lisäksi siinä on paljon teknisiä ominaisuuksia ja se on myös tilava. Joitakin huippuominaisuuksia ovat muun muassa kaunis 12,3-tuumainen näyttö, josta kaikki toimii, kahdeksansuuntaiset sähkötoimiset etuistuimet, kaksialueinen ilmastointi ja avaimeton käynnistys.

BMW X6:n akseliväli on 117,1 tuumaa, pituus 194,8 tuumaa, leveys 78,9 tuumaa ja korkeus 66,3 tuumaa. Porsche Cayenne coupen akseliväli on 114 tuumaa, pituus 193,7 tuumaa, leveys 78,1 tuumaa ja korkeus 66,8 tuumaa.

Suorituskyky

Tällä hetkellä Porsche Cayenne coupe on suorituskyvyltään paljon parempi kuin BMW X6. Tämä johtuu siitä, että siinä on enemmän tehoa ja nopeampia varusteita kuin BMW X6:ssa. Molemmissa autoissa on kolme eri varusteluokan versiota, mikä tarkoittaa, että ostajilla on valittavana useita eri autovalikoimia.

BMW X6:ssa on perusmalli sDrive40i, jonka lähtöhinta on 64 300 dollaria, nelivetoinen xDrive40i, joka maksaa yli 66 500 dollaria, ja huippumalli M50i, joka maksaa yli 85 400 dollaria. Sitä vastoin Porsche Cayennessa on peruscoupé, jonka lähtöhinta on 70 300 dollaria, S coupe, jonka hinta on noin 86 900 dollaria, ja GTS, jonka lähtöhinta on noin 108 900 dollaria.

  Ovatko Porschet kalliita ylläpitää?

BMW X6:n perusmallissa on 3,0-litrainen turbo inline-6 -bensiinimoottori, 8-vaihteinen automaattivaihteisto ja nelivetojärjestelmä. Se tuottaa maksimissaan 335 hv ja 330 lb-ft vääntöä. Se kiihtyy 5,3 sekunnissa 0-100 km/h ja sen huippunopeus on 151 km/h.

Kehittyneemmässä mallissa eli X6 M50i:ssä on 4,4-litrainen V8-turbov8-bensiinimoottori ja 8-vaihteinen automaattivaihteisto sekä nelivetojärjestelmä. Se tuottaa maksimissaan 523 hv ja 553 lb-ft vääntöä. Lisäksi se pystyy nopeuttamaan 0-100 vain 4,1 sekunnissa, ja sen huippunopeus on 155 kilometriä tunnissa.

Vaikka BMW X6 suoriutuu paljon paremmin kuin useimmat markkinoilla olevat kompaktit katumaasturikupeet, se ei pärjää Porsche Cayenne Coupelle. Porsche Cayenne Coupen perusversiossa on 3,0-litrainen V6-turbokaasumoottori, jossa on 8-vaihteinen automaattivaihteisto. Siinä on myös AWD-järjestelmä, ja se kiihtyy 0-100:een 5,6 sekunnissa ja sen huippunopeus on 157 km/h.

Korkeamman hintaluokan variantti eli Porsche GTS on varustettu 4,0-litraisella V8-turbovetoisella bensamoottorilla, 8-vaihteisella automaattivaihteistolla ja nelivetojärjestelmällä. Tämä tehokas moottori tuottaa jopa 541 hv ja 457 lb-ft vääntöä. Lisäksi se pystyy kiihdyttämään nopeudesta 0-100 km/h vain 3,1 sekunnissa, ja huippunopeus on 186 km/h.

Hinta

Porsche on kalliimpi kuin BMW X6, koska siinä on enemmän tehoa ja se on suorituskykyisempi. BMW X6:n perushinta on 67 300 dollaria, kun taas Porsche Cayenne coupe maksaa 69 000 dollaria.

  Porsche VS Maserati luotettavuus

FAQ

Kumpi auto on nopeampi – BMW X6 vai Porsche Cayenne coupe?

Kun verrataan niiden huippuversioita (BMW M50i VS Porsche Cayenne GTS), huomaat, että Porsche Cayenne on paljon nopeampi. Se kiihtyy nopeammin 0-100:een 3,1 sekunnissa kuin BMW:n 4,1 sekunnissa, mutta sen huippunopeus on myös 186 km/h, kun BMW:n huippunopeus on 155 km/h.

Kumpi auto on halvempi ylläpitää – BMW X6 vai Porsche Cayenne coupe?

BMW:llä on tunnetusti paljon enemmän ongelmia kuin useimmilla luksusautoilla. Toisaalta Porsche on yksi markkinoiden luotettavimmista luksusautoista. Sitä paitsi BMW:t hajoavat useammin kuin Porschet. Ja koska molempien osat ovat kalliita hankkia, Porsche on pitkällä aikavälillä halvempi auto ylläpitää.

Onko Porsche Cayenne parempi kuin BMW X5?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Porsche Cayenne on tilavampi ja nopeampi kuin BMW X5, kun taas BMW X5 on mukavampi ja soveltuu paremmin maastoajoon kuin Porsche Cayenne.

Johtopäätös

BMW X6:n ja Porsche Cayenne -katumaasturikupeereiden välinen kilpailu on niin tiukkaa, että suoraa voittajaa on vaikea nimetä. Siitä huolimatta BMW X6 tarjoaa enemmän mukavuutta ja ylellisyyttä, kun taas Porsche Cayenne SUV tarjoaa paremman suorituskyvyn ja rennomman ajotuntuman.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z