Halpenevatko Teslan autot?

Tesla tarjoaa joitakin markkinoiden arvostetuimmista sähköautoista. Sen lisäksi, että niiden autot ovat ylellisiä, erittäin edistyksellisiä ja hauskoja ajaa, ne ovat myös kalliita. Mutta tulevatko Teslan autot koskaan halvemmiksi?

Kyllä, Tesla-autot halpenevat muutaman vuoden kuluessa. Syyskuussa 2020 Teslan toimitusjohtaja Elon Musk ilmoitti teknologiasta, jonka hän sanoo tekevän Teslan akuista halvempia ja tehokkaampia. Lausunnossaan hän sanoi: ”Tämä on aina ollut unelmamme tehdä edullinen sähköauto”.

Suorassa esityksessä, jonka tohtori Elon Musk merkitsi ”akkujen päiväksi”, hän sekä kiusoitteli 25 000 dollarin täysin autonomisen Teslan todennäköisyyttä noin kolmen vuoden kuluttua. Jotta tämä voidaan suhteuttaa, markkinoiden halvimpien sähköautojen tarrahinta on noin 30 000 dollaria, mikä tarkoittaa, että kohtuuhintaiset Teslat tulevat olemaan vielä halvempia.

Teknologia, joka tekee Teslan autoista halvempia, on Teslan uudet isommat lieriökennot. Musk väittää, että nämä akut tarjoavat viisi kertaa enemmän energiaa, kuusi kertaa enemmän tehoa ja 16 prosenttia paremman toimintasäteen. Tämän tekniikan täydellinen käyttöönotto voi kuitenkin viedä vuosia.

Miksi Teslat ovat kalliita?

Jos harkitset uuden Teslan hankkimista, joudut luopumaan useista tuhansista dollareista. Tämä johtuu siitä, että edullisin Tesla-malli maksaa noin 41 190 dollaria, joka on Tesla Model 3 Standard Range Plus -malli. Sitä vastoin kallein Tesla-malli on Tesla Model X Plaid, jonka hinta on 121 190 dollaria.

Kun hinnat ovat näin kohtuuttomat, on helppo ymmärtää, miksi useimmat ihmiset pitävät Teslaa rikkaiden eikä tavallisten kansalaisten autona. Selkeämmän kuvan saamiseksi uuden keskikokoisen auton keskihinta oli vuonna 2020 noin 25 000 dollaria, kun taas keskihintaisen katumaasturin keskihinta oli Kelly Blue Bookin mukaan noin 33 000 dollaria.

  Voiko Tesla Y pysäköidä rinnakkain

Jos ihmettelet, miksi Teslalla on niin valtava hinta, tässä on syy:

 1. Suuri kysyntä
  Tärkein syy Teslan kalleuteen on suuri kysyntä ja vähäinen tarjonta. Monet ihmiset ovat tilanneet Teslan ja odottavat yhä autonsa toimitusta. Sähköautojen kilpajuoksun kiihtyessä Tesla on kilpailijoitaan paljon edellä, ja siksi monet ihmiset suosivat Teslaa muiden merkkien sijaan.
  Tesla on markkinoiden suosituin sähköauto sen kehittyneen teknologian ja erinomaisen toimintasäteen vuoksi. Monilla sähköautoilla ei ole erinomaista kantamaa, mikä saa monet ostajat valitsemaan Teslan. Lisäksi monilla harvoilla tärkeimmillä automerkeillä ei ole vielä täyssähköautoja, mutta ne ovat liittymässä kilpailuun.
  Lisäksi Teslan ajoneuvojen suurta kysyntää on vauhdittanut myös vihreän energian liike. Koska Teslat ovat täyssähköautoja, ne eivät tuota hiilidioksidia. Siksi ne eivät saastuta ympäristöä kuten bensiinikäyttöiset autot. Niinpä tätä liikettä kannattavat ihmiset kiirehtivät hankkimaan Teslan kaltaisia täyssähköautoja.
 2. Alhainen tuotanto
  Vaikka Tesla-autojen kysyntä on suurta, tuotanto on hyvin vähäistä. Tällä hetkellä Teslalla ei ole riittävästi tehtaita, jotka pystyisivät vastaamaan suureen kysyntään. Näin ollen se pystyy tuottamaan vain muutamia autoja, toisin kuin useimmat perinteiset automerkit, joilla on tehtaita maailmanlaajuisesti.
 3. Kallis akkuteknologia
  Toinen merkittävä syy siihen, miksi Tesla on kallis, on sen akkuteknologian kalleus. Teslan akut ovat Teslan kallein yksittäinen osa. Esimerkiksi Tesla Model S:n akku maksaa noin 30 000 dollaria, mikä on noin 42 prosenttia auton hinnasta. Tämä on varsin kallista.
  Onko Tesla hyvä lumessa?

Miten Tesla aikoo tehdä autoistaan halvempia?

Hyvä uutinen on, että Tesla aikoo alentaa autojensa hintaa seuraavien kolmen vuoden aikana. Vaikka tämä saattaa kestää hieman kauemmin, se on loistava uutinen vihreän energian liikkeelle. Monilla sähköautojen käyttäjillä on varaa Teslaan, sillä he aikovat valmistaa halpoja autoja, joiden lähtöhinta on jopa 25 000 dollaria.
Tuotantokustannusten alentaminen
Yksi keino, jolla Tesla aikoo alentaa autojensa hintaa, on tuotantokustannusten alentaminen. Teslan päätehdas sijaitsee Fremontissa, Kaliforniassa, jossa sen autot ja suurin osa osista valmistetaan. Yhtiö aikoo kuitenkin kaksinkertaistaa kapasiteetin lähes 10 miljoonaan neliömetriin.
Lisäksi Tesla rakentaa Nevadan autiomaahan massiivista tehdasta, josta tulee sen mukaan maailman suurin. Lisäksi Tesla käyttää jo yhtä uuden tehtaan valmista osaa akkujensa valmistukseen. Lisäksi Tesla on laajentunut ulkomaille uudella Shanghain tehtaallaan.
Laajennuksen myötä Tesla lisää tuotantoa ja alentaa valmistuskustannuksia, mikä johtaa myös Tesla-autojen hintojen laskuun.
Rakennetaan uutta akkuteknologiaa
Tärkein syy siihen, miksi Teslan autot halpenevat tulevaisuudessa, on Teslan työstämä akkuteknologia. Yhtiö aikoo alentaa akkujen valmistuskustannuksia, mutta samalla luoda energiatehokkaita akkuja.

FAQ

Ovatko Teslan autot ylihinnoiteltuja?

Kyllä ja ei. Tesla-autot ovat ylihinnoiteltuja, koska yritys käyttää hyväkseen suurta kysyntää. Nämä autot ovat kuitenkin jokaisen dollarin arvoisia, sillä niissä on paras akkuteknologia. Lisäksi ne ovat erittäin edistyksellisiä verrattuna muihin täyssähköautoihin.

  Mitkä ovat Teslan omistamisen negatiiviset puolet?

Onko Teslan huolto kallista?

Ei, se ei ole kallista. Kun otetaan huomioon muiden suosittujen luksusautojen, kuten BMW:n, Mercedes-Benzin, Audin ja Porschen, ylläpitokustannukset, huomaat, että Teslan ylläpito on halvempaa. Sitä paitsi Tesla tarjoaa tehdastakuun kaikille malleilleen ja laajennetun huoltosopimuksen Tesla Model X:lle ja Model S:lle.

Kuinka kauan Teslat kestävät?

Teslan kestävyys määräytyy sen akun keston mukaan. Useimmat Tesla-mallit voivat kestää 8 vuotta. Voit kuitenkin vaihtaa akun ja saada autosi toimimaan moitteettomasti. Mutta koska Teslaa ei ole ollut olemassa yli 20 vuoteen, on melko vaikea sanoa, kuinka kauan se kestää.

Johtopäätös

Jos olet miettinyt, tulevatko Teslat halvemmiksi, sinun ei tarvitse. Kyllä, Teslat tulevat halvemmiksi, koska yhtiö laajenee ja rakentaa uusia tehtaita. Lisäksi Tesla parantaa akkuteknologiaansa, jonka osuus auton kokonaishinnasta on 42 prosenttia. Uuden akkuteknologian myötä Teslat tulevat edullisemmiksi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z