Kaikki BMW:n akun tyhjennysongelmista

Kaikki BMW:n akun tyhjennysongelmista

Akun tyhjenemisongelmat ovat yleisiä useimmissa BMW-malleissa. Lisäksi tämä ongelma voi olla kiusallinen, jos se tapahtuu väärään aikaan ja väärässä paikassa, kuten julkisessa puistossa tai silloin, kun tarvitset autoa eniten. Jos akku on täysin tyhjä, saatat joutua lataamaan sen ennen moottorin käynnistämistä.

Joitakin BMW:n akun tyhjenemistä aiheuttavia asioita ovat muun muassa kytketyt ulkoiset laitteet, äärimmäiset sääolosuhteet, vanha akku, viallinen vaihtovirtageneraattori, viallinen loppuvaiheen vastus, monien lyhyiden ajojen tekeminen, BMW Intelligent Battery Sensor ja kytketty OBD-II-diagnoosiskanneri.

Mikä aiheuttaa BMW:n akun tyhjenemisen?

Kytketyt ulkoiset laitteet

Tärkein syy siihen, että BMW-akku tyhjenee nopeammin, ovat kytketyt ulkoiset laitteet. Koska autoissa käytetään vaihtovirtageneraattoria, joka on laite, joka lataa akkua auton ollessa käynnissä, akku ei tyhjene nopeammin ajon aikana, koska se latautuu.

Mutta kun moottori sammutetaan, akku tyhjenee nopeammin, koska se ei lataudu. Kytketyt laitteet ottavat vain virtaa akusta eikä mikään lataa akkua. Siksi ajovalojen jättäminen päälle auton pysäköinnin jälkeen voi tyhjentää akkua nopeammin.

Varmista siis ennen kuin sammutat sytytysvirran, ettei savukepistorasiassa ole adaptereita tai latureita.

Äärimmäinen sää

Jos asut alueilla, joilla vallitsevat äärimmäiset sääolosuhteet, myös sää voi vaikuttaa akun suorituskykyyn. Äärimmäiset talvi- tai kuumat kesäpäivät voivat aiheuttaa akun tyhjenemisen nopeammin. On myös tärkeää huomata, että uudemmat akut kestävät äärimmäisiä sääolosuhteita paremmin kuin vanhat akut.

Vanhat akut voivat toimia huonosti tai kuolla kokonaan äärimmäisessä kylmässä tai kuumassa säässä. Siksi on elintärkeää asentaa BMW:hen luotettava ja kestävä akku.

  Pitäisikö sinun vuokrata vai ostaa BMW?

Kytketty OBD2-diagnoosiskanneri

OBD2-skanneri auttaa diagnosoimaan ongelmat, kun moottorin tarkastusvalo syttyy. Vaikka tämä työkalu on elintärkeä, sitä ei kuitenkaan kannata jättää kytkettynä autoon yöksi tai pitkäksi aikaa. Sitä paitsi OBD2-diagnoosiskanneri kuluttaa enemmän akkuvirtaa auton ollessa tyhjäkäynnillä kuin sen ollessa käynnissä.

Kun teet diagnoosia autollesi, varmista, että käytät OBD2-skannaustyökalua, kun auto on käynnissä eikä tyhjäkäynnillä, jotta säästät akkuvirtaa.

Viallinen vaihtovirtageneraattori

Kuten aiemmin mainittiin, vaihtovirtageneraattori on vekotin, joka lataa akkua auton ollessa käynnissä. Jos siis vaihtovirtageneraattori on viallinen tai ei toimi tarkoitetulla tavalla, se ei lataa BMW:n akkua tehokkaasti. Jos vaihtovirtageneraattori on viallinen, se on vaihdettava ennen uuden akun ostamista.

BMW:n älykäs akkuanturi

BMW:n älykäs akkuanturi (IBS) on laite, joka on kiinnitetty akun miinusnapaan. Tässä laitteessa on mikroprosessori, joka valvoo akun eri olosuhteita, kuten virtaa, käynnistysvirtaa, suljetun piirin virtaa, jännitettä ja lämpötilaa.

IBS löytyy BMW 3-sarjan (E90/E91/E92/E93) ja 5-sarjan (E60/E61) autoista. Kun auto on pysäköitynä tai sammutettuna, IBS kuluttaa paljon virtaa, joka lopulta tyhjentää akun. Tämä johtuu siitä, että se nousee muutaman sekunnin välein ja menee takaisin lepotilaan, jotta virtaa ei menetettäisi.

Vanha akku

Olipa sinulla uusi tai vanha BMW-malli, BMW-akun käyttöikä on 3-5 vuotta. Lisäksi uudemmat akut kestävät paremmin elementtejä vastaan kuin vanhemmat. Mitä vanhempi autosi akku siis on, sitä tehottomampi se on. Jos akkusi tyhjenee hyvin nopeasti, se voi olla merkki siitä, että akku on hyvin vanha ja se on vaihdettava.

  Yleisiä ongelmia BMW Z4:n kanssa

Monien lyhyiden ajojen tekeminen

BMW:n moottorin käynnistäminen vie paljon virtaa auton akusta. Mutta koska vaihtovirtageneraattori lataa akkua, kun auto on käynnissä, paljon virtaa säilyy. Jos kuitenkin ajat usein lyhyitä matkoja, vaihtovirtageneraattori ei ehkä ehdi ladata akkua kunnolla. Jonkin ajan kuluttua tämä lyhentää BMW:n akun käyttöikää.

Viallinen loppuvaiheen vastus

BMW E39-, E46- ja E53-mallien omistajilla on ollut useita akun tyhjenemisongelmia, jotka johtuvat viallisesta loppuvaiheen vastuksesta, jota kutsutaan myös pahamaineiseksi ”siiliksi”. Jotkut BMW-käyttäjät kutsuvat sitä lämmittimen puhallinvastukseksi tai puhallinmoottorin vastukseksi. Vie auto BMW-huoltoon ja vaihdata viallinen loppuvaiheen vastus.

FAQ

Mikä on BMW:n älykäs akkuanturi?

BMW:n älykkäässä akkuanturissa, josta käytetään myös nimitystä IBS, on mikroprosessori, joka valvoo akun eri olosuhteita, kuten lämpötilaa, jännitettä, virtaa, käynnistysvirtaa ja suljetun piirin virtaa.

Kun auto on käynnissä, IBS on jatkuvasti aktiivinen ja tarkkailee akun eri olosuhteita. Mutta kun auto on pysäköitynä, IBS nousee muutaman sekunnin välein, suorittaa testit ja siirtyy takaisin lepotilaan akun virran säästämiseksi.

Miten korjaan BMW:n akun tyhjenemisongelmat?

Ensinnäkin sinun on tunnistettava ongelma, joka aiheuttaa akun tyhjenemisen. Kuitenkin joitakin asioita, joita voit tehdä akun tyhjenemisen välttämiseksi, ovat lyhyiden ajojen määrän vähentäminen, älä jätä lisävarusteita kytkettynä, viallisten osien, kuten säätimen ja IBS-yksikön, korjaaminen ja vanhojen akkujen vaihtaminen.

  2022 Mercedes GLA vs. BMW X1

Onko usein toistuva akun tyhjeneminen haitallista BMW:n akulle?

Kyllä, usein tapahtuva akun tyhjeneminen on huono asia auton akulle. Se voi aiheuttaa pysyviä akkuvahinkoja. Lisäksi akku ei ehkä enää pysty latautumaan kokonaan, eikä täysi lataus välttämättä kestä pitkään. Jotta akkusi käyttöikää voidaan pidentää ja varmistaa, että se toimii optimaalisella tasolla, on siis tärkeää välttää sen tyhjentämistä kokonaan.

Mistä tiedän, onko BMW-autoni akku vaihdettava?

Autosi akku kannattaa vaihtaa tai vaihtaa, jos ajovalot ovat himmeät, teho vaihtelee odottamattomasti, moottorin kierrosten tarve on suurempi ja auton moottorin käynnistäminen kestää kauemmin.

Loppupäätelmät

Ennen kuin päättelet, että BMW:n akkusi on huono, kun sinulla on akun tyhjenemisongelmia, testaa ja selvitä, mikä aiheuttaa virran tyhjenemisen. On useita asioita, jotka voivat aiheuttaa BMW-akun tyhjenemisen, kuten edellä on käsitelty. Jos akku on kuitenkin vanha, vaihda se uuteen ja kestävään akkuun.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z