Kaikki BMW:n ovilukon toimilaitteen ongelmista

BMW valmistaa joitakin markkinoiden edistyksellisimmistä, ylellisimmistä, suorituskykyisimmistä ja nykyaikaisimmista autoista. Koska BMW kuitenkin ottaa autoissaan käyttöön paljon innovatiivista teknologiaa, se kohtaa myös paljon ongelmia. Osa näistä ongelmista on ovilukon toimilaitteen ongelmia.

Ovilukon toimilaite on järjestelmä, joka lukitsee ja avaa auton ovet napin painalluksella. Vaikka BMW:n ovilukon toimilaite on ratkaisevassa asemassa, siinä ilmenee myös ongelmia, jotka voivat lukita sinut ulos tai autosi sisälle. Millaisia ongelmia BMW:n ovilukon toimilaitteessa voi esiintyä?

Yleisiä BMW:n ovilukon toimilaitteen ongelmia ovat viallinen ovilukon toimilaite, avaimenperän vikaantuminen, palaneet sulakkeet, viallinen johdotus ja viallinen ohjausmoduuli. Mutta toisin kuin useimmat BMW:n ongelmat, lukon toimilaiteongelmat ovat yksinkertaisia ja edullisia korjata.

Mitkä ovat BMW:n yleiset ovilukon toimilaiteongelmat?

Viallinen ovilukon toimilaite

Oven lukituksen toimilaite on elektroninen järjestelmä, joka ilmoittaa ajoneuvon lukituksesta tai lukituksen avaamisesta eri tavoin. Lisäksi se ohjaa kaikkia lukon reaktioita, kuten auton lukitsemista automaattisella avaimenperällä, oven vetämistä auki kahvasta tai oven sisäpuolella olevan lukituksen avauspainikkeen painamista.

Lisäksi ovilukon toimilaite kommunikoi avaimesi ja kahvasi kanssa, joten se toimii välittäjänä lukkosylinterin ja ohjausyksikön välillä. Kun ovilukon toimilaite vikaantuu, BMW:n käyttö voi vaikeutua tai jopa lukkiutua ulos. Siksi tämä ongelma on korjattava nopeasti, jotta vältät lisäongelmat.

Vikaantunut avaimenperä

Avaimenperä on erittäin hyödyllinen, sillä se helpottaa BMW:n lukitsemista ja lukituksen avaamista. Lisäksi sen avulla voit purkaa hälytysjärjestelmän tai jopa toisinaan avata autosi tavaratilan. Avainnippu voi kuitenkin myös vioittua ja aiheuttaa vakavia ongelmia auton lukituksen tai lukituksen avaamisessa.

  Onko Tesla parempi kuin BMW?

Avaimenperä voi siis olla syynä autosi ovien lukitusongelmiin. Avaimenperän toimintahäiriöitä aiheuttavat muun muassa avaimenperän tyhjä paristo, avaimenperän sisäiseen ohjelmointiin liittyvä vika tai tekninen virhe.

Vie auto ammattitaitoiselle mekaanikolle, jotta saat selville, mikä avainlukitunnistimessa on vikana. Huomaa, että huono avaimenperä voidaan vaihtaa.

Palaneet sulakkeet

Toinen yleinen ongelma, joka aiheuttaa ovilukon toimilaitteen vikaantumisen, on palanut sulake. Puhjenneet sulakkeet ovat hyvin yleisiä ja ovat osa ovien lukitusjärjestelmän ongelmia. Huomaa, että sulake katkaisee virtapiirin, jos jokin BMW:n ovilukkojärjestelmässä menee vikaan.

Näin ollen, jos sulake aiheuttaa ovilukon toimilaitteen vikaantumisen, tämä tarkoittaa, että taustalla on jokin ongelma. Helpoin tapa tietää, onko sulake palanut, on se, että vain yksi BMW:n ovi ei toimi. Tämä on helppo ja nopea korjaus. Käy vain mekaanikkosi luona ja vaihdata se.

Viallinen johdotus

Ennen kuin vaihdat autosi ovilukon osia, kannattaa tarkistaa johdotus. Useimmissa tapauksissa ihmiset luulevat, että ovilukon toimilaite tai sulake on vikaantunut, mutta huomaavat sitten, että johdotus oli irrotettu tai katkennut. Tämä on hyvin yleistä vanhemmissa BMW-malleissa.

Auton johdotukset katkeavat tai vioittuvat auton ikääntyessä. Tämä johtuu siitä, että ovea käytetään usein, ja on vain ajan kysymys, milloin johdot on vaihdettava. Tarkista siis johdotukset ennen ovilukkojärjestelmän muiden osien vaihtamista ja korjauta tai vaihdata ne.

  BMW Z4 VS Supra - kumpi on parempi?

Vikaantunut ohjausmoduuli

Vikaantunut tai huonosti toimiva ohjausmoduuli voi aiheuttaa lukitusjärjestelmään paljon ongelmia. Lisäksi useimmat näistä ongelmista voivat olla haastavia tunnistaa ja diagnosoida, ja ne ovat melko kalliita järjestelmän osia. Lisäksi ohjausyksiköt on myös ohjelmoitava, mikä lisää korjauksen kokonaiskustannuksia.

Jos lukon toimilaitteessasi on ongelmia ohjausyksikön vikaantumisen vuoksi, sinun on siis varmistettava, että se diagnosoidaan oikein.

FAQ

Kuinka paljon toimilaitteen vaihtaminen BMW:ssä maksaa?

Se riippuu BMW:n merkistä ja mallivuodesta. Esimerkiksi huonon ovilukon toimilaitteen vaihtaminen BMW 328i -mallissa maksaa 450-600 dollaria. Huomaa, että työvoimakustannukset ovat noin 230 dollaria ja osat maksavat noin 280 dollaria.

Mikä aiheuttaa ovilukon toimilaitteen vikaantumisen?

On useita asioita, jotka voivat aiheuttaa ovilukon toimilaitteen vikaantumisen. Tärkein niistä on kuitenkin veden vuotaminen auton oven sisään. Tämä aiheuttaa ovilukon toimilaitteen toimintahäiriön. Näin ollen vuodon korjaaminen voi pelastaa ovilukon toimilaitteen vikaantumiselta. Toinen yleinen syy on vanha ovilukon toimilaite, joka on vaihdettava.

Mitkä ovat huonon ovilukon toimilaitteen merkkejä?

Jos epäilet, että BMW:n ovilukon toimilaite on huono tai vikaantunut, on olemassa useita merkkejä, jotka voivat määrittää ongelman. Joitakin niistä ovat mm. sähköinen ovilukko toimii epäsäännöllisesti, huono ovilukko ei toimi, hidas toiminta ovilukosta ja oudot äänet ovilukkojärjestelmää käytettäessä.

Voiko viallinen ovilukon toimilaite tyhjentää akun?

Kyllä, huono tai viallinen ovilukon toimilaite voi tyhjentää auton akun. Tämä johtuu siitä, että kun lukitustankoja työnnetään alas ja ylös, akku tyhjenee. Ja jos valot jäävät päälle, akku tyhjenee entisestään. Siksi on tärkeää, että BMW:n huono ovilukon toimilaite korjataan, jotta vältytään lisäongelmilta.

  Yleiset ongelmat BMW E90 (3-sarjan sedan) kanssa

Kuinka monen kilometrin jälkeen ovilukon toimilaitteessa alkaa olla ongelmia?

Ei ole olemassa tiettyä ajanjaksoa, jolloin ovilukon toimilaitteissa alkaa olla ongelmia BMW:ssä. Ovilukon toimilaitteen on tarkoitus kestää koko käyttöiän. Useimmat niistä eivät kuitenkaan kestä, ja niihin voi tulla ongelmia silloin, kun niitä vähiten odottaa. Yksi BMW-malleista, joissa ovilukon toimilaitteessa on ongelmia, on BMW 330 -malli.

Yhteenveto

BMW:n ovilukon toimilaitteet voivat olla hankalia, mutta ne on helppo korjata, toisin kuin muut BMW:n ongelmat. Suurin osa näistä ongelmista voidaan kuitenkin välttää rutiinitarkastuksilla ja asianmukaisella huollolla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z