Land Rover Discovery Luotettavuus

Land Roverin Discovery oli ensimmäinen malli, joka suunniteltiin perheautoksi, jolla oli runsaasti maastokelpoisuutta, mutta myös enemmän tilaa ja istumapaikkoja kuin Range Rover -vastineellaan. Sen tuotanto alkoi vuonna 1989. Discovery oli saatavana lanseerauksen yhteydessä kolmiovisena mallina, mutta viisiovinen malli seurasi sitä seuraavana vuonna 1990.

Yleiskatsaus

Discoveryn viisiovinen farmarimalli on varustettu 3,0 L AJ126 V6-S -moottorilla. 3,0-litrainen rivikuutosmoottori tuottaa 355 hevosvoimaa, ja se onnistuu kiihdyttämään nopeudesta 0-100 km/h 6,5 sekunnissa. Land Rover Discoveryyn mahtuu viisi istuinta sekä kaksi tavaratilaan työnnettävää hyppyistuinta. Kaiken kaikkiaan se oli aikanaan mukava auto omistaa.

Luotettavuus

J.D. Powerin mukaan Land Rover Discovery onnistui saamaan vain 72 pistettä, mikä on melko keskinkertaista. Vuonna 2021 se saavutti 22. sijan, joten kaikki parannukset vaikuttavat marginaalisilta. Käyttökustannukset, huoltokustannukset ja luotettavuuspisteet olivat pettymys. Land Rover sijoittui viimeiselle sijalle luotettavuuden osalta, sillä 35,7 prosenttia omistajista kärsi vähintään yhdestä viasta ensimmäisen vuoden aikana.

Turvallisuus

Euro NCAP:n törmäystesteissä Discovery sai viisi tähteä. Kaikissa autoissa on luonnollisesti kuljettajan ja matkustajan turvatyynyt sekä koko sisätilan kattavat verhoturvatyynyt. Myös ANCAP-testissä se sai varsin hyvät pisteet.

Poistotaso

Land Roverin huonoon luotettavuusluokitukseen on syynsä osittain poistoasteessa. AutoPadren mukaan Land Roverin vuoden 2020 Discoveryn ennustettu arvonalentumisprosentti on 55 % viiden vuoden omistusajan jälkeen.

  Ford Taurus Luotettavuus

Huolto ja korjaus

Kuten monet muutkin luksusajoneuvot, Range Roverit vaativat enemmän huoltoa. Niiden huoltokustannukset ovat kalleimpien autojen listan top 10:ssä. Land Rover Discoveryn keskimääräiset huolto- ja korjauskustannukset ensimmäisten 10 vuoden aikana ovat noin 16 147 dollaria.

FAQ

Kuinka monta istuinta Land Rover Discoveryssä on?

Land Rover Discovery on 7-paikkainen auto. Tämän auton EPA-luokitus on: Neliveto

Kuinka paljon hevosvoimia Land Rover Discoveryssä on ja onko siinä turbo?

Land Rover Discoveryn teho on 296 hevosvoimaa ja vääntömomentti 295 lb-ft. Moottori on Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4, jonka iskutilavuus on 2,0 L. Polttoainejärjestelmä on: Bensiinin suoraruiskutus.

Minkälaiset pyörät siinä on?

Land Rover Discoveryssä on 20 X 8,5 tuuman alumiiniset etuvanteet ja 20 X 8,5 tuuman alumiiniset takavanteet.

Mikä Land Rover Discovery on luotettavin?

Series II Discovery on paljon luotettavampi kuin useimmat muut Land Roverit.

Onko Land Roverissa paljon ongelmia?

Keskimäärin 133 ongelmaa 100 ajoneuvoa kohden. Valitettavasti Land Roverin tulokset olivat paljon odotettua pettymys. Merkillä oli 179 ongelmaa 100 ajoneuvoa kohti, mikä on hieman alle 2 ongelmaa ajoneuvoa kohti. Land Roverin luotettavuus ei ole juurikaan muuttunut.

Minkä vuoden Land Rover on luotettavin?

 • Vuoden 1970 Range Rover Classic.
 • 1983 Land Rover 110.
 • 1989 Land Rover 90.
 • 1989 Land Rover Discovery Series 1.
 • 2003 Range Rover.
 • Land Rover LR4.
 • 2011 Range Rover Evoque.
 • 2014 Range Rover Sport SVR.
  Land Rover Defender Luotettavuus

Mitkä ovat yleisiä ongelmia Land Roverissa?

 1. Ilmajousitusongelmat.
 2. Sähköongelmat ja öljyvuodot.
 3. Kattoluukun vesivuodot.
 4. Seisontajarrun toimintahäiriö.
 5. Ohjausakselin ongelmat.
 6. Turvatyynyn toimintahäiriö.

Onko Land Rover Discovery hyvä auto?

Kyllä, Land Rover Discovery -katumaasturi on loistava. Discoveryssä on tehokkaat turboahdetut moottorit, mukava ajo ja se pystyy maastotekoihin, joihin harva muu luokkansa katumaasturi pystyy. Discoveryn sisätilat ovat huippuluokkaa, ja niissä on monia käyttäjäystävällisiä ominaisuuksia sekä runsaasti tavaratilaa.

Kumpi on parempi Discovery vai Range Rover?

Koska Discovery Sport on pieni katumaasturi, sillä on helpompi liikkua kaupunkialueilla. Range Rover Sportissa on enemmän vakiovarusteita, ja sen vetokyky on suurempi. Sen polttoainetaloudellisuus on hieman parempi. Molemmat katumaasturit ovat saatavilla Land Rover Huntingtonista Huntingtonin kuljettajille.

Onko Land Roverin valmistaja Toyota?

Ei, Land Roverin omistaa intialainen yritys Tata Motors Ltd.. Toyota omistaa vähemmistöosuuden Tata Motorsista.

Onko Land Rover Discoveryssä lämmitettävät istuimet?

Kyllä, Land Rover Discoveryssä on lämmitettävät etuistuimet. Viisipaikkaisessa Discovery Sportissa on vakiona osittainen nahkaverhoilu ja kahdeksansuuntaiset, sähkösäätöiset etutuolit. Valinnaisvarusteena on nahkaverhoilu, 10-suuntaisesti sähkösäätöiset etuistuimet sekä lämmitettävät ja tuuletettavat takaistuimet. Myös lämmitettävä ohjauspyörä on saatavana.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z