Mercedes A200 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mercedes A200

Mercedes Benz A-Klasse on ollut olemassa vuodesta 1997 lähtien, mutta kaksi alkuperäistä sukupolvea ovat nyt sekä vanhoja että kapealla markkina-alueella, mikä tarkoittaa, että tuskin kukaan on kiinnostunut ostamaan niitä. Sen sijaan W176- ja uusi W177-sukupolvi ovat paljon suositumpia, mutta jälkimmäinen on paljon parempi kuin ensimmäinen.

A200-malli on tavallinen kulkine, jonka ostamisesta useimmat ovat kiinnostuneita, koska siinä on edullinen 4-sylinterinen moottori, joka on riittävän tehokas useimmille. A200:ssa on myös Mercedeksen oma 7-vaihteinen automaattivaihteisto, joka on hienostunut ja saumaton.

Muotoilullisesti W176 näyttää hyvältä, mutta ulkoinen muotoilu riippuu suuresti valitsemastasi varustepaketista, mikä tarkoittaa, että AMG-mallit näyttävät yleensä parhaimmilta. W177 näyttää paljon yhtenäisemmältä ja Mercedeksen nykyisen malliston mukaiselta, mutta se näyttää myös paljon paremmalta AMG-mallina.

Arvoltaan W176:n saa nyt suhteellisen edullisesti, mutta W177 on paljon kalliimpi. Voit odottaa, että W176 on hieman ahdas, jos olet pitkä henkilö, kun taas W177 on kaikin puolin paljon tilavampi.

Mercedes A200 – Voimanlähde

W176 A200:ssa on 1,6-litrainen rivinelosylinterinen turbomoottori, jonka teho on 156 hv ja vääntömomentti 184 l/min. Moottori on yhdistetty 7-vaihteiseen automaattivaihteistoon, jolla on taipumus vaihtaa vaihteita saumattomasti ja vaivattomasti. W176 A200 on etuvetoinen auto, kun taas lisävarusteena on saatavana 4MATIC-vaihtoehto.

W177 A200:n voimanlähteenä on 1,4-litrainen rivi-nelisylinterinen turbomoottori, jonka teho on 163 hv ja vääntömomentti 184 l/min. Moottori on yhdistetty 7-vaihteiseen kaksoiskytkinautomaattiin, joka on sekä nopeampi että saumattomampi kuin W176-mallissa käytetty. W177 on saatavana myös RWD-muodossa, kun taas 4MATIC on saatavana lisävarusteena.

  Mikä on pehmeimmin ajettava Mercedes-maasturi?

W176:n yhdistetty kulutus on jopa 45MPG, kun taas W177:n kulutus on jopa 46MPG. On melko ilmeistä, että ajotavalla on tärkeämpi merkitys MPG-tuloksiin kuin mainostetuilla MPG-tiedoilla.

Molempien moottori- ja vaihteistoyhdistelmä sopii tällaiseen autoon, sillä se on riittävän tehokas ja hiljainen.

Mercedes A200 – muotoilu ja alusta

W176 A200 näyttää useimpien mielestä hyvältä, sillä se on ensimmäinen todellinen VW Golfin kilpailija Mercedes-merkillä. Monet ihmiset kuitenkin katsovat, ettei W176 ole muotoilultaan kovinkaan paljon parempi kuin Golf, vaikka Golf onkin teknisesti halvempi auto.

W177 on paljon hienostuneemman näköinen ja se näyttää todella Mercedekseltä, varusteluettelosta riippumatta. W176:n sisätilat ovat laadultaan heikommat kuin W177:n, kun taas itse muotoilu on huomattavasti parempi W177:ssä, sillä se on sekä futuristisempi että paremmin varusteltu.

Molempien alustan ja jousituksen ansiosta dynaamisen ajamisen ja mukavan matkanteon välinen kuilu on silta. AMG-jousitus tekee autosta paljon dynaamisemman, mutta kaiken kaikkiaan A-Luokka asettaa mukavuuden etusijalle aivan kuten muutkin Mercedekset.

Mercedes A200 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

W176 A200:lla on taipumus sijoittua useimpien luotettavuustaulukoiden ja -tutkimusten loppupäähän, kun taas W177 parantaa edeltäjäänsä, sillä sillä sillä on tyypillisesti taipumus sijoittua jonnekin ensimmäiseen puoliskoon. Sinänsä W177 on paljon luotettavampi, sekä siksi, että Mercedes on tehnyt sen sellaiseksi, että siksi, että se on kokonaisuudessaan uudempi auto.

  Mercedes E320:n yleiset ongelmat

Yleisimmät ongelmat, jotka yleensä vaivaavat A200:aa, ovat öljyvuodot, ohjausjärjestelmän ongelmat, sähköongelmat ja yleinen laadun puute, mutta vain W176:n osalta. Huoltokustannukset eivät ole yhtä korkeat kuin useimmissa Mercedes-malleissa, mutta silti korkeammat verrattuna esimerkiksi VW Golfiin.

Mercedes A200 – Arvo ja käytännöllisyys

W176 A200:n saa noin 20 000 dollarilla, kun taas paremmilla varusteilla ja vähäisemmillä kilometreillä varustetut korkeamman hintaluokan mallit maksavat yleensä paljon enemmän. W177 on vielä suhteellisen uusi auto, mikä tarkoittaa, että se maksaa paljon enemmän, lukuun ottamatta aivan pelkistettyjä malleja.

W176 A200 ei ole yhtä tilava kuin W177, ei istumapaikkojen eikä tavaratilan osalta. W177:ään mahtuu helposti jopa neljä kohtuullisen kokoista aikuista, kun taas W176:ssa takapenkkien tilat ovat heikot.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa W176 Mercedes A200?

W176 A200 ei ole paras mahdollinen Mercedes-malli, ja siksi ihmiset ostavat sen yleensä vain, jos pitävät auton ulkonäöstä ja tuntumasta. Jos hinta on kohdallaan ja jos olet valmis tekemään tiettyjä kompromisseja tilojen, laadun ja luotettavuuden suhteen, W176 A200 on harkitsemisen arvoinen.

Kannattaa kiinnittää huomiota myöhempiin malleihin, joissa on vähemmän kilometrejä ajettu, sillä ne ovat luotettavuudeltaan alkuperäisiä malleja parempia. Kaiken kaikkiaan W176 A200 voi olla loistava auto, mutta vain jos suhtaudut siihen sellaisena alusta alkaen.

  Mercedes-Benz GLS-luokan luotettavuus

Pitäisikö minun ostaa W177 Mercedes A200?

W177 A200 on paljon parempi verrattuna W176-malliin. Niin paljon, että vertailussa näiden kahden välillä tuskin on mitään järkeä. Ainoa asia, jonka W176 tekee paremmin kuin W177 on hinta. Kaikissa muissa suhteissa W177 on parempi, sillä se on luotettavampi, kehittyneempi, ylellisempi ja tilavampi.

Näin ollen W177:n ostaminen on paljon järkevämpää, sillä se on yksi parhaista kompakteista luksusautoista, joita nykyään voi ostaa.

Onko Mercedes A200 turvallinen?

Sekä W176 että W177 ovat todellakin turvallisia autoja, sillä niissä on kaikki uusimmat turvatekniikat, kuten kuolleen kulman avustin, automaattinen jarrutusjärjestelmä, kaistalla pysymisen avustin, törmäyksenestojärjestelmät, mukautuva Distronic-nopeudensäädin ja niin edelleen.

On syytä mainita, että useimmat näistä ovat lisävarusteita, joten kokonaisturvallisuus riippuu siitä, kuinka paljon olet valmis maksamaan. Joka tapauksessa A-luokka on aina ollut ylivertaisen turvallinen auto, sillä Mercedes on aina onnistunut turvallisuudessa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z