Mercedes C-luokan vuodet, joita kannattaa välttää

Mercedes C-luokan

Mercedes Benz C-luokka on kompakti luksussedan, joka on tehty kilpailemaan Audi A4:n ja BMW 3-sarjan kaltaisten autojen kanssa. Nämä kolme mallia kuuluvat kaikkien aikojen myydyimpiin premium-sedaneihin, koska tämä segmentti on aina ollut ja on edelleen uskomattoman suosittu. Jopa nykypäivän maastureiden ja crossoverien aikakaudella nämä myyvät todella hyvin.

C-luokka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1993, mikä tarkoittaa, että ensi vuonna C-luokka täyttää 30 vuotta. Valinta 30 eri vuosimallin joukosta ei ole aivan helppoa, mutta useimmat ihmiset eivät kuitenkaan ole kovin kiinnostuneita vanhemmista C-luokan malleista. Jotkin C-luokan mallit ovat kuitenkin varmasti parempia kuin toiset.

Luultavasti huonoin C-luokan sukupolvi on vuoden 2015 sukupolvi, koska kaikki tämän mallivuoden autot olivat huonoja monista syistä, joihin palaamme pian. Myöskään vuoden 2007 Mercedes C-luokka ei ole kovin hyvä, koska tämä oli aikakausi, jolloin Mercedes ei muutenkaan panostanut autoihinsa maksimaalisesti.

Lopuksi myös Mercedes C-luokka vuosimallia 2012/13 on lisättävä tähän luetteloon, koska sekin kärsii monista ongelmista. Syy siihen, miksi listasimme nämä kolme vuosimallia, on se, että ne ovat sukupolviensa vähiten luotettavia vuosimalleja ja että useimmat asiakkaat eivät olleet aivan innoissaan niistä.

2015 Mercedes Benz C-luokka

Vuoden 2015 Mercedes C-luokka on jotain, jota voimme kutsua ”vähiten ylelliseksi kokemukseksi, jonka voit saada luksusautosta”. Kun vuoden 2015 malli tuli markkinoille, se nousi paljon otsikoihin sen silmiinpistävän muotoilun ja lukuisten päivitysten vuoksi, jotka saivat C-luokan tuntumaan todella ylelliseltä ja halutulta. Huonot luotettavuusarviot ja todella huonot asiakastyytyväisyystulokset tulivat kuitenkin jo varhain.

  Missä Mercedeksessä on aktiivinen takaspoileri

Monissa tunnetuissa luotettavuustutkimuksissa todettiin, että vuoden 2015 C-luokassa on 15-20 eri ongelmakohtaa, jotka kaikki voivat rikkoutua milloin tahansa. Moottori, jarrut, sähköt ja varusteet olivat ongelmallisimpia alueita. Se, mikä kuitenkin todella kymmenitti vuoden 2015 C-luokkaa, oli se, että autossa oli 11 eri takaisinkutsua.

Ohjausjärjestelmä oli huono, ajovalo-ongelmia, moottoriongelmia, polttoaineen jakelujärjestelmäongelmia, ylikuumenemisongelmia, ja lista jatkuu loputtomiin, C300 on ylivoimaisesti huonoin 2015-malli ja ehkä jopa huonoin C-luokka, joka on koskaan tehty. Mikä häpeä autosta, joka onnistui olemaan kaikkien aikojen myydyin Mercedes-sedan.

2007 Mercedes Benz C-luokka

Jos kelataan aikaa taaksepäin vuoteen 2007, koemme myös samanlaisen kohtaamisen auton kanssa, joka toivoi olevansa hyvä, mutta onnistui olemaan todella huono. Tämä oli sen aikakauden loppu, jolloin Mercedes lakkasi jostain syystä tekemästä Mercedes-tasoisia autoja. W220 S-luokka aloitti todella huonojen Mercedes-mallien aikakauden, ja myös vuoden 2007 C-luokka kuuluu tähän joukkoon.

Syy siihen, miksi vuoden 2007 C-luokka on myös tällä listalla, on se, että se näyttää tylsältä, siitä puuttuu tilaa ja siinä on myös paljon ongelmia. Autoa palautettiin alun perin useita kertoja melko lailla saman ongelman vuoksi. Moottorin tasapainoakseli ei yksinkertaisesti suostunut pysymään paikallaan. Tämä on todella vakava ongelma ja syy siihen, miksi niin monet tämän aikakauden Mercedes Benz C-luokan mallit päätyivät tulipaloon.

  Kumpi on parempi - Infiniti vai Mercedes?

Kunnollisen näkyvyyden puute, huonosti toteutetut varusteet, korkeat huoltokustannukset ja se, että useimmat ihmiset eivät olleet siitä kovinkaan innoissaan, tekivät vuoden 2007 C-luokasta yhden huonoimmista C-luokan malleista tähän mennessä, varsinkin kun monet niistä paloivat maan tasalle polttoainejärjestelmän rikkoutumisen vuoksi.

2012/13 Mercedes Benz C-luokka

Vuosien 2012/13 Mercedes Benz C-luokassa on melko paljon hienoja yksityiskohtia, kuten muotoilu, yleinen ajokokemus ja se, että Mercedes valmisti juuri silloin parhaat 63 AMG C-luokan mallit. Kaikki ei kuitenkaan ollut yhtä valoisaa, sillä auto selviytyi kahdeksasta eri takaisinkutsusta, jotka heikensivät kuljettajien tyytyväisyyttä jo varhain.

Tämän aikakauden C-luokan huolestuttavimmat osat liittyvät turvatyynyihin, jotka olivat ainoa syy moniin takaisinkutsuihin. Vuosien 2012/2013 C-luokka on myös altis polttoainevuodoille, jotka voivat myös mahdollisesti päätyä liekkeihin. Pahinta on, että anturit eivät ole kovinkaan hyviä havaitsemaan sitä.

Autossa oli myös ongelmia sähköjen, jarrujen ja joidenkin varusteiden kanssa, mikä sai auton tuntumaan heikommalta kuin F30-BMW ja jopa faceliftattu Audi A4. Kaiken kaikkiaan vuosimalli 2012/13 ei ole yhtä huono kuin vuoden 2015 ja 2007 mallit, mutta se ei todellakaan ole paras mahdollinen.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa Mercedes C-luokka?

Mercedes C-luokka ei valitettavasti ole yksi parhaista Mercedes-malleista koskaan, ainakaan luotettavuuden kannalta. Se, että C-luokka on kuitenkin myydyin Mercedesin kompakti luksussedan, tarkoittaa, että monet rakastavat autoa, ja siksi sitä kannattaa harkita.

Muista kuitenkin tehdä kaikki tarvittavat tarkastukset ennen ostoa, sillä et yksinkertaisesti halua ottaa riskiä, sillä tämä auto voi olla aivan kamala, jos sitä ei huolleta oikein. Tee kotiläksysi, ja jos pidät autosta, voit löytää sellaisen, joka on hyvässä kunnossa ja joka ei pilaa sinua taloudellisesti.

  Mikä Mercedes on suurin vetokyky

Mikä Mercedes Benz C-luokan malli on paras?

Paras Mercedes Benz C-luokan malli on todennäköisesti C200:n perustason malli, koska se tarjoaa sinulle kaiken, mitä autolta tarvitset. Se on tehokas, tasainen, luotettava ja se pystyy tarjoamaan iskun, johon useimpien pitäisi olla tyytyväisiä. Jos haluat parhaan pitkän matkan matkailuauton, kannattaa harkita C220d-mallia, sillä se tarjoaa paremman polttoainetehokkuuden.

Jos haluat kaikkein erikoisimman C-luokan, kannattaa hankkia C63 AMG, sillä se on ainoa auto, jossa käytetään edelleen V8-moottoria tässä segmentissä. Tämä kaikki kuitenkin muuttuu todella pian, sillä auto saa pienen 4-sylinterisen moottorin.

Mikä Mercedes C-luokan vuosimalli on paras?

Paras Mercedes C-luokan mallivuosi on mallivuosi 2022, sillä upouusi C-luokka on upea. Se on lähes yhtä ylellinen kuin S-luokka ja samalla lähes yhtä mukava. Se on todella huippuluokan pienikokoinen perheen luksusauto.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z