Mikä BMW on paras driftaamiseen?

Mikä BMW on paras driftaamiseen?

Useimmissa BMW:n sedaneissa ja 2-ovisissa coupeissa on takaveto, joka soveltuu hyvin driftaamiseen. On kuitenkin yksi BMW-malli, josta useimmat driftin harrastajat mielellään aloittavat. BMW M3 E36 on täydellinen auto driftaamiseen, ja kaiken lisäksi se on myös suhteellisen halpa.

BMW M3 E36 – täydellinen auto driftaamiseen.

Kun puhutaan driftaamisesta, jos et ole ammattilainen ja kilpaile, ajamisen ilo ja luotettavuus ovat tärkeimpiä prioriteetteja. Monet kokeneet driftaajat ovat kertoneet, että he aloittivat matkansa kilpa- tai driftaajana BMW M3 E36:lla. Se on täydellinen sekoitus sekä luotettavuutta että tehoa.

BMW M3 E36 on kolmannen sukupolven 3-sarjan BMW, joka julkaistiin vuonna 1990. M3-versiossa on pumpattu moottori, joka sopii mihin tahansa urheilutarpeisiin, mutta sitä käytetään tunnetuimmin driftaamiseen. Jos budjettisi on alle 10 000 dollaria, harkitse M3:n unohtamista ja osta sen sijaan E36 328i manuaalivaihteistolla. Jos hitsaat diffin, se toimii lähes yhtä hyvin.

Jos kuitenkin tavoittelet parasta mahdollista lähtötason BMW:tä driftaamiseen, BMW M3 E36 on täydellinen auto. Siinä on 3,0-litrainen bensiinikäyttöinen suorasuuntainen kuutosmoottori, joka tuottaa 243 hevosvoimaa ja 225 kiloneliömetriä vääntöä, ja se maksaa alkuun vajaat 10 tonnia. M3 E36:lla kestää 5,5 sekuntia päästä 0:sta 62 mailiin tunnissa, ja sen huippunopeus on 155 mailia tunnissa.

M3 E36 sai alkunsa vuonna 1986, ja siitä tuli pian yksi kaikkien aikojen kuuluisimmista drift-koneista. Toisen sukupolven M3:sta tuli totta vuonna 1992 M50TU-moottorin myötä, joka toteutettiin sekä E36:ssa että E34:ssä.

  Mercedes vs BMW luotettavuus, kumpi on luotettavampi?

BMW M3 E36 Mitat, jousitus ja jarrut

BMW M3 E36 painaa noin 3175 kiloa, ja sen pituus on 174 tuumaa ja leveys 63 tuumaa.
M3 on varustettu etujousituksella, jossa on MacPherson-jouset w jouset ja vaimentimet Anti-Roll bar, ja takajousituksella, jossa on Multi-Link Z-akseli w jouset. E36:n jarrut ovat varsin luotettavat, ja niissä on edessä 12,4 tuuman sisäpuoliset tuuletetut levyt, kaksi kelluvaa roottoria sekä ABS. Takajarruissa on 12,3 tuuman sisäiset tuuletetut levyt ja ABS.

BMW M3 E36 Moottorin teho ja kierroslukualueet

Niin jäykältä kuin tämä ajoneuvo näyttääkin ulospäin, se on yhtä jäykkä, ellei jopa jäykempi, sisältä. Sen voimanlähteenä toimivat BMW S50- ja BMW S52-suorakuutosmoottorit. Kun moottorin maksimikierrosluku on 7400 ja vääntömomentti on erittäin hyvä, 236 kierrosta minuutissa 3600 kierrosta minuutissa, tämä BMW sopii täydellisesti drift-koneeksi. Ei ole yllättävää, että drift-harrastajia varten BMW M3 E36 on varustettu 6-vaihteisella manuaalivaihteistolla.
M3 perustui alun perin E-30 3-sarjan alustaan, ja nykyään ei ole helppoa löytää yhtä aikaa vankkaa alustaa, suurta tehoa ja manuaalivaihteistoa. Tämä auto tarjoaa kaiken sen, jotta aloittelija voi aloittaa driftaamisen.
BMW E36 on melko halpa käytettynä ostettuna. Sen lisäksi siinä on erittäin luotettava moottori. Ja jos et hanki M-versiota, voit aina hankkia 325 E36:sta imusarjan, saattaisit laittaa siihen muutaman hevosvoiman lisää.
Muita mahdollisia moottorivaihtoehtoja M:n lisäksi ovat 1,6 L – 1,9 L bensiinimoottorit ja diesel-turbomoottorit 1,7 L ja 2,5 L, jotka saattavat olla hankalampia ajella, eikä niitä suositella aloittelijoille.
E36 on saatavana 5-vaihteisella manuaalivaihteistolla, 6-vaihteisella manuaalivaihteistolla, 4-vaihteisella automaattivaihteistolla ja 5-vaihteisella automaattivaihteistolla. Driftaamiseen paras vaihtoehto on 5-vaihteinen manuaalivaihteisto.

  Paras BMW perheelle

BMW M3 E36 luotettavuus

Kun ostat tällaisen käytettynä, ole tietoinen ajoneuvon ajokilometreistä. Monet käyttäjät raportoivat usein vesipumppujen ja kärkitiivisteiden vaurioituneen voimakkaasti aggressiivisen käytön jälkeen. Ja monet E36-ajoneuvot ovat nähneet aggressiivisia kuljettajia vuosien varrella.
Muista, että monilla näistä ajoneuvoista on ajettu jopa yli 200 000 kilometriä, mikä saattaa vaikuttaa tehoon. Ja vaikka moottorin teknisissä tiedoissa lukee yli 200 hevosvoimaa, se saattaa todellisuudessa olla vain 180 hevosvoimaa. Moottori on tunnetusti melko tuhoutumaton ja vieläpä halpa korjata. Koska malli tulvii yli markkinoiden, varaosia on tarjolla runsaasti.

Kysymyksiä driftaamisesta BMW:llä

Mitkä muut BMW:t sopivat driftaamiseen?

Lähes kaikki BMW:t, joissa on takaveto ja riittävästi vääntöä ja hevosvoimia, soveltuvat driftaamiseen. E36:n lisäksi sopivampia malleja ovat E30, E46, E90 ja E92. Yleisesti ottaen E30:n ja E36:n moottorit ovat kuitenkin vähemmän monimutkaisia kuin muiden, ja ne on helppo korjata. Sen lisäksi ne ovat myös paljon luotettavampia kuin uudemmat mallit.

Miksi uudempia BMW-malleja käytetään vähemmän driftaamiseen kuin vanhoja?

Uudet BMW-mallit ovat vähemmän luotettavia, maksavat enemmän ja ovat vaikeampia korjata. Sen lisäksi ne kestävät harvoin yhtä paljon kilometrejä. Ei kannata hankkia monimutkaista moottoria, joka maksaa enemmän ja tuottaa hieman enemmän, kun saman tuloksen voi saada huomattavasti pienemmällä rahalla.

  Onko Tesla parempi kuin BMW?

Mikä on luotettavin BMW, jolla voit ajella?

Jos löydät vanhemman bensiinikäyttöisen BMW:n, jossa on 4,2 tai 4,4 litran V8-moottori, sinun on hyvä tietää, että nämä ovat luotettavimpia moottoreita, joita on koskaan valmistettu, eikä ole mikään yllätys, että näin suuri moottori tuottaa myös tarpeeksi vääntöä ja hevosvoimia, jotta voit driftailla. Vuosien 1996-2006 BMW:t ovat myös yleensä luotettavimpia valmistettuja malleja.

Voiko automaattivaihteisia BMW:itä driftailla?

Automaattivaihteisia BMW:itä voi driftailla, mutta ei yhtä helposti kuin manuaalivaihteisia BMW:itä. Automaattivaihteiset autot eivät koskaan pysty driftauksessa samaan suorituskykyyn kuin manuaalivaihteiset autot. Voit driftailla automaattivaihteisella autolla käyttämällä käsijarrua tai drifting-hätäjarrua. Kumpaakaan näistä ei suositella aloittelijoille. Aja turvallisesti.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z