Mikä on luotettavin avoauto?

On olemassa monia erilaisia avoautosegmenttejä. Suosituimpia ovat viistoperäiset avoautot, 2-paikkaiset avoautot ja sedan-avoautot. Näiden lisäksi Land Rover tarjoaa jostain miesten tuntemattomasta syystä Range Rover Evoque Convertible -avoautoa, joka näyttää jopa siroimmasta kulmasta katsottuna hirvittävältä.

Oli miten oli, kaikki avoautot ovat tehty tekemään ajamisesta hauskempaa ja mielenkiintoisempaa, ja mikä olisikaan parempi autosegmentti kuin urheiluautosegmentti, sillä urheiluautot ovat monien mielestä markkinoiden dynaamisimpia autoja, minä mukaan lukien.

Olipa auto mikä tahansa, sen on oltava luotettava, muuten sen ostamisessa ei ole mitään järkeä, ja luotettavin avoauto on BMW:n 2-sarja. 2-sarjan lisäksi Mazda MX-5 on aina ollut luotettava kompakti avoauto, sukupolvesta tai vuosimallista riippumatta.

Myös Porsche 911 -avoauto on jo pitkään ollut useimpien luotettavuuslistojen kärjessä, ja sama juttu on sen pienemmän serkun, Porsche Boxsterin, kanssa. Jos pidät BMW 2-sarjasta, mutta haluat jotain isompaa ja urheilullisempaa, BMW M4 -avoauto on myös yksi luotettavimmista avoautoista.

BMW 2-sarja

Monille saattaa tulla yllätyksenä, että BMW hallitsee luotettavimpana avoautona myytävänä urheiluautona, mutta WhatCarin tekemän tutkimuksen mukaan 2-sarja onnistuu kruunaamaan BMW:n epätodennäköiseksi altavastaajaksi. 2-sarja ei kuitenkaan ole pelkästään luotettava, vaan se on myös todella hauska auto ajaa.

M2:ta pidetään usein BMW:n nykyisen malliston parhaana M-autona, joten se vain vahvistaa entisestään sitä, että 2-sarjan alusta on todellinen urheiluauton alusta. Lyhyempi akseliväli yhdistettynä ihastuttavan näköiseen ulkosuunnitteluun saa 2-sarjan tuntumaan tilaisuudelta, vaikket valitsisikaan malliston huippumallia M2:ta.

  Voivatko lihavat ihmiset ajaa urheiluautoja?

Mazda MX-5

MX-5 on ollut fanien suosikki, kun on kyse kompaktista urheiluautosta jo vuosikymmeniä. On olemassa lukemattomia YouTube-videoita, joissa ylpeät omistajat ylistävät MX-5-alustan olevan äärimmäisen luotettava, halpa ostaa, halpa huoltaa ja hyvä ajaa. Vaikka kovakattoinen versio on dynaamisempi, avoauto on silti riittävän dynaaminen.

Valitsitpa minkä sukupolven MX-5:n tahansa, et tule pettymään luotettavuuden suhteen. Vaikka 2-sarjassa oli edellä mainitussa tutkimuksessa vähemmän ongelmia kuin MX-5:ssä, minä ainakin olisin yllättynyt, jos 2-sarjan pitkän aikavälin luotettavuus onnistuisi pitämään sen sellaisena.

Porsche 911

Porsche 911 esiteltiin ensimmäisen kerran jo 60-luvulla, ja siitä lähtien Porsche on onnistunut parantamaan alustaa, mikä on lopulta johtanut ylivoimaisen luotettavaan mallisarjaan. Klassinen takamoottoriin asennettu RWD-tasakuutosmoottori on pysynyt suurimmaksi osaksi muuttumattomana, mikä kaikki hyödyttää pitkäaikaista luotettavuutta.

Valitsitpa minkä tahansa mallin tahansa, olet todennäköisesti tyytyväinen kumpaan tahansa niistä, mutta jos haluat nopeutta ja ylellisyyttä, valitse avoauto Turbo. Jos haluat kaikkein urheilullisimman avoauton, yritä saada käsiisi Porsche Speedster, jos et saa, valitse GTS Targa.

BMW M4

Uusin G82 BMW M4 on liian nuori, jotta sitä voisi arvioida kunnolla luotettavuuden suhteen, mutta viimeisimmän sukupolven M4-avoauto ei ole. Sinänsä viimeisen sukupolven M4-avoauto on myös hyvännäköinen, mitä ei voi sanoa uudesta ainakaan varmuudella.

  Mistä tiedän, jos hybridin akku on kuolemaisillaan?

Lähes 500 hv:n ansiosta M4 on erittäin hauska ajettava, mutta vanhemmat manuaaliversiot ovat hieman epävarmoja. Onneksi tämä kaikki ratkaistiin myöhemmin Competition- ja CS-versioiden myötä. M4-avoautossa on riittävästi tilaa neljälle aikuiselle, mitä ei voi sanoa kaikista muista tämän listan autoista.

FAQ-osio

Mitä hyötyä on avoautoista?

Monet autoharrastajat ovat sitä mieltä, että avoautolliset urheiluautot ovat turhia, koska ne eivät ole läheskään yhtä dynaamisia kuin kovakattoiset vastineensa. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että avoautot ovat painavia eivätkä rakenteeltaan yhtä vankkoja, mikä tulee ongelmaksi heti, kun autoa aletaan käyttää.

Oli miten oli, urheiluauton ei tarvitse olla täysin suorituskykyinen auto, ja harvoin mikään nykyaikainen urheiluauto avoauto on sitä. Jos haluat radalle keskittyviä autoja, kannattaa ostaa urheilullinen avoauto. Jos kuitenkin haluat molempien maailmojen parhaat puolet, avoauto voi olla erittäin miellyttävä kokemus.

Ovatko kovakattoiset avoautot parempia kuin pehmeäkattoiset?

Pehmeät katot ovat yleensä parempi vaihtoehto, mutta se riippuu toteutuksesta. Useimmat kovakattoiset avoautot ovat erittäin raskaita, monimutkaisia ja epäkäytännöllisiä, mutta ne ovat jäykempiä ja paremmin eristettyjä kuin useimmat pehmeät katot. Toisaalta pehmeäkattoiset avoautot ovat kevyempiä, ja kattomekanismi vie paljon vähemmän tilaa, mutta ne eivät ole yhtä turvallisia eivätkä hienostuneita kuin jotkut kovakattoiset.

Autoteollisuuden nykyiset suuntaukset sanelevat, että pehmeät katokset ovat parempia lähes kaikissa suhteissa, ja Bentleyn ja Rolls Roycen kaltaiset merkit onnistuvat suunnittelemaan pehmeäkattoisia autoja, jotka ovat erittäin hiljaisia. Kun alustaan on lisätty riittävästi jäykisteitä, pehmeäkattoinen auto voi silti olla yhtä jäykkä, ellei jopa jäykempi kuin kovakattoinen avoauto.

  Parhaat luksusautot pitkille kuljettajille

Miten maksimoin autoni luotettavuuspotentiaalin?

Auton luotettavuusluokitus ei ole kiveen hakattu, mikä tarkoittaa, että se voi muuttua, ja yleensä se muuttuu yksilöllisesti. Luotettavuuspotentiaalin maksimoimiseksi sinun on noudatettava tiukkoja huolto- ja kunnossapitosuunnitelmia ja -aikatauluja, sillä ilman niitä mikään auto ei koskaan ole riittävän luotettava.

Toinen asia, joka on syytä pitää mielessä, on ajokilometrit, sillä tuskin mikään auto voi olla riittävän luotettava, kun matkamittarissa on 100 000, 200 000, 300 000 tai jopa yli 500 000 kilometriä. Huolehdi autostasi, olipa se kuinka vanha tai karu tahansa, puhdista se usein ja tee kaikki tarvittavat työt, jotka on tehtävä ajoissa ja valmistajan suositusten mukaisesti.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z