Voiko autossa käyttää koiran häkkiä?

Koiran kanssa matkustaminen vaikuttaa hyvältä ajatukselta, mutta ennen kuin päätät lähteä tällaiselle matkalle, sinun on muistettava, että koiran päästäminen irti autossa on erittäin vaarallista. Jotta vältät tällaiset tapahtumat, varmista, että kiinnität koirasi kunnolla ja noudatat matkan varrella muutamia hyödyllisiä vinkkejä.

Sinun on aina asetettava etusijalle itsesi, matkustajiesi ja koirasi turvallisuus. Näin ollen sopivan koiran kuljetuslaatikon löytäminen on olennaisen tärkeää. Vaikka voit valita kasan erilaisia valjaita ja tavaratilan suojia, koiran häkki on luultavasti paras idea, jos koirasi ei ole liian suuri.

Tästä huolimatta, jos omistat isomman koiran, sinun on parempi hankkia luukku ja käyttää erityistä tavaratilan jakajan tai koirakohtaista valjaiden vyötä. Alussa se saattaa olla koiralle hieman haastavaa, varsinkin jos olette lähdössä pidemmälle matkalle.

Jonkin ajan kuluttua koirasi pitäisi kuitenkin viihtyä hieman paremmin häkin sisällä. Ennen kuin ostat koiran häkin, varmista, että häkki on tarpeeksi suuri, jotta koira voi istua ja kääntyä mukavasti, sitä pienempi ei käy.

Miten matkustaa koiran kanssa

Ennen kuin alat kiinnittää häkkiä autoon, varmista, että koirasi viihtyy ja että sillä on tarpeeksi tilaa häkin sisällä. Sinun pitäisi sijoittaa häkki tiettyihin paikkoihin, jotta häkki ei pääse pyörimään sisätiloissa.

Koiran häkki voidaan sijoittaa joko takapenkille tai tavaratilaan. Kaikki riippuu siitä, kuinka mukava koira on ja minkälaisella autolla ajat. Jos ajat esimerkiksi sedanilla, älä koskaan laita koiranhäkkiä takakonttiin, jos taas omistat viistoperäisen/viistoperäisen auton, voit laittaa koiranhäkin takakonttiin.

  Pitäisikö minun ostaa sähköauto nyt vai odottaa

Helpoin ja kätevin tapa turvata koirasi on laittaa oma väliseinä tavaratilan ja takapenkkien väliin. Jos koirasi on liian suuri, voit jopa antaa sen kuljeskella hieman takakontissa, mutta varmista, että väliseinä on tukeva ja kunnolla kiinni.

Kuten aiemmin mainittiin, sedaneja ei ole suunniteltu koiran kuljettamiseen tavaratilassa, ja paras tapa kuljettaa koiraa sedanin sisällä on käyttää koiran kuljetuslaatikkoa. Yritä valita laadukkaampi häkki, aseta se takapenkille ja kiinnitä se turvavyöllä.

Koiran mukavuuden lisääminen

Keskeinen osa stressitöntä matkustamista on rentoutunut koira. Ja jos haluat, että koirasi on rentoutunut pitkän matkan aikana, on olemassa pari vinkkiä, jotka auttavat sinua matkan varrella. Jos opetat koirasi käyttämään häkkiä jo nuorena, siitä on hyötyä, kun koira on vanhempi.

Koirat eivät pidä siitä, että ne tuntevat itsensä loukkuun jääneiksi, ja siksi häkin on oltava riittävän suuri. Lisäksi häkin pitäisi olla ilmava ja valoisan. Voit myös harjoitella koiran kanssa tekemällä säännöllisesti lyhyitä retkiä lähiympäristössä koiran kanssa häkissä.

Jos teet näin muutaman viikon ajan, koirasta tulee lopulta rennompi. On tärkeää, että koirasi pitää häkkiä jonkinlaisena suojana, joten yritä tehdä siitä mukavampi käyttämällä koiraystävällisiä kankaita ja leluja, jotka eivät voi tukehduttaa tai vahingoittaa koiraa matkan aikana.

Laatikon varmistaminen

Voit kiinnittää häkin tavaratilaan tai takapenkille koiran ja häkin koosta riippuen. Jos omistat isomman koiran, yritä olla kiinnittämättä häkkiä takapenkille, sillä koiralle on tärkeää, että sillä on riittävästi tilaa kääntyä ja nousta ylös häkin sisällä.

  Mikä on nopein tapa suojata auto raekuuroilta?

Suuren häkin sijoittaminen takapenkille voi myös olla vaarallista ja se voi estää näkyvyyden, ja molempia on aina vältettävä. Jos kiinnität pienemmän koiran, takaistuimen turvavöiden pitäisi riittää. Sinun tarvitsee vain pujottaa turvavyö laatikossa olevien erityisten turvahihnojen läpi ja kytkeä solki kiinni.

Jos laitat häkin tavaratilaan, varmista, että tavaratilan vuori ei ole liian liukas. Varmista myös, että sidot laatikon kiinni käyttämällä kiinnityskoukkuja, joita on yleensä kaikissa uudemmissa autoissa nykyään takakontissa. Tarkasta turvavyöt ja kaikki kiinnityshihnat ennen matkaa ja joka kerta, kun lähdet matkalle.

UKK-osio

Miten matkustaa kissan kanssa?

Jos matkustat autossa, erityisen kissanhäkin käyttäminen on paras vaihtoehto 99 prosentissa tilanteista. Varmista, että pakkaat kaikki tarvittavat tarvikkeet etukäteen ja että kissa on ruokittu vähintään muutama tunti ennen matkaa.

Jos matkustat lentokoneella, kissasi voi matkustaa kahdella tavalla. Joko matkustamossa kanssasi, mikä on yleensä paljon kalliimpaa kuin kissan sijoittaminen ruumaan. On myös syytä mainita, että monet lentoyhtiöt eivät salli lemmikkieläimiä matkustamossa muutamaa lääketieteellistä poikkeusta lukuun ottamatta.

Onko laitonta matkustaa hillitsemättömän koiran kanssa?

Joissakin maissa ei ole laillista matkustaa koiran kanssa, joka kuljeskelee vapaana auton sisällä, ja tämän logiikka on yksinkertainen. Monet onnettomuudet ovat osoittaneet, että hillitsemättömät koirat voivat aiheuttaa suuria vahinkoja, varsinkin jos koira on isompi.

  Paras auto yöajoon

Tämän lisäksi koirat voivat häiritä ajamista, ja tämä on yleinen syy moniin koiraan liittyviin auto-onnettomuuksiin. Näin ollen on erittäin suositeltavaa, että turvaat koirasi matkan aikana, ja siihen on monia eri tapoja.

Mitä en saa koskaan tehdä matkustaessani koiran kanssa?

Ennen kaikkea älä jätä koiraa autoon kuumana kesäpäivänä. Lämpötila auton sisällä voi nousta uskomattoman korkeaksi todella nopeasti, joten vaikka jättäisitkin koiran autoon, varmista, että jätät ilmastointilaitteen päälle.

Lisäksi koiraa ei pidä koskaan ruokkia matkan aikana, sillä se voi lisätä tukehtumisen mahdollisuutta huomattavasti. Koiraa ei myöskään pidä päästää avoimesta ikkunasta, sillä roskat voivat lentää koiran silmiin ja aiheuttaa merkittäviä vahinkoja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z