Mikä Teslassa on niin erityistä?

Mikä Teslassa on niin erityistä?

Tesla ei ole ainoastaan muuttanut sähköajoneuvojen suosiota, vaan se on tällä hetkellä myös maailman arvokkain autoyhtiö. Mutta mikä tekee Teslasta niin erityisen?

Tesla on erityinen, koska se tarjoaa monia etuja muihin autonvalmistajiin verrattuna. Muihin huippuluokan autoihin verrattuna Teslat ovat hauskoja, helppoja ja sujuvia ajaa. Lisäksi ne ovat ympäristöystävällisiä, mukavia, turvallisia, hiljaisia ja niissä on suuri tallennuskapasiteetti.

Lyhyesti sanottuna Teslassa on lähes kaikki, mitä nykyaikaiselta autolta voi toivoa. Siksi monet kutsuvat sitä tulevaisuuden autoksi. Kiitos sen edistyksellisen teknologian, pidennetyn takuun ja suoraviivaisen ohjelmistopäivityksen, joka se tulee.

Tässä on, mikä tekee Teslasta niin erityisen:

Erinomainen muotoilu

Vaikka Tesla on sähköauto, se tarjoaa joitakin markkinoiden parhaista automalleista. Tämä koskee sekä ulko- että sisätiloja. Otetaan esimerkiksi uusi Tesla Model S. Tämä auto on todella kaunis, ja sen muotoilu kilpailee markkinoiden parhaiden kanssa.

Ei polttoainesäiliötä

Toinen syy, miksi Teslan sähköautot ovat erityisiä, on se, että niissä ei ole polttoainesäiliötä. Sen sijaan niissä on erittäin suuri akkupaketti, jossa on energiavarastokennoja, jäähdytysjärjestelmä ja joitakin sähköisiä hallintalaitteita. Nämä on sijoitettu litteään laatikkoon runkokiskojen väliin, lattiakaivon alle.

Säilytys edessä

Sen lisäksi, että tästä autosta puuttuu polttoainesäiliö, siinä ei myöskään ole moottoria, joten auton etuosassa oleva moottoritila on toinen säilytystila. Toisin kuin muut sähköautovalmistajat, jotka sijoittavat laturit, vaihtosuuntaajat, elektroniset hallintalaitteet ja toisinaan myös sähkömoottorit etupään konepellin alle.

  Kumpi on turvallisempi, Tesla vai Volvo?

Erittäin turvallinen auto

Yksi asia, joka nostaa Teslan monien huippuluokan autojen yläpuolelle, on sen turvallisuus. Tesla on turvallisuudeltaan korkeimmalle luokiteltujen autojen joukossa. Esimerkiksi Tesla Model X:llä on National Highway Traffic Safety Administrationin viiden tähden turvallisuusluokitus kaikissa luokissa.

Nopeampi kiihtyvyys

Kiihdytyksessä mikään ei voita Teslaa, BMW mukaan lukien. Otetaan esimerkiksi Tesla Model S, joka kiihtyy nopeudesta 0-100 2,28 sekunnissa. Tämä on paljon enemmän kuin kilpailijoilla, sillä lähimmät kilpailijat kiihdyttävät nopeudesta 0-100 km/h 3-4 sekunnissa.

Helppo ajaa ja hallita

Yksi Teslan suurimmista eduista on sen helppokäyttöisyys. Toisin kuin perinteisissä ajoneuvoissa, joissa on paljon kytkimiä, nuppeja, soft-touch-painikkeita ja joystickejä, Teslassa ei ole näitä asioita. Päinvastoin, tässä EV:ssä on suuri, keskelle asennettu 17-tuumainen näyttö, jolla kaikkea ohjataan.

Helppo huoltaa

Koska Teslassa ei ole paljon liikkuvia osia kuten muissa ajoneuvoissa, säännöllinen huolto on helppoa ja edullisempaa. Teslan voimansiirrossa on noin 17 liikkuvaa osaa, kun perinteisessä polttomoottorivoimansiirrossa on 200 osaa.
Tämän ansiosta voit ohjata autoasi keskusnäytöltä, eikä sinun tarvitse käsitellä monia nuppeja tai painikkeita. Ainoat painikkeet, joihin törmäät, ovat hansikaslokeron vapautin ja hätävilkut. Nopeusmittari ja energiajärjestelmän tiedot heijastetaan digitaalisesti kuljettajaa vastapäätä olevalle näytölle.

Erinomainen akkuvirta

Teslan akkujärjestelmä erottaa sen kaikista muista akkusähköautoista (BEV). Kun muut EV-valmistajat käyttävät pussimallisia litiumioniakkuja tai suuria litteitä akkukennoja, Teslassa käytetään nikkeli-koboltti-alumiinikemian sylinterimäisiä akkuja. Näiden akkujen energiatiheys on 50 prosenttia suurempi kuin muiden BEV-akkujen.
Siksi Teslalla on pitkä toimintasäde ja korkea suorituskyky. Lisäksi Teslassa on 10 kW:n laturi, joka lataa nopeammin kuin muut markkinoilla olevat laturit. Useimmissa BEV-ajoneuvoissa käytetään 6,6 kW:n laturia, joka voi ottaa mehua vain 2 240 voltin tasoisesta kodista.

  Mitä ongelmia Teslalla on?

Langattomat päivitykset

Tesla tarjoaa yleensä ohjelmistopäivityksiä autoihinsa ja toimittaa ne langattomasti kuljettajan haluamalla tavalla. Useimmat näistä päivityksistä ovat ilmaisia ja päivittävät auton eri toimintoja. Esimerkiksi yksi viimeisimmistä päivityksistä koski X-mallin ainutlaatuisia haukansiipiovia.

Pienempi poistoarvo

Viimeisenä muttei vähäisimpänä Tesla on niin erityinen, koska sen poistoarvo on alhainen verrattuna muihin luksusajoneuvoihin. Tällä eivät monet huippuluokan autot voi ylpeillä, sillä ne menettävät arvonsa hyvin nopeasti heti, kun ne poistuvat tontilta. Teslan poistoarvo on noin 58 prosenttia kolmen vuoden omistusajan jälkeen.

Tesla FAQ

Miksi Tesla Motorsin suosio kasvaa päivittäin?

Teslasta on tulossa suosittu sen poikkeuksellisen suorituskyvyn, mukavuuden, turvallisuuden ja tehokkuuden vuoksi. Kaiken lisäksi Teslan sähköautot ovat erittäin käteviä, sillä yhtiö on asentanut eri puolille Yhdysvaltoja maksuttoman superlatausverkoston. Lisäksi näitä autoja on helppo huoltaa, ja niiden jälleenmyyntiarvo on korkea.

Mitkä ovat Tesla Motorsin tärkeimpiä innovaatioita?

Vaikka Teslalla on ollut joitakin keskeisiä innovaatioita vuosien varrella, jotkin keksinnöt painavat enemmän kuin toiset. Näitä ovat esimerkiksi sen uskomaton akkujen toimintasäde, joka Tesla Roadsterissa on jopa 265 mailia. Muita huippuinnovaatioita ovat akkujen turvallisuus, erinomainen latausaika, jakeluverkko ja latausasemainfrastruktuuri.

Miksi ostaa Tesla?

Teslan ostaminen ei ole vain hyvä sijoitus, vaan voit olla varma, että voit myydä auton eteenpäin korkeammalla arvolla kuin muut huippuluokan ajoneuvot. Lisäksi Teslan ajoneuvot ovat turvallisia, tehokkaita, tehokkaita ja mukavia. Sinun ei myöskään tarvitse huolehtia ajoneuvon päästöistä, sillä auto on ympäristöystävällinen.
Mitä tulee huoltoon ja korjauksiin, tulet yllättymään siitä, että Teslalla ajaminen on erittäin kustannustehokasta, sillä huoltoa ei tarvita juuri lainkaan. Koska et tarvitse bensiiniä, on vain vähän osia, joiden kulumisesta sinun täytyy huolehtia.

  Hajoaako Tesla usein?

Onko Tesla autoteollisuuden tulevaisuus?

Tämä on kysymys, joka on herättänyt suurta keskustelua autofoorumeilla. On vaikea kiistää, etteikö Tesla olisi tulevaisuuden auto, sillä se on ollut olemassa vasta 17 vuotta. Vaikka jotkut saattavat väittää, että Tesla ei ole tulevaisuuden auto, se on kuitenkin edistyksellisin auto juuri nyt.

Loppupäätelmät

Tesla on erityinen auto sen ajamisen helppouden, huollon ja luotettavuuden vuoksi. Tämä sähköauto on myös turvallinen, suorituskykyinen ja erittäin tehokas. Sinun ei tarvitse huolehtia bensiinistä, kun olet tekemisissä Teslan kanssa. Ja jos haluat päivittää uusimpaan Tesla-malliin, voit myydä autosi loistavaan hintaan, koska sen poistoarvo on erittäin alhainen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z