Millaisiin autoihin senioreiden on helppo nousta sisään ja ulos?

Ei ole olemassa mitään valtavirran autoja tai merkkejä, jotka olisi suunniteltu erityisesti senioreille. Monet autonvalmistajat pyrkivät kuitenkin tarjoamaan monenlaisia autoja kaikenlaisiin tarkoituksiin, ja näin suuren autovalikoiman joukosta huomattava osa soveltuu hyvin iäkkäille kuljettajille.

Senioreille suunnatun auton on oltava helppokäyttöinen, siitä on helppo nähdä ulos, siihen on helppo nousta sisään ja ulos ja sen on oltava yleisesti ottaen käytännöllinen, turvallinen ja edullinen. Jos sinulla on varaa, Rolls Royce Cullinanin ostaminen on tietysti aina vaihtoehto, mutta 99 prosenttia ihmisistä voi vain haaveilla Cullinanista.

Autojen segmenttien suhteen paras vaihtoehto ovat todennäköisesti pienemmät maasturit, crossoverit ja autot, joissa on paljon senioriystävällisiä ominaisuuksia. Monilla ihmisillä on omat mielipiteensä siitä, mikä auto kannattaa hankkia, mutta objektiivisesti katsottuna crossoverit ja katumaasturit ovat paras vaihtoehto.

Kia Soul, Nissan Leaf, Subaru Forester, Honda CR-V ja Toyota Highlander ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja. Jos haluat ylellisemmän vaihtoehdon, valitse Mercedes Benz GLC, Audi Q5 tai Volvo XC90.

Kia Soul

Kia on merkki, joka on viime aikoina pitänyt paljon meteliä monilla arvoystävällisillä, hyvännäköisillä ja asianmukaisesti varustelluilla malleilla. Ja Kia Soul tarjoaa joukon senioriystävällisiä ominaisuuksia, kuten korkealle sijoitetut istuimet, suuret ikkunat, helpon sisään- ja uloskäynnin sekä erinomaisen näkyvyyden.

Soul tarjoaa myös kasan hyödyllisiä turvallisuusominaisuuksia, ja infotainment-järjestelmä on intuitiivinen ja helppolukuinen. Jos tähän yhdistetään suhteellisen hyvännäköinen ulkoasu ja sisustus, Kia vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta tässä hintaluokassa.

  Kannattaako hybridiakku vaihtaa?

Nissan Leaf

Nissan Leaf on yksi Nissanin suosituimmista autoista senioreiden keskuudessa, ja on helppo ymmärtää miksi. Vaikka Leaf on sähköauto, on järkevää omistaa sähköauto seniorina, sillä useimmat seniorit eivät oikeastaan tee muuta kuin suhteellisen lyhyitä päivittäisiä työmatkoja.

Tästä huolimatta Leafin tarjoama 200 mailin toimintasäde riittää hyvin. Sen ilmeisen edun lisäksi, että polttoaineeseen ei kulu rahaa, Leafiin on helppo nousta sisään ja ulos, ja se on sopivan mukava ja siitä on helppo nähdä ulos.

Subaru Forester

Subaru Forester on joidenkin mielestä paras senioriystävällinen auto, jonka rahalla saa tällä hetkellä. Ja vaikka tämä saattaa olla hieman kaukaa haettua, kukaan ei voi kiistää, etteikö Forester tarjoaisi runsaasti senioriystävällisiä ominaisuuksia ja vaihtoehtoja.

Näkyvyys on luokkansa johtava, samoin kuin sisätilojen hallintalaitteiden yksinkertaisuus. Korotettu ajoasento, tasainen kyyti ja sopiva istuinkorkeus tekevät Foresterista edullista maasturia etsivälle seniorille paljon hyödyllistä.

Honda CR-V

Honda CR-V:tä on myös aina pidetty erinomaisena autona senioreille. CR-V tarjoaa korotetun ajoasennon, uskomattoman leveästi aukeavat ja suhteellisen kevyet ovet sekä uskomattoman tilavan sisätilan ja tavaratilan.

Bensiinin kulutus on maasturiksi suhteellisen hyvä, ja myös näkyvyys on tässä segmentissä keskimääräistä parempi. Kaikki nämä tekevät CR-V:stä vankan valinnan kenelle tahansa ja erityisesti vanhemmalle kuljettajalle. CR-V on uskomattoman yleinen, ja on helppo ymmärtää, miksi.

Mercedes GLC

Audin, Mercedeksen ja BMW:n joukossa Mercedes on yleensä se, joka valmistaa senioriystävällisimpiä autoja. Vaikka Mercedes Benz E-Luokka on suosituin Mercedes-malli ikääntyneiden keskuudessa, GLC tarjoaa paremman ajoasennon ja huomattavasti paremman näkyvyyden.

  Ovatko hybridiautot halvempia vakuuttaa?

GLC tarjoaa myös erinomaista rakennelaatua, tehokkaita moottoreita, jotka ovat suhteellisen polttoainetehokkaita, ja paljon käyttökelpoisia säätöjä, joiden pitäisi tehdä sinusta mukavan kokoisesta tai painavasta autosta riippumatta. Jos tämä yhdistetään luokkansa johtavaan tekniikkaan, GLC vaikuttaa loistavalta vaihtoehdolta.

Audi Q5

Jos et ole Mercedes-tyyppiä, Audi Q5 saattaa sopia sinulle paremmin. Q5:n edut ovat melko samanlaiset kuin Mercedes GLC:llä, mutta näiden kahden erona on se, että Q5 on tämän luokan paras yleismalli.

Q5 ei ole yhtä pramea ja jää enemmän taka-alalle, mikä voi olla eduksi, jos et ole huomiota kaipaava seniori. Tämän lisäksi Q5 on sopivan kokoinen, siihen on saatavana runsaasti hyödyllisiä lisävarusteita, ja se on myös melko luotettava ja helppo nähdä ulos.

Volvo XC90

Luultavasti tämän listan paras senioriystävällinen katumaasturi on Volvo XC90. XC90 tarjoaa kypsän muotoilukielen, täydellisesti korotetun ajoasennon, leveästi avautuvat ovet sekä muhkeat ja joustavat istuimet, jotka ovat säädettävissä monella eri tavalla.

Moottorit ovat iskukykyisiä, tehokkaita ja luotettavia. Kaiken tämän lisäksi Volvo on uskomattoman turvallinen, hiljainen, rentouttava ja helppo ajaa. Infotainment-järjestelmä on intuitiivinen ja helposti ymmärrettävä, ja myös näkyvyys on loistava vanhan kunnon klassisen laatikkomaisen SUV-muodon ansiosta.

FAQ-osio

Kompaktit, keskikokoiset vai täysikokoiset maasturit senioreille?

Kun valitset katumaasturia iäkkäämmälle kuljettajalle, muista kertoa, mihin autoa aiotaan käyttää. Kompaktin katumaasturin pitäisi riittää useimpiin tilaisuuksiin, ja se on riittävän korkea. Jos henkilö tarvitsee paljon enemmän tilaa perheelle tai koirille tai muulle, valitse keskikokoinen katumaasturi.

  Mikä on ylellisin lava-auto?

Täysikokoisen katumaasturin valitseminen seniorille on järkevää vain, jos kaikkia 7 istuinta käytetään usein, ja sitä ei todennäköisesti koskaan tapahdu.

Parhaat maasturit vammaisille senioreille?

Paras auto vammaiselle henkilölle on sellainen, joka vastaa asianmukaisesti kaikkia kyseisen henkilön tarpeita. Mutta yleisesti ottaen Honda Odyssey, Ford Escape ja Mazda CX-9 ovat suosituimpia vaihtoehtoja tässä luokassa.

Tällaisia tarkoituksia varten kannattaa aina konsultoida ammattilaisia ja yrittää etsiä autoja, jotka vastaavat mahdollisimman hyvin juuri kyseiselle henkilölle sopivaa täydellistä autoa. Tässä vastauksessa lueteltujen autojen lisäksi kaikkia edellä mainittuja autoja käytetään joskus myös samaan tarkoitukseen.

Pitäisikö minun ostaa käytetty vai uusi, jos olen seniori?

Se riippuu haluamastasi autosta. Joissain tapauksissa, kuten rahoituksessa, uudemman auton ostaminen voi olla järkevämpää. Jos aiot ostaa auton suoraan, käytetyn auton ostaminen voi olla järkevämpi vaihtoehto.

Valitsitpa minkä tahansa auton, muista tehdä mahdollisimman paljon ristiinostoksia, sillä houkuttelevia vaihtoehtoja on paljon ja ne vain odottavat löytämistään. Käytetyt autot saattavat tarjota enemmän vastinetta rahoillesi, mutta sinulla ei yleensä ole minkäänlaista takuuta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z