Mitä eroa on GLC- ja GLA-mercedeksen välillä?

Mercedes-Benz kuuluu niihin harvoihin autonvalmistajiin, jotka luovat erilaisia automerkkejä ja -malleja eri kuluttajien tarpeisiin. Sen valmistamien erilaisten autojen joukossa katumaasturit ovat yksi myydyimmistä automerkeistä. Mutta mikä on GLA:n ja GLC:n tärkein ero?

Sekä Mercedes GLA että GLC ovat kaksi erinomaista katumaasturia, joissa on paljon huippuluokan ja edistyksellisiä ominaisuuksia. Siitä huolimatta ne eroavat toisistaan monin tavoin. Mercedes-Benz GLA on pienikokoinen SUV, kun taas Mercedes GLC on kompakti SUV.

Lisäksi GLA on hieman halvempi kuin GLC. GLC on kuitenkin tehokkaampi ja tilavampi kuin GLA. Jos siis olet perheellinen ja haluat auton, johon mahtuu mukavasti perheesi, GLC on täydellinen auto. Toinen merkittävä ero on se, että GLA on paljon halvempi kuin GLC.

Mitkä ovat Mercedes GLA:n ja GLC:n tärkeimmät erot?

Ominaisuudet

Yksi tärkeimmistä eroista näiden Mercedes-maastureiden välillä on niiden ominaisuudet. Vaikka GLC:ssä on samankaltaiset ominaisuudet, siinä on enemmän vakiovarusteita kuin GLA:ssa. Tällaisia ominaisuuksia ovat esimerkiksi 18-tuumaiset pyörät, lämmitettävät etuistuimet, yleinen autotallin ovenavaaja, aidon puun verhoilu ja 10,25-tuumainen kosketusnäyttö. Nämä ominaisuudet eivät ole vakiona GLA:ssa.

Koko

Toinen selkeä ero näiden kahden auton välillä on niiden koko. Mercedes GLC on melko paljon suurempi kuin GLA, vaikka korkeusero onkin hyvin pieni. GLC on pituudeltaan noin 10 tuumaa pidempi kuin GLA ja leveydeltään 3 tuumaa pidempi, ja korkeudeltaan se on noin tuuman verran pidempi.
Pienestä koostaan huolimatta jotkut pitävät GLA:sta, koska sen avulla he voivat liikkua kaupungissa paljon helpommin. Mutta niille, jotka haluavat kokoa, mukavuutta ja tavaratilaa, GLC on parempi auto. GLC:ssä on yhteensä 56,5 kuutiometriä tavaratilaa, kun taas GLA:ssa on 43,6 kuutiometriä tavaratilaa.

  Missä Mercedeksessä on digitaalinen kojelauta

Suorituskyky

Suorituskyvyn osalta nämä autot eroavat myös paljon toisistaan. Niiden perusmalleissa on kuitenkin molemmissa 2,0-litrainen turbo nelisylinterinen moottori. GLC tarjoaa kuitenkin enemmän tehoa, sillä siinä on enemmän hevosvoimia ja vääntöä. Jos siis haluat tehokkaamman katumaasturin, sinun on valittava GLC-katumaasturi.
Mercedes-Benz GLC SUV tuottaa jopa 241 hevosvoimaa ja 273 lb-ft vääntöä, kun taas Mercedes-Benz GLA tuottaa enintään 208 hevosvoimaa ja 258 lb-ft vääntöä. Nopeuden osalta GLC on myös nopeampi, sillä se kiihtyy 0-100 nopeuteen 6,3 sekunnissa, kun taas GLA kiihtyy 0-100 nopeuteen 7,2 sekunnissa.

Hinta

Odotetusti Mercedes GLA, joka on pienikokoinen SUV, jossa on vähemmän ominaisuuksia, on paljon halvempi kuin Mercedes GLC, joka on kompakti ja sisältää lisäominaisuuksia. Mercedes-Benz GLA-luokan perushinta on 33 900 dollaria, kun taas Mercedes GLC-luokan perushinta on 40 700 dollaria. Ero on siis noin 700 dollaria.

Polttoainetaloudellisuus

Koska molemmat näistä autoista ovat katumaastureita, odota niiden polttoaineenkulutuksen olevan hieman korkeampi kuin sedanien. Siitä huolimatta GLC kuluttaa enemmän polttoainetta kuin GLA. GLC:n yhdistetty EPA-polttoainetaloudellisuus on 25, kun taas GLA:n EPA-polttoainetaloudellisuus on 28. GLA on siis polttoainetaloudellisempi kuin GLC.

FAQ

Kannattaako Mercedes GLA ostaa?

Jos haluat pienikokoisen katumaasturin, tulet rakastamaan Mercedes GLA:ta. Sitä paitsi tämä auto on halvempi kuin kompaktit ja tavalliset katumaasturit. Kaiken lisäksi se on helpompi huoltaa ja kuluttaa vähemmän polttoainetta kuin kompakti ja tavallinen katumaasturi. Se ei kuitenkaan ole ihanteellinen niille, jotka etsivät parempaa suorituskykyä ja tilavaa katumaasturia.

  Kumpi maasturi on parempi - Cadillac vai Mercedes?

Miksi valita Mercedes-maasturi BMW-maasturin sijaan?

Mercedes ja BMW ovat kilpailleet keskenään jo pitkään. Sillä ei ole väliä, onko kyseessä niiden sedan-mallisto vai katumaasturi. Kun kyse on katumaastureista, molemmat näistä merkeistä ylpeilevät erinomaisilla ja tehokkailla autoilla. Ne ovat myös tehokkaita ja erittäin edistyksellisiä.

Mercedeksessä on kuitenkin enemmän huippuluokan ja teknisesti kehittyneempiä ominaisuuksia kuin BMW:n maasturissa. Esimerkiksi GLE-luokka on kehittyneempi kuin X5. Kaiken lisäksi se tarjoaa enemmän mukavuutta ja tavaratilaa kuin X5. Siitä huolimatta X5:ssä on parempi kyyti ja suorituskyky.

Ovatko Mercedes-Benzin katumaasturit hyviä maastossa?

Kyllä, Mercedeksen katumaasturit ovat parhaita autoja maastossa. Mercedes-mallit, kuten G-luokka, ovat yksi parhaista maastoautoista maastoajoon. Kiitos ominaisuuksien, kuten voimakkaan rungon, suuren maavaran ja kolmen lukittavan tasauspyörästön ansiosta. Tämä auto on rakennettu sotilaskäyttöön, joten se liikkuu helposti missä tahansa maastossa.

Jos siis haluat parhaan maastoauton maastoajoon, kannattaa harkita Mercedes G-Wagon -autoa. Mutta jos sinulla ei ole varaa tähän autoon, sinun kannattaa hankkia myös GLA-, GLC-, GLE- ja GLS-luokka. Useimmat näistä autoista ovat tehokkaita ja tilavia, joten ne sopivat erinomaisesti maastomatkoihin.

Mikä on paras Mercedes-maasturi?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos haluat mukavuutta ja ylellisyyttä, valitse Mercedes-Benz GLS-luokka. Jos haluat kestävyyttä, valitse Mercedes-Benz G-luokka, ja jos haluat luotettavuutta, paras valinta on Mercedes-Benz GLC-luokka. Tiukalla budjetilla eläville Mercedes GLA- tai GLB-luokka on erinomainen vaihtoehto.

  Mikä on paras Mersu maastokäyttöön?

Ovatko Mercedes-maasturit luotettavia?

Ei, useimmat Mercedes-maasturit eivät ole luotettavia. Mercedes-maasturit sijoittuvat yleensä kaikkien merkkien alimpaan kolmannekseen. Mercedes-maasturit ovat kuitenkin luotettavampia kuin BMW- ja Range Rover -maasturit. Luotettavin Mercedes-maasturi on Mercedes GLE-luokka, kun taas luotettavin Mercedes-maasturi on GLC-luokka.

Johtopäätös

Mercedes GLA:n ja GLC:n väliset erot ovat hyvin selvät, sillä GLA on pienikokoinen SUV, kun taas GLC on kompakti SUV. Tämä tarkoittaa, että GLA on kohtuullisesti pienempi kuin GLC. Muita eroja ovat hinta, mukavuus ja suorituskyky.

Mercedes-Benz GLC:n suorituskyky on parempi kuin GLA:n, kun taas GLA on halvempi ja helpompi huoltaa kuin GLC. Nämä autot eroavat toisistaan myös mukavuuden suhteen, sillä GLC on tilavampi ja siinä on kehittyneitä ominaisuuksia, jotka pitävät matkustajat viihtyisämpinä kuin GLA:ssa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z